Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τρέλαναν Λεωφόρο και σκάουτς - Τους πουλάς ή φτιάχνεις τον μεγάλο ΠΑΟ; - Κατρακύλαγε ο Αγκιμπού!
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-18 00:44:00

Τρέλαναν Λεωφόρο και σκάουτς - Τους πουλάς ή φτιάχνεις τον μεγάλο ΠΑΟ; - Κατρακύλαγε ο Αγκιμπού!

Sportdog Team
Τρέλαναν Λεωφόρο και σκάουτς - Τους πουλάς ή φτιάχνεις τον μεγάλο ΠΑΟ; - Κατρακύλαγε ο Αγκιμπού!

Ο... μπλαζέ-ακίνδυνος Ολυμπιακός και οι τρείς Πράσινοι που ξεχώρισαν. Ο Χρήστος Ξανθάκης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι χωρίς να κινδυνεύει, για τον νεαρό άσο των Πειραιωτών που κλωτσούσε... αέρα και για τους Ιωαννίδη, Αλεξανδρόπουλο και Αϊτόρ που θα βάλουν δύσκολα στη διοίκηση το καλοκαίρι!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τελειώνει το ματς, ντριν, ντριν το κινητό. Είναι ο φίλος μου ο Αλέκος από Τρίκαλα, το σηκώνω εγώ, πριν προλάβει να πει κουβέντα, τα χώνω:
Με προπονητή τον Μπόλονι, θα είχε ρίξει τρία ο Παναθηναϊκός!
Απαντάει ο Αλέκος που είναι του Γιοβάνοβιτς τσάτσος:
Με προπονητή τον Μπόλονι, θα είχε φάει τρία!

Η μόνιμη διαφωνία μας είναι, που επιμένω εγώ ότι ο Ρουμάνος ήτανε προπονητάρα αλλά παρέλαβε χάος από τον κόουτς Πογιάτος και φορτώνει ο Αλέκος και φωνάζει ότι πήρε ο παππούς κάποια αποτελέσματα αλλά μπάλα δεν έπαιζε το τριφύλλι και άμα δεν παίζει μπάλα τι να κάτσεις να το δεις, εμείς γίναμε Παναθηναϊκοί γιατί η ομάδα είναι μεγάλη, δεν είναι Δήμητρα Τρικάλων.
Τον ακούω.

Και δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι σήμερα ο ΠΑΟ, αν εξαιρέσεις τη φάση του 5ου λεπτού με τον Μασούρα, δεν κινδύνευσε σοβαρά από τον Ολυμπιακό. Όλο κο-κο-κο και από αυγό τίποτα ήταν οι ερυθρόλευκοι που δεν πλησίασαν στο γκολ ούτε όταν μπήκαν οι Βαλμπουενά και Φορτούνης. Ίσως φταίει που έχουν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, δεν ξέρω, και σκάνε στο γήπεδο και λίγο μπλαζέ και λίγο χαλαροί και λίγο ξινιόλες, άιντε ζαγάρια που θέλετε να δείτε και μπάλα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ επειδή πληρώσατε εισιτήριο!

Και οι σκάουτερς;
Οι σκάουτερς, άμα ήρθαν σήμερα στη Λεωφόρο και είδαν Αλεξανδρόπουλο, Ιωαννίδη και Αϊτορ, πρέπει να γλείφανε τα δάχτυλά τους. Ο πρώτος έδωσε ένα ακόμη δείγμα του πληθωρικού του ταλέντου (και της διάθεσής του να φάει και να δώσει ξύλο!), ο δεύτερος έβγαλε τ’ άντερα του Παπασταθόπουλου από τη μύτη (και του τσίτωσε τα νεύρα στο φουλ) και ο τρίτος απλώς επιβεβαίωσε αυτό που κάποτε ξέρανε όλοι:
Είναι παιχταράς, πέρασε μια κρίση (Αλέκος: ο Μπόλονι φταίει, τον είχε κρεμάσει στα μανταλάκια!), επανήλθε, γαζώνει, η μισή Ευρώπη τον λιγουριάζει.

Και φυσικά οι σκάουτερς είδαν και τον Αγκιμπού, το χρυσό πόδι, το λιοντάρι της σαβάνας, τον άνθρωπο που θα κάνει τον Ρέτσο μια μακρινή ανάμνηση και σίγουρα σημείωσαν τη φάση του 18ου λεπτού, όταν πήγε να πιάσει σουτ και έπιασε αέρα. Για να μη σου πω για το υπόλοιπο παιχνίδι, που κατρακύλαγε σαν τα καρπούζια απ’ τη σέντρα στη μεγάλη περιοχή. Τον είδα και εμπνεύσθηκα μια παραλλαγή του γνωστού συνθήματος με Επαλέ και Πελέ:
Αγκιμπού, Αγκιμπού να 'χαμε έναν ναργιλέ, να τον πίναμε όλη μέρα να σε βλέπαμε Μπαγκαμπού!
Θέλει λίγο δουλίτσα, αλλά καταλαβαινόμαστε υποθέτω…

Πίσω στον Παναθηναϊκό όμως και στα τρία τα μαναράκια, που ανέβασαν τους σφυγμούς των σκάουτερς. Καλοκαίρι έρχεται, η μεταγραφική περίοδος αρχίζει, τα πορτοφόλια ανοίγουν, τα τηλεφωνήματα αρχινάνε, τα μέηλ τραγουδάνε, τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός; Θα κρατήσει Ιωαννίδη, Αλεξανδρόπουλο και Αϊτόρ για να χτίσει επάνω τους τη νέα ομάδα που θα μπει στο Βοτανικό και θα ξαναζήσει δόξες (δεν είναι δόξα για το τριφύλλι να παλεύει για την Ευρώπη…) ή θα πάει να κασάρει τώρα που είναι φρέσκο και λαχταριστό το κρέας;

Στην πρώτη περίπτωση θα μπορούμε πραγματικά να μιλάμε για την αναγέννηση μιας μεγάλης φανέλας. Στη δεύτερη, τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. Μιζέρια, φτώχεια και φιλότιμο. Από την επιλογή της διοίκησης και τη διάθεσή της είτε να ξοδέψει είτε να εισπράξει , θα κριθεί η επόμενη τριετία για τον σύλλογο. Μπορεί και η επόμενη πενταετία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μεγάλα λάθη Μαρτίνς στη Λεωφόρο - Όχι και γιόμες ο Ολυμπιακός με Σισέ φορ - Πιο... ομάδα ο ΠΑΟ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags