Facebook Pixel Άρης: Λάτιν ατμόσφαιρα με Μπούργος - Θύμισε πάλι μεγάλη ομάδα - Τώρα... δακρύζουν στον ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-26 22:45:00

Λάτιν ατμόσφαιρα με Μπούργος - Θύμισε πάλι μεγάλη ομάδα ο Άρης - Τώρα... δακρύζουν στον ΠΑΟ!

Sportdog Team
Λάτιν ατμόσφαιρα με Μπούργος - Θύμισε πάλι μεγάλη ομάδα ο Άρης - Τώρα... δακρύζουν στον ΠΑΟ!

Ο Γέρος του Μοριά προσκύνησε τον Θεό του πολέμου! Ο Βασίλης Δερμεντζόγλου γράφει για τους Κίτρινους που πήραν επιτέλους έναν... τελικό και για το άλμα προς τα πλέι οφ, ενώ σχολιάζει και τη βελτίωση που υπάρχει μετά την έλευση του νέου προπονητή στη Θεσσαλονίκη.

Αποτελεσματικός όσο ποτέ φέτος, ο Άρης  του Μπούργος κατόρθωσε να πάρει το πιο σημαντικό φετινό τρίποντο, αναρριχόμενος ακόμη πιο ψηλά, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος! Είναι μια τεράστια νίκη για τους κίτρινους, σε ένα κομβικό παιχνίδι, αυτά που αποκαλούμε «τελικούς» και σε αυτά που η ομάδα μας εδώ και χρόνια συνηθίζει να σκοντάφτει και να σκορπίζει απογοήτευση στους φίλους της! Όχι όμως σήμερα!

Ο Αργεντινός προπονητής κατέβασε την ομάδα με την ίδια πετυχημένη συνταγή του αγώνα στο Βικελίδης και την άνετη νίκη εναντίον του Ατρόμητου, το σημερινό ματς όμως κάθε άλλο από εύκολο ήταν. Και αυτό γιατί η ομάδα της Τρίπολης φέτος είναι πολύ ανεβασμένη, παίζει καλό ποδόσφαιρο και διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο της στα πλέι οφς. Η ομάδα τους Αστέρα λοιπόν βρισκόταν πιο ψηλά στη βαθμολογία από τον Άρη, ενώ έχει και ένα αγώνα λιγότερο. Είναι λοιπόν απόλυτα αντιληπτό πως ο σημερινός αγώνας ήταν τελικός και για τις δύο ομάδες, αφού ο στόχος αμφότερων είναι η είσοδος στην εξάδα και το πρωτάθλημα βρίσκεται στην τελευταία στροφή του….

Το πρώτο μέρος λοιπόν ήταν μέτριο σε θέαμα, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν από μερικές ευκαιρίες, χωρίς όμως αυτές να είναι κλασσικές για τέρμα. Το παιχνίδι μοιράστηκε ανάμεσα στους δύο αντίπαλους και ενώ όλα έδειχναν πως θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς κάποια μεγάλη συγκίνηση, ο Άρης πλήρωσε τον Αστέρα με το ίδιο νόμισμα που είχε πληρώσει τον Ατρόμητο μερικές μέρες πριν: Με ένα γκολ, λίγο πριν τη σφύριγμα του ημιχρόνου. Πράγματι στο 41’ ο Καμαρά έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αστέρα, και αφού ελίχθηκε μπροστά στον αντίπαλο αμυντικό, έπιασε ένα σουτ που βρήκε επάνω σε αυτόν, τόσο όσο ώστε να αλλάξει πορεία και να ξεγελάσει τον Παπαδόπουλο και να καταλήξει στα δίχτυα των γηπεδούχων!

Το χρονικό σημείο που μπήκε το γκολ, θύμισε φυσικά το πρώτο γκολ του Μαντσίνι εναντίον του Ατρομήτου την περασμένη Τετάρτη, που μπήκε στις καθυστερήσεις του Α μέρους. Το σημείο αυτό είναι πάντα ιδιαίτερα σημαντικό για την ομάδα που το πετυχαίνει, αφού οι αντίπαλοι βγαίνουν στο Β μέρος με εντελώς διαφορετικούς στόχους.

 Και πράγματι, ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη ομάδα, μια ομάδα που έδωσε χώρο και νοιάστηκε περισσότερο για τα μετόπισθεν, ενώ η Τρίπολη προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι επάνω της, πράγμα που το πέτυχε, χωρίς όμως να κατορθώσει να αλλάξει το σκορ. Το δοκάρι του Ριέρα στο 56’ ήταν η πιο απειλητική έκφραση της υπεροχής του Αστέρα στο Β μέρος. Μαζί με το σουτ του Κρεσπί στο 63’ που πέρασε άουτ, ήταν οι σπουδαιότερες στιγμές των γηπεδούχων, με τον Άρη να έχει μεν παθητικό ρόλο, αλλά να κρατάει με πολύ μεγάλη ευκολία τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από τον Κουέστα. Ο Άρης έκανε καθυστερήσεις, έπαιξε ποδόσφαιρο σκοπιμότητας και προσπάθησε απλά να πληγώσει τον αντίπαλο του στις αντεπιθέσεις. Τρεις φορές ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος πρόλαβε τους παίκτες μας με έξοδο από την μεγάλη περιοχή του, ωστόσο δεν τα κατάφερε την τέταρτη! Ο Άρης σε υποδειγματική αντεπίθεση που ξεκίνησε από βολέ του Κουέστα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, βρήκε τον Γκάμα, αυτός τον Ματέο και ο τελευταίος σέρβιρε το 0-2 στον Σάσα που έσπασε το ρόδι με το πρώτο φετινό του γκολ!

Η νίκη ήρθε στον Άρη με μια ευκολία που θύμισε και πάλι μεγάλη ομάδα και το άλμα που έκαναν οι κίτρινοι στη βαθμολογία ίσως και να τον στέλνει στα πλέι οφς, με τελευταίο παιχνίδι στο Βικελίδης εναντίον του Ολυμπιακού, και τους Γιάννενα, ΠΑΟ και Τρίπολη να δακρύζουν από το ζόρι τους…

Ο Άρης έστω και αργά δείχνει να ξύπνησε από τον λήθαργο του και ο Μπούργος φαίνεται πως δημιούργησε την λάτιν ατμόσφαιρα που έλυσε τα πόδια αρκετών ποδοσφαιριστών της ομάδας μας!

Για να δούμε τι γίνεται:

4η θέση ΠΑΟ 36β, παίζει με ΑΕΚ και Ατρόμητο

5η θέση Άρης 36β, παίζει με ΟΣΦΠ εντός

6Η θέση Τρίπολη 35β, παίζει με ΟΣΦΠ και ΑΕΚ

7η θέση ΟΦΗ 34β, παίζει με ΟΣΦΠ και Απόλλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Γκρίνια" για Μαρτίνς, θέλει... Ποντένσε και Γκιλιέρμε ο Ολυμπιακός - Αναστασίου για ομάδα Big-4!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags