Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Έβγαλε χαρακτήρα η ΑΕΚ! Μεγάλο ματς Στάνκοβιτς - Κακός Ελ Αραμπί; Σε αυτόν φώναζε ο Μαρτίνς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-03 23:08:00

Έβγαλε χαρακτήρα η ΑΕΚ! Μεγάλο ματς Στάνκοβιτς - Κακός Ελ Αραμπί; Σε αυτόν φώναζε ο Μαρτίνς!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έβγαλε χαρακτήρα η ΑΕΚ! Μεγάλο ματς Στάνκοβιτς - Κακός Ελ Αραμπί; Σε αυτόν φώναζε ο Μαρτίνς!

Η Ένωση είχε καιρό να δείξει νοοτροπία νικήτριας ομάδας σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. 

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο οποίο το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο βάσει των ευκαιριών που έχασαν οι δύο ομάδες! Στο Καραϊσκάκη είδαμε για πρώτη φορά, μετά από καιρό την Ένωση να παίζει ως μεγάλη ομάδα, να στέκεται στο ύψος του ονόματός της και της βαριάς φανέλας της, κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει σημάδια, ότι η ομάδα του Δικέφαλου αετού ξυπνά από το λήθαργο. Επιτέλους έβγαλε χαρακτήρα.

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στο παιχνίδι με μεγάλη όρεξη. Από το πρώτο λεπτό οι παίκτες έβγαζαν στο γήπεδο έδειχνε νοοτροπία νικητή. Είχαν ενέργεια, πάθος, δεν επηρεάστηκαν ψυχολογικά από το γκολ του Καρβάλιο. Βρήκαν αντίδραση, ισοφάρισαν σε καθοριστικό σημείο και θα μπορούσαν να κλέψουν κατά κάποιον τρόπο τη νίκη με τις ευκαιρίες που είχαν στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο βρήκαν και τότε απέναντί τους τον Βάτσλικ που μαζί με τον Στάνκοβιτς ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Ο Τσέχος δήλωσε παρών στους πρώτους κινδύνους που δημιούργησε η ΑΕΚ, ειδικά ο Αυστριακός όμως έκανε μεγάλο ματς και κράτησε την ομάδα του, η οποία σε προηγούμενα ντέρμπι έδειχνε να καταρρέει μετά το πρώτο γκολ. Αυτήν τη φορά όμως οι κιτρινόμαυροι έδειξαν σοβαρότητα, με τον Κριχόβιακ και τον Σιμάνσκι να κρατούν το κέντρο. Οι δύο Πολωνοί ήταν τα σημαντικότερα εργαλεία του Οφρυδόπουλου. Ο πρώτος μοίραζε την πρώτη μπάλια και έβγαζε την ομάδα του στην επίθεση, ο δεύτερος έκοβε και ήταν πάντα απειλητικός στις προωθήσεις.

Κάπως έτσι μύρισε το γκολ ο Σιμάνσκι στο 43' όταν ο Άμραμπατ του έδωσε συστημένη μπαλιά στην εκτέλεση του κόρνερ και κατάφερε να νικήσει στο δεύτερο δοκάρι στον συνήθως αλάνθαστο Εμβιλά, στον οποίο ο Μαρτίνς φώναζε εναγωνιώς στο πρώτο ημίχρονο προκειμένου να μην παρασυρθεί από τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Ο Μαροκινός άσος της ΑΕΚ που έδωσε την ασίστ ήταν για μία ακόμα φορά πολύ ορεξάτος, αυτήν την φορά όμως περισσότερο ουσιαστικός. Πίεζε ψηλά, είχε κάποιες ευκαιρίες με σουτ και κάλυψε το χαμένο έδαφος από την εξουδετέρωση του Αραούχο, αλλά και των χαμηλών πτήσεων του Τσούμπερ με τον Λιβάι Γκαρσία. Μπορεί να σηκώθηκε σκόνη για τις δηλώσεις του Άμραμπατ στην Ολλανδία, κατά τις οποίες ομολόγησε τις τάσεις φυγής του, στο Καραϊσκάκη όμως ως επαγγελματίας έκανε το χρέος του και του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο σε αυτό το αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ σε αυτό το ματς επιθετικά ήταν αξιόλογη, αμυντικά όμως και πάλι πήρε πολύ κακό βαθμό! Οι Ερυθρόλευκοι στόχευαν συνεχώς στην πλάτη του Μήτογλου, ενώ αρνητικός παράγων εξελίχθηκε ο Μοχαμαντί, που έχει μερίδιο ευθύνης στο γκολ του Καρβάλιο, ήταν όμως φιλότιμος παρά τις αισθητές αδυναμίες που είχε απέναντι στον Λαλά.

Η Ένωση όμως ήταν και τυχερή, διότι βρήκε έναν Ελ Αραμπί σε πολύ κακή βραδιά! Ήταν ο καλύτερος αμυντικός των κιτρινόμαυρων, για να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρικό χιούμορ που εκφράζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Μαροκινός έχασε ευκαιρίες που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τις άφηνε... ακάπνιστες. Έχασε απίστευτο τετ α τετ απέναντι στον Στάνκοβιτς, ενώ είχε αδειάσει προηγουμένως τον Ρότα, ενώ και λίγο αργότερα του έβαλε στοπ ο Μήτογλου σε ένα καθοριστικό σημείο που αν γινόταν το 2-1 το ίσως το γήπεδο να έγερνε προς Πειραιά μεριά.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη που στραβοπάτησε στα Γιάννινα. Μία ισοπαλία με τον Ολυμπιακό δεν είναι νίκη, μπορεί να δώσει όμως τα απαραίτητα ψυχολογικά οφέλη, για να μη χάσει η Ένωση άλλο έδαφος στη μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.  
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για... καλό η γιούχα - Φωνάζει για μεταγραφή ο Ελ Αράπι - Λείπουν οι παίκτες της ΑΕΚ σε Μαρτίνς
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags