Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Καμία διαφορά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού - Ανώτερη η ομάδα του Λουτσέσκου - Επιτέλους... με Τσουκαλά!
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-29 13:10:00

Καμία διαφορά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού - Ανώτερη η ομάδα του Λουτσέσκου - Επιτέλους... με Τσουκαλά!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Καμία διαφορά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού - Ανώτερη η ομάδα του Λουτσέσκου - Επιτέλους... με Τσουκαλά!

Η σύγκριση των δύο ομάδων και ο οχετός ύβρεων κατά του Δικεφάλου. Ο Μάνος Τσαλγατίδης βγάζει τα συμπεράσματά του μετά τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και σχολιάζει την... απάντηση της ΠΑΕ στα απαράδεκτα σχόλια του Τάκη Τσακουλά.

Ο ΠΑΟΚ είναι για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια σε τελικό Κυπέλλου, κάτι που από μόνο του είναι άξιο αναφοράς. Ο Δικέφαλος αποδεικνύει κάθε χρονιά πως η συγκεκριμένη διοργάνωση του πάει και πλέον οι «ασπρόμαυροι» φλερτάρουν με ακόμα ένα τρόπαιο τα τελευταία χρόνια.

Τι και αν του έλειπαν έξι παίκτες πριν τη σέντρα και είδε να χάνει άλλους τρεις λόγω τραυματισμού κατά τη διάρκεια αυτού, ο Ράζβαν Λουτσέσκου απέδειξε πως είναι μία... αλεπού των πάγκων και συνάμα ο κορυφαίος προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο σταρ του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν και θα το γράφω-λέω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία.

Ο Ρουμάνος σκέφτηκε αστραπιαία και έβγαλε τον πολύ καλό Φιλίπε Σοάρες που είχε περάσει ως αλλαγή για να βάλει στο ματς τον Αντόνιο Τσόλακ. Κι όμως ενώ το ματς ήταν στην παράταση, οι σφυγμοί είχαν φτάσει στο... Θεό με τον Δικέφαλο πίσω στο σκορ και τα «κουκιά» να είναι μετρημένα ο Λουτσέσκου βρήκε τη λύση. Με την αλλαγή του Σοάρες με τον Τσόλακ γύρισε τον σχηματισμό σε καθαρό 4-4-2 με τον Ολιβέιρα σε πιο ελεύθερο ρόλο και τον Κροάτη να παίζει στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα η ομάδα κράτησε την αμυντική της στιβαρότητα και έβγαλε υπεραριθμίες απέναντι στον Ολυμπιακό.



Νομίζω πως το 1-1 ήταν το πιο δίκαιο σκορ. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός είχαν ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα, αλλά οι Πασχαλάκης και Βατσλίκ έδειξαν πως δικαίως είναι οι κορυφαίοι τερματοφύλακες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό στον αγώνα και ίσως το κλειδί της πρόκρισης είναι το... κρύο αίμα που είχαν οι «ασπρόμαυροι» μετά το γκολ που δέχθηκαν. 

Όχι απλά δεν υπήρξε πανικός και άγχος, αλλά το σύνολο του Λουτσέσκου συνέχισε να τηρεί ευλαβικά το πλάνο του και να πραγματοποιεί ορθολογική ανάπτυξη και οργανωμένες επιθέσεις, Μάλιστα, μέσα από μια τέτοια προήλθε και το γκολ των «ασπρόμαυρων».

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι στον τελικό για ακόμα μια φορά. Όπως φάνηκε στα διπλά αυτά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ο Δικέφαλος φέτος αδίκησε τον εαυτό του, αφού όσο και ουρλιάζουν στον Πειραιά, οι διαφορές των ομάδων είναι μηδαμινές, με τους «ασπρόμαυρους» ως σύνολο να είναι ανώτεροι.

Μπορεί ο Δικέφαλος να προκρίθηκε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η διαιτησία ήταν άριστη. Ο άπειρος Ισπανός ρέφερι, που χωρίς λογική επέλεξε ο Κλάτενμπεργκ να διευθύνει το ματς ήταν απλά κακός. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν δόθηκαν στον ΠΑΟΚ σε ισάριθμες ανατροπές του Λούκας Τέιλορ, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί κόκκινη-δεύτερη κίτρινη στον Σισέ.

Και κάτι τελευταίο! Επιτέλους η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά όσων διαβάλουν-προσβάλλουν εξαπολύουν ρατσιστικά παραληρήματα και οχετούς ύβρεων κατά του ίδιου του Δικεφάλου και του κόσμου του. Φυσικά αναφέρομαι στα όσα είπε ο Τάκης Τσουκαλάς χωρίς καμία ντροπή, αλλά ΟΚ, πόνος είναι θα περάσει.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με Λουτσέσκου θα έπαιζε ο Φορτούνης - Ειδικό... κεφάλαιο στον νέο Ολυμπιακό - Γιατί άργησε ο Αλμέιδα


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags