Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πιάσανε... κότσο τον Ιβάν, την πληρώνει ο ΠΑΟΚ - Έγινε "έγκλημα" - Καλύτερος Ολιβέιρα από Άκπομ
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-17 22:19:00

Πιάσανε... κότσο τον Ιβάν, την πληρώνει ο ΠΑΟΚ - Έγινε "έγκλημα" - Καλύτερος Ολιβέιρα από Άκπομ

του Λάζαρου Γεωργίδη
Πιάσανε... κότσο τον Ιβάν, την πληρώνει ο ΠΑΟΚ - Έγινε "έγκλημα" - Καλύτερος Ολιβέιρα από Άκπομ

Η... απογοήτευση για τον Δικέφαλο και το λάθος της διοίκησης! Ο Φελίπε Σοάρες που πέρασε και δεν... ακούμπησε, ο Άκπομ και ο Ζίβκοβιτς που δείχνουν... σκασμένοι και το τεράστιο λάθος στον Δικέφαλο που μπορεί να κοστίσει την επόμενη σεζόν.

ΠΑΟΚ: "Ταφόπλακα" ήταν για τον Δικέφαλο του Βορρά η ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από την Άρη, μιας και πλέον ούτε με… θαύμα μπορεί να έχει ελπίδες για το… θαύμα του πρωταθλήματος βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα πια την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Λίγα 24ωρα μετά την μάχη με την Μαρσέιγ και έχοντας προβλήματα κομβικών παικτών, αλλά και της κούρασης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να ανακατέψει την… τράπουλα με αποτέλεσμα να δούμε βασικούς παίκτες που σε άλλες καταστάσεις δεν θα έπαιζα από την αρχή αλλά ίσως και καθόλου.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Φελίπε Σοάρες. Ο Πορτογάλος είναι ο παίκτης που ο Δικέφαλος έδωσε 2,5 εκατομμύρια τον Γενάρη, για να τον αποκτήσει και παρά τις συστάσεις που υπήρχαν δεν έχει καταφέρει ούτε μια στιγμή να δείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο.

Ο νεαρός χαφ, τόσο στις προηγούμενες εφτά συμμετοχές όσο και στο Βικελίδης δεν έχει μπορέσει να μπει στον ρυθμό του αγώνα, ενώ παράλληλα δεν δίνει βοήθειες ούτε ανασταλτικά, αλλά ούτε και επιθετικά. Αν μάλιστα δεν είχαμε δει βίντεο με τα όσα έκανε στην Πορτογαλία μπορεί να υπήρχε η αίσθηση ότι πρόκειται για άλλο ποδοσφαιριστή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο 34χρονος Μπίσεσβαρ όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έκανε ολόκληρο τον ΠΑΟΚ να ανέβει με τις ενέργειές του. Παράλληλα για ακόμα έναν αγώνα ο Τσούμπα Άκπομ κινήθηκε σε… ρηχά νερά για ακόμα μια αναμέτρηση. Ο Βρετανός φορ έχει να βρει δίχτυα από τις 13 Μαρτίου και τον πρώτο αγώνα των play off και παρά τις πολλές δουλειές που κάνει κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, δεν μπορεί να κάνει το βασικό που χρειάζεται μια ομάδα από έναν επιθετικό, το γκολ.

Βέβαια στο πρόβλημα με την έλλειψη τέρματος από πλευράς Άκπομ, έρχεται να προστεθεί η μέτρια αγωνιστική κατάσταση που είναι και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος τον τελευταίο καιρό δείχνει… σκασμένος, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει τους κινδύνους που έφτιαχνε, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να γίνει απειλητικός, κάτι που φυσικά του δημιουργεί εκνευρισμό που φάνηκε τόσο στον  αγώνα με την Μαρσέιγ όσο και στο ντέρμπι με τον Άρη. Αυτό το πρόβλημα είναι πιθανό να λυθεί εκ των έσω, μιας και ο Νέλσον Ολιβέιρα στην επανεμφάνιση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του έδειξε να πατάει καλά, ενώ έφτασε πολύ κοντά και να σκοράρει, με το ξαφνικό του σουτ όμως να περνάει άουτ.

Την ίδια στιγμή πάντως ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα φαίνεται να αρπάζει τις ευκαιρίες που του δίνει ο Λουτσέσκου από τα μαλλιά, καθώς τον τελευταίο καιρό είναι από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ, κάτι που φάνηκε και στο Βικελίδης με τον Άρη, ενώ με την ταχύτητά του δημιουργεί πολλά προβλήματα ειδικά όταν ο Ρουμάνος επιλέγει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Αυτό πάντως που συνεχίζει να κάνει εντύπωση είναι πως ο Δικέφαλος του Βορρά και ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζουν να μην ανανεώνουν τον καλύτερο παίκτη της ομάδας. Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που φέτος και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να μπαίνει σε διαδικασίες ανανέωσης με τον Κρέσπο και τον Βιεϊρίνια, χωρίς να σημαίνει πως δεν πρέπει να παραμείνουν στην ομάδα και τη νέα χρονιά, την ίδια στιγμή που δεν έχουν καν αρχίσει συζητήσεις με τον Πασχαλάκη. Μάλλον αυτό που δεν έχουν καταλάβει στην ΠΑΕ είναι πως για να βρεθεί τερματοφύλακας με τα χαρακτηριστικά και την απόδοση του διεθνή ποδοσφαιριστή θα πρέπει να δοθεί το… μισό μπάτζετ της χρονιάς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι ΠΑΟΚτσήδες: "Μας έκαναν... πελάτες! Λουτσέσκου ξύπνα - Χρωστάς 4άρα με Ολυμπιακό"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags