Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ζωντανός για Ευρώπη λόγω Γιοβάνοβιτς - Αυτό είναι το έγκλημα που μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-20 21:56:00

O Γιοβάνοβιτς… κρατάει τον ΠΑΟ - Άλλη ομάδα με Μπρινιόλι - "Έγκλημα" που μπορεί να τα τινάξει όλα!

Του Μιχάλη Σοφιανού
O Γιοβάνοβιτς… κρατάει τον ΠΑΟ - Άλλη ομάδα με Μπρινιόλι - "Έγκλημα" που μπορεί να τα τινάξει όλα!

Ποιος… εξαφανίστηκε στο πολύ σημαντικό ματς με Άρη; Έργο Γιοβάνοβιτς για ακόμα μια φορά η εμφάνιση του Τριφυλλιού, ο οποίος άντεξε στη Θεσσαλονίκη και παραμείνει ζωντανός για Ευρώπη τόσο από το πρωτάθλημα όσο και από το Κύπελλο.  
 

Παναθηναϊκός: Οι Πράσινοι πριν από έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της φετινής σεζόν είχαν μια από τις πιο δύσκολες εβδομάδες τους, κάτι που τελικά τους έστειλε στην Θεσσαλονίκη με κομβικές απουσίες και τους πάντες να μην μπορούν να καταλάβουν πως δεν θα έχαναν από έναν ανεβασμένο, αγωνιστικά και ψυχολογικά, τον τελευταίο καιρό Άρη. Τελικά όμως για ακόμα μια φορά την φετινή σεζόν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει ότι είναι αυτό που έλειπε από το Τριφύλλι. Διαβάζοντας εξαιρετικά τόσο τα προβλήματα της ομάδας του, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού των Κίτρινων αποφάσισε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό, για πρώτη φορά φέτος, με τρία στόπερ βραχυκυκλώνοντας με αυτόν τρόπο το παιχνίδι των γηπεδούχων.

Την ίδια στιγμή η παρουσία του Σάντσες, αριστερά αυτή τη φορά, έδωσε πολλές λύσεις τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ο Αργεντίνος είναι από τους πιο ανεβασμένους παίκτες των Πρασίνων το τελευταίο διάστημα, δείχνοντας τον λόγο που παίζει βασικός αντί του Κώτσιρα, που και στην Θεσσαλονίκη κινήθηκε σε… ρηχά νερά. Και αν ο Σάντσες έδειχνε καιρό τώρα την άνοδό του, η παρουσία του Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια έδωσε και πάλι την σιγουριά στην τριάδα της άμυνας, μετά το κακό παιχνίδι που είχε ο Διούδης με την ΑΕΚ, ενώ η απόκρουση που κάνει στην κεφαλιά του Ντιαγέ έδειξε τον λόγο που έπαιζε για τόσο καιρό βασικός. 

Παράλληλα το Τριφύλλι έπαιξε τις περισσότερες φορές πολύ σωστά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων έχοντας στιγμές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο γκολ, όμως για ακόμα μια φορά το πρόβλημα ήταν η τελική ενέργεια. Ο μοναδικός κινητικός και απειλητικός από την τριάδα των Αϊτόρ, Παλάσιος και Καρλίτος ήταν ο Αργεντίνος, που μετά όμως από ένα σημείο ήταν φανερό ότι και κουράστηκε, αλλά και εκνευρίστηκε από το πολύ σκληρό και μερικές φορές αντιαθλητικό παιχνίδι των αμυντικών του Άρη.

Από την άλλη μετά από αρκετό καιρό ο Αϊτόρ δεν ήταν το ίδιο καλός. O Ισπανός ήταν σημείο αναφοράς το τελευταίο διάστημα στο παιχνίδι του Γιοβάνοβιτς, έχοντας στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια τρία γκολ και δύο ασίστ, όμως στο Βικελίδης δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να πατήσει σωστά περιοχή και να απειλήσει. Αυτό όμως που πρέπει να προβληματίζει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Καρλίτος. Ο Ισπανός έχει να βρει δίχτυα σε αγώνα πρωταθλήματος από τις 11 Δεκεμβρίου, όμως εκτός από αυτό δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που είδαμε στην αρχή της χρονιάς. Ο 31χρονος δείχνει χωρίς τρεξίματα, δεν βοηθάει στο παιχνίδι των συμπαικτών του, ενώ δείχνει να μην μπορεί να κερδίσει καμία μονομαχία.

Όντας σε μια χρονιά που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι ακριβώς γίνεται, με ιώσεις και κορωνοϊό ίσως το μεγαλύτερο λάθος της φετινής χρονιάς, που μακάρι να μην πληρώσει ο Παναθηναϊκός, ήταν το γεγονός πως δεν πήρε επιθετικό ούτε στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, αλλά δείχνει ότι δεν κινείται και τώρα από την αγορά της Ουκρανίας και Ρωσίας ειδικά την στιγμή που όλοι ήξεραν το πρόβλημα που είχε ο Μακέντα. Για να είμαστε όμως δίκαιοι το Τριφύλλι συνεχίζει να δείχνει απόλυτα σταθερός ειδικά στα δύσκολα παιχνίδια, ακόμα και την στιγμή που δεν καταφέρνει να τα κερδίζει. Το ίδιο έδειξε και στο Βικελίδης και μια στιγμή που οι απουσίες ήταν τεράστιες. Φυσικά όλο αυτό είναι έργο Γιοβάνοβιτς και μπορεί να βοηθήσει τόσο στην συνέχεια των play off όσο και στο Κύπελλο, που είναι κάτι παραπάνω από στόχος και πρέπει οι πάντες στον οργανισμό να το έχουν… κυκλωμένο.   



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Τεράστια επένδυση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο - Ρίχνει πολύ χρήμα - Πάνω από 15 εκατομμύρια
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags