Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Γκουστάβο Πογέτ: Δικαίωσε Πογέτ ο Μάνταλος - Βάζει δύσκολα σε Μανωλά και Σωκράτη - "Θέμα" με τις αλλαγές!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-26 14:30:00

Δικαίωσε Πογέτ ο Μάνταλος - Βάζει δύσκολα σε Μανωλά και Σωκράτη - "Θέμα" με τις αλλαγές!

Δικαίωσε Πογέτ ο Μάνταλος - Βάζει δύσκολα σε Μανωλά και Σωκράτη - "Θέμα" με τις αλλαγές!

Οι... απαντήσεις του αρχηγού και τι συνέβη με τον Μπακασέτα. Γιατί δεν ξεκίνησε ο Έλληνες επιθετικός, η αδυναμία του Ουρουγουανού προπονητή στον Μάνταλο και ο Έλληνας στόπερ που "καπαρώνει" τη θέση στην αρχική ενδεκάδα. Τα πρώτα συμπεράσματα για τη νέα Εθνική.

Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ, δηλαδή με νίκη. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έδειξε πως θέλει με το καλημέρα να κάνει αισθητή την παρουσία του στην ομάδα και για αυτό επέλεξε να ξεκινήσει με το 4-3-3. Κάπως έτσι, οι διεθνείς μας μπήκαν με το... πόδι στο γκάζι στην αρχή του αγώνα, έχοντας ουσία και θέαμα στο παιχνίδι τους για ένα ημίχρονο.

Ο Πογέτ έδειξε πως έχει το know how να παίρνει το 101% από τους παίκτες του και μένει να φανεί εάν αυτό θα γίνει συνήθεια ή εάν απλώς οι παίκτες ήθελαν να... τον εντυπωσιάσουν στο ντεμπούτο του! Όσον αφορά τα αγωνιστικά του πλάνα, επιβεβαιώθηκε ότι είχατε διαβάσει στο ρεπορτάζ του sportdog.gr σχετικά με τους παίκτες που είναι αναντικατάστατοι στα πλάνα του, με εξαίρεση τη μη χρησιμοποίηση του Μπακασέτα στην αρχική ενδεκάδα, κάτι που ωστόσο δεν αποκλείεται να έγινε στο πλαίσιο ειδικής διαχείρισης αφού έχει αρκετά λεπτά στα πόδια με την Τραμπζονσπόρ. Θα φανεί εάν ήταν διαχείριση ή γενικότερη σκέψη στο ματς της Δευτέρας με το Μαυροβούνιο.

Από εκεί και πέρα, ο Πογέτ επιβεβαίωσε... την αδυναμία του που δεν είναι άλλος από τον Πέτρο Μάνταλο, τον οποίο και επανέφερε στην βασική ενδεκάδα και του έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μάλιστα, ο αρχηγός της ΑΕΚ τον δικαίωσε πλήρως, μιας και ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, σε μια εμφάνιση που είχε ανάγκη και ο ίδιος, λόγω του ότι η χρονιά στην ΑΕΚ δεν κυλάει ιδεατά. Ο Μάνταλος έπαιρνε συνέχεια σωστές αποφάσεις, βοηθώντας τόσο με τα μαρκαρίσματα του, όσο και με την ανάπτυξη του παιχνιδιού της χώρας μας.

Aρκετά θετικοί ήταν και οι Βλαχοδήμος - Μαυροπάνος για την αμυντική λειτουργία της ομάδας, με τον «Odi» να καπαρώνει και με τον Πογέτ τη θέση του βασικού και αναντικατάστατου γκολκίπερ, ενώ από την άλλη ο Μαυροπάνος δείχνει πως πλέον καθιερώνεται και πως είναι διατεθειμένος να βάλει δύσκολα στον προπονητή του, ακόμη και εάν επιστρέψουν στην Γαλανόλευκη οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος.

Ένα ακόμη πρόσωπο που δείχνει πως δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα είναι και ο Μπουχαλάκης, μιας και ο ανταγωνισμός δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός για τον χαφ του Ολυμπιακού, ο οποίος θα έχει το πλεονέκτημα σε οποιονδήποτε σχηματισμό επιλέξει ο νέος του κόουτς.

Απόρροια του ότι ο Πογέτ δεν ξέρει ακόμη τα πάντα στην Εθνική ήταν και η κακή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως δεν βοήθησαν ιδιαίτερα και οι αλλαγές του, με εξαίρεση τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος στο τελευταίο 15΄ προσπαθούσε να είναι... παντού, πιέζοντας την κυκλοφορία των Ρουμάνων!

Όπως και να έχει, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουμε να βγάλουμε στο ματς με το Μαυροβούνιο! 
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή θα είναι η Εθνική του Πογέτ - Τέλος τα ρίσκα και οι... εμμονές Φαν Σχιπ με Μπακασέτα-Πέλκα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags