Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τα μεγάλα λάθη Μαρτίνς στη Λεωφόρο - Όχι και γιόμες ο Ολυμπιακός με Σισέ φορ - Πιο... ομάδα ο ΠΑΟ
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-18 00:03:00

Τα μεγάλα λάθη Μαρτίνς στη Λεωφόρο - Όχι και γιόμες ο Ολυμπιακός με Σισέ φορ - Πιο... ομάδα ο ΠΑΟ

του Παναγιώτη Νικολάου
Τα μεγάλα λάθη Μαρτίνς στη Λεωφόρο - Όχι και γιόμες ο Ολυμπιακός με Σισέ φορ - Πιο... ομάδα ο ΠΑΟ

Ο "άφαντος" Τικίνιο, οι αλλαγές και το δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται. Πώς και γιατί οι Πειραιώτες δεν παρουσιάσουν καλή εικόνα για ακόμα ένα ντέρμπι, τα τακτικά λάθη του Πορτογάλου προπονητή και όσα θα πρέπει να γίνουν ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να γιορτάσει τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος με διπλό στη Λεωφόρο. Τελικά όχι μόνο δεν κατάφερε να χαρίσει στους φιλάθλους του μια τέτοια χαρά μέσα στο σπίτι του αιωνίου αντιπάλου του, αλλά γνώρισε την ήττα με 1-0, προκαλώντας απογοήτευση στον κόσμο του.

Όχι μόνο επειδή δεν "κλείδωσε" το πρωτάθλημα, όχι μόνο επειδή η ήττα στο ελληνικό clasico πάντα πονάει, όχι μόνο επειδή δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ούτε μια φορά σε τρία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό φέτος. Αυτό που βαραίνει τον Πέδρο Μαρτίνς είναι η σχεδόν αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας του, και μάλιστα για δεύτερο σερί παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Όχι ότι ο Παναθηναϊκός "έβγαλε μάτια" στο ντέρμπι, αλλά φάνηκε να είναι πιο... ομάδα από τους Ερθρολεύκους και με ξεκάθαρα μεγαλύτερη προπονητική επιρροή στο παιχνίδι της. Μια φάση σαν το γκολ του Αϊτόρ, δηλαδή με ωραίο συνδυασμό και αυτοματισμό, ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν έβγαλε αλλά ούτε καν... πλησίασε! Δε νοείται για τους οπαδούς των Πειραιωτών ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός να παρουσιάζει... μιάμιση ευκαιρία σε δύο σερί ντέρμπι με τον 4ο Παναθηναϊκό και να μοιάζει "σκορποχώρι" στο γήπεδο.

Ο Μαντί Καμαρά έμεινε εκτός αποστολής και ο Κανέ πήρε τη θέση του στην ενδεκάδα, κάνοντας μάλιστα αξιοπρεπή εμφάνιση. Δεν ήταν ο Αφρικανός μέσος το πρόβλημα του Ολυμπιακού απόψε, όπως όμως σίγουρα δεν ήταν και ο Ελ Αραμπί. Η απόφαση του Μαρτίνς να αποσύρει τον Μαροκινό σέντερ φορ στο ημίχρονο, ενώ ήταν ο μοναδικός που είχε καταφέρει με 1-2 πάσες κλειδιά να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, προκάλεσε απορίες. Ο Τικίνιο, που μπήκε στη θέση του, ήταν άφαντος, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο προηγούμενο ντέρμπι (0-0 στη Λεωφόρο), όταν είχε ξεκινήσει βασικός.



Βλέποντας ότι το παιχνίδι φεύγει από τα χέρια του και ψάχνοντας απεγνωσμένα μια λύση για να γίνει η ομάδα του πιο απειλητική, ο Μαρτίνς έκανε αυτό που περίμεναν όλοι. Έριξε μαζι τα "βαριά" χαρτιά του στο ματς, κι όμως η είσοδος Βαλμπουενά, Φορτούνη και Μπουχαλάκη στο παιχνίδι έκανε τον Ολυμπιακό να ψάχνεται στο γήπεδο και να μην βγάζει ούτε μια καθαρή ευκαιρία!

Ο Βαλμπουενά είχε το μοναδικό απειλητικό σουτ του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος (στο 70'), αλλά στάθηκε άτυχος και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 77', εξέλιξη που έκανε τους Πειραιώτες ακόμα πιο προβλέψιμους. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο σημείο να κάνει "γιόμες" στα τελευταία λεπτά, με τον Μαρτίνς να δίνει εντολή μέχρι και στον Σισέ να γίνει σέντερ φορ. Δηλαδή, δεν θα ήταν καλύτερα να παρέμενε ο Ελ Αραμπί στο παιχνίδι και να γύριζε ο Μαρτίνς σε 4-4-2 με την είσοδο του Τικίνιο, αντί να παίξει 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο Ελ Αραμπί και... Σισέ;

Τέτοια βλέπουν οι οπαδοί και διαπιστώνουν πως η ομάδα τους που δεν τους γεμίζει με το ποδόσφαιρο που παίζει, ζητώντας αλλαγές. Προφανώς το πρωτάθλημα είναι σημαντικό και ο στόχος του νταμπλ ζωντανός, αλλά εξίσου ζητούμενο είναι να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις, ώστε ο κόσμος του Ολυμπιακού να ευχαριστηθεί ξανά μπάλα και να δει την ομάδα όπως την ονειρεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζουν ΠΑΟ και Άρης - Χαρακίρι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ - Με την πλάτη στον... τοίχο η ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags