Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πώς ο Δικέφαλος θα γίνει ένα selling club που θα πρωταγωνιστεί
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-15 10:00:00

Μπότο και Λουτσέσκου χτίζουν τη... νέα Μπενφίκα - ΠΑΟΚ για τίτλους και μεγάλες πωλήσεις!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Μπότο και Λουτσέσκου χτίζουν τη... νέα Μπενφίκα - ΠΑΟΚ για τίτλους και μεγάλες πωλήσεις!

Πώς ο Δικέφαλος θα γίνει ένα selling club που θα πρωταγωνιστεί. Η άριστη σχέση των δύο ανδρών στον Δικέφαλο, το νέο Project που προσπαθούν να τρέξουν στην Τούμπα, η σύγκριση με τον πορτογαλικό σύλλογο και η ανανέωση του ρόστερ.

ΠΑΟΚ: Εδώ και ένα εύλογο χρονικό διάστημα δείχνει στο γήπεδο πως έχει βρει τον τρόπο να παίρνει βαθμούς. Οι παίκτες έχουν κατανοήσει τα θέλω του προπονητή τους και επιτέλους έχει μια στρατηγική μέσα στο γήπεδο. Ο Δικέφαλος είναι πλέον ομάδα του Λουτσέσκου. Το γεγονός της αγωνιστικής ανόδου και της συγκομιδής σημαντικών βαθμών έχουν κάνει τον οργανισμό να έχει ηρεμήσει στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Έτσι, η συνέντευξη τύπου του Ζοσέ Μπότο ήρθε σαν... κερασάκι στην τούρτα. 
 
Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής μιλούσε τη Δευτέρα το μεσημέρι για 1.5 ώρα και παρότι δεν είπε κάτι το οποίο δεν ήταν γνωστό, κατόρθωσε να δώσει σε όλους να καταλάβουν το πλάνο του.

«Σίγουρα προσπαθούμε να ανανεώσουμε ηλικιακά την ομάδα. Θέλουμε να φέρουμε παίκτες με κάποια εμπειρία σε αντρικό ποδόσφαιρο Να μην έρχονται από ακαδημίες. Θέλουμε να είναι 21-24-25 σε ηλικία. Η ομάδα πρέπει να έχει επιχειρηματικό μοντέλο σε αυτές τις ηλικίες. Να υπάρχει προοπτική μεταπώλησης. Θέλω να γίνουμε μια ομάδα που θα πουλάμε παίκτες. Παίκτες μέχρι 26 ετών μπορούν να πάνε σε μεγάλο πρωτάθλημα μετά από αυτή την ηλικία παίρνουν μεταγραφές στο εσωτερικό του πρωταθλήματος. Την Μπενφίκα την κάναμε μηχανή πώλησης παικτών, το κάναμε αναλύοντας βέβαια», είπε μεταξύ άλλων δίνοντας το στίγμα του.



Ο Μπότο θεωρεί πως μπορεί μαζί με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να χτίσει έναν ΠΑΟΚ σαφώς πιο νεαρό ηλικιακά από ότι είναι τώρα, που θα κατακτά τίτλους, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργεί υπεραξίες σε ποδοσφαιριστές του και στη συνέχεια θα τους πουλά σε ομάδες άλλων χωρών με διόλου ευκαταφρόνητα ποσά. Αυτό σίγουρα δεν είναι εύκολο, όμως ο Πορτογάλος είναι πεπεισμένος πως ο Δικέφαλος μπορεί να γίνει ένα selling club, που όμως θα πρωταγωνιστεί. Ένα παρόμοιο project με τη Μπενφίκα δηλαδή. Άλλα τα μεγέθη βέβαια.

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ. έδειξε μεταξύ άλλων πως ξέρει πως να... φτιάχνει τους παίκτες του ρόστερ. Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του στους Μιτρίτσα και Τσόλακ. Ο  πρώτος έχει ανέβει αγωνιστικά, ωστόσο όπως και ο Κροάτης χρειάζεται λίγη ακόμα δουλειά στο πνευματικό κομμάτι. Είμαι σίγουρος πως ο 55χρονος δεν ανέφερε τυχαία τα ονόματα τους δημόσια, αλλά ήθελε να τους ανεβάσει ακόμα περισσότερο. 

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα όσα είπε ο 55χρονος είναι το γεγονός πως οι απόψεις του για το ποδόσφαιρο, είναι παρόμοιες με αυτές του προπονητή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ άλλωστε οι δυο τους τα πάνε πολύ καλά και έχουν πάρε από κοινού αποφάσεις αναφορικά με τον... νέο ΠΑΟΚ. 

Βέβαια, όλα και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ο Μπότο όπως και οι προηγούμενοι αθλητικοί διευθυντές θα κριθεί από τις μεταγραφές που θα κάνει, από τις πωλήσεις, αλλά και από το πως και πόσο θα καταφέρει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το μέγεθος του ΠΑΟΚ. Ίδωμεν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Μπότο; Ο Λουτσέσκου έκανε τη... μεταγραφάρα στην Τούμπα - Πρόβλημα στον φορ για ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags