Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Να γίνει ο Ολυμπιακός που αγάπησαν άπαντες - Τελευταίος να φύγει ο Μαρτίνς - Όχι άλλους τεμπέληδες
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-28 12:51:00

Να γίνει ο Ολυμπιακός που αγάπησαν άπαντες - Τελευταίος να φύγει ο Μαρτίνς - Όχι άλλους τεμπέληδες

Sportdog Team
Να γίνει ο Ολυμπιακός που αγάπησαν άπαντες - Τελευταίος να φύγει ο Μαρτίνς - Όχι άλλους τεμπέληδες

Το έργο που έχουμε ξαναδεί και ο... ευαίσθητος Ραζβάν Λουτσέσκου! Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για τον αποκλεισμό των Πειραιωτών από το Κύπελλο, για τα λάθη που έχουν γίνει στο ρόστερ και για τα νέα "υλικά" που πρέπει να έρθουν το καλοκαίρι, ώστε ο Πορτογάλος προπονητής να γυρίσει τον χρόνο... τέσσερα χρόνια πίσω!

Ο αγώνας-ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής. Θα άξιζε αν βλέπαμε πράγματα που δεν ξέραμε ή δεν είχαμε ξαναδεί. Έχουμε δει ξανά το τελευταίο διάστημα τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Τον έχουμε δει ξανά να μη μπορεί να κερδίσει. Τον έχουμε δει ξανά να χάνει σημαντικές ευκαιρίες ή να μην κάνουν οι παίκτες του μερικές απλές σωστές τελικές πάσες ψάχνοντας το εξεζητημένο ή να γίνουν οι ίδιοι... ήρωες βάζοντας το εγώ πάνω από το εμείς. Δεν το έκαναν όλοι αυτό το τελευταίο και γι' αυτό είναι κρίμα για όλους όσοι... σκίζονται αλλά τους παίρνει κι αυτούς η «μπάλα» στην κριτική ως μέλη του συνόλου.


Ο ΠΑΟΚ ήταν και τυχερός και προκρίθηκε. Μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι είναι άδικο που προκρίθηκε. Γνώμη μου είναι ότι συνολικά άξιζε περισσότερο την πρόκριση ο Ολυμπιακός αλλά δεν απαιτώ να συμφωνήσετε, όχι ότι με νοιάζει κιόλας. Βεβαίως, για τον αποκλεισμό του έχει ευθύνη ο πρωταθλητής. Αν π.χ. ο Μασούρας δεν... σημάδευε, ξανά, αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δίχτυα στο απίθανο τετ-α-τετ στο ημίωρο θα βλέπαμε εντελώς άλλο ματς. Αν π.χ. ο Λαλά δεν έκανε τα αυτονόητα που πρέπει να κάνει ένας έμπειρος και ακριβοπληρωμένος δεξιός μπακ για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο ρόστερ, ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα σκόραρε. Βεβαίως για τον Λαλά, από τον οποίο έχουμε δει ελάχιστα αξιοπρεπή ματς, έχω κουραστεί να τα γράφω επί μήνες.

 

Υπάρχουν κι άλλα που μπορώ να παραθέσω. Δεν έχει νόημα, όπως προείπα, λίγο-πολύ όλα τα έχουμε ξαναδεί και τα ξέρουμε. Τον Μασούρα, να διευκρινίσω για να μην παρεξηγηθώ επίσης, φυσικά ΚΑΙ ΔΕΝ τον βάζω στην ίδια κατηγορία με τον Λαλά, θα πέσει φωτιά να μας... κάψει. Απλά είναι ντεφορμέ κι αυτός όπως όλη η ομάδα αλλά δεν παύει να είναι υπερ-πολύτιμος και σημαντικός για τον Ολυμπιακό.

 


Το θέμα λοιπόν για τον Ολυμπιακό δεν είναι ότι χάθηκε μία πρόκριση σε τελικό κυπέλλου. Ναι, ενοχλεί τώρα που είναι «νωπό» ακόμα αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό θέμα. Προκρίσεις πάνε κι έρχονται, δεν είναι σπουδαίο. Το θέμα με τον Ολυμπιακό είναι η μεγάλη εικόνα. Πως η ομάδα θα φρεσκαριστεί εν όψει της νέας σεζόν για να γίνει ο Ολυμπιακός που αγάπησαν άπαντες. Για μένα, όπως έγραφα και στο προηγούμενο blog, ο τελευταίος που πρέπει να αποχωρήσει είναι ο Πέδρο Μαρτίνς, αυτός ο πολύ καλός και εργατικός προπονητής. Ένας προπονητής που προφανώς έχει κάνει λάθη όπως κάνουν λάθη ΟΛΟΙ οι προπονητές του κόσμου αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει στο βιογραφικό του μόνο επιτυχίες.


Αυτό που πρέπει να κάνει ο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός γενικώς είναι να θυμηθούν πως άρχισε αυτή η υπέροχη 4ετία και να χρησιμοποιήσουν ανάλογα και καλύτερα «υλικά». Με παίκτες που θα παίζουν κυρίως για την ομάδα. Με παίκτες χωρίς το «εγώ» πάνω από το κεφάλι τους. Με παίκτες που δεν θα μουρμουράνε όταν μένουν στον πάγκο. Με παίκτες που δεν θα αισθάνονται πιο σημαντικοί από την ομάδα ή από τους συμπαίκτες τους. Με παίκτες αθλητικούς και λάτρεις της προπόνησης και όχι τεμπέληδες. Με παίκτες φρέσκους. Με παίκτες που θα αισθάνονται πόσο προνομιούχοι είναι που θα βρίσκονται στον Ολυμπιακό και όχι ότι κάνουν τη... χάρη στον Ολυμπιακό που «καταδέχθηκαν» να βρίσκονται στο ρόστερ του. Και όλα αυτά, αυτά τα σημαντικά συμπεράσματα, πρέπει να γίνουν στο σωστό τάιμινγκ, όχι τώρα που το κεφάλι «ζεματάει» λίγο, ώστε να μην «καούν» και χλωρά μαζί με τα ξερά. Το... έργο που είδαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ το έχουμε ξαναδεί. Πρέπει να ξαναδούμε το καλό έργο που ξέρουμε επί Μαρτίνς.

ΥΓ: Με τις (για μία ακόμη φορά) αστείες δηλώσεις / συμπεριφορές Λουτσέσκου δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ. Στο κοινό στο οποίο απευθύνεται, προφανώς, αρέσουν γι' αυτό και συνεχίζει και τις κάνει. Το «εκπληκτικό» είναι ότι δεν... άντεξε να ακούει βρισιές όταν αρχικά προσπάθησε να κάνει δηλώσεις και έφυγε για τα αποδυτήρια. Ξέρουμε όλοι ότι στην Τούμπα... ραίνουν με ροδοπέταλα τους προπονητές του Ολυμπιακού (και όλων των ομάδων) όταν κάνουν δηλώσεις και γι' αυτό ο Ρουμάνος δεν «άντεξε» αυτή τη μη... ποιοτική συμπεριφορά, του χάλασε την... αισθητική.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έμεινε από… βενζίνη και ευκαιρίες - Ο ΠΑΟΚ "αλλάζει" τον Ολυμπιακό - Άργησε πολύ ο Μαρτίνς!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags