Facebook Pixel ΑΕΚ: Πού είσαι Αραούχο; Ένας Βέλεθ! «Έγραψαν» τον Μελισσανίδη οι παίκτες
| 2022-05-08 22:40:00

Πού είσαι Αραούχο; Ανούσιοι Τσούμπερ-Λιβάι, "έγραψαν" Μελισσανίδη! - Ένας Βέλεθ στην ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πού είσαι Αραούχο; Ανούσιοι Τσούμπερ-Λιβάι, "έγραψαν" Μελισσανίδη! - Ένας Βέλεθ στην ΑΕΚ

Η Ένωση παρότι ήταν επιθετική και καιγόταν, έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (μετά το διπλό στα Γιάννινα) χωρίς νίκη.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι 0-0 και με την αγωνία για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να κορυφώνεται όσο πλησιάζει το τέλος των πλέι οφς.

Ήταν ένα παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους, κυρίαρχο στοιχείο του όμως ήταν η ένταση, η οποία στάθηκε τροχοπέδη για να μη δούμε ένα ματς με καλό ρυθμό. Ίσως το γεγονός, ότι ο αγώνας ήταν κρίσιμος τόσο για τους γηπεδούχους όσο και για τους φιλοξενούμενους να ήταν ο παράγοντας που προκάλεσε τόσο πολλά νεύρα, αφού υπήρχε τρομερή πίεση για το αποτέλεσμα.

Ίσως και η διαιτησία του Σλοβένου Γιουγκ να έπαιξε και αυτή το ρόλο της στον εκνευρισμό. Ο ρέφερι προκάλεσε την οργή των γηπεδούχων! Για πάνω από μισή ώρα δεν σφύριξε ούτε ένα φάουλ υπέρ της ΑΕΚ. Συν τοις άλλοις, οι κιτρινόμαυροι διαμαρτύρονται, ότι χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνες για επικίνδυνο τάκλιν. Η αλλαγή του Αργεντινού από τον Γιοβάνοβιτς στο ημίχρονο φανέρωσε τα παράπονα του Σέρβου προπονητή, αφού ο παίκτης όχι μόνο έκανε πολλά λάθη, αλλά κινδύνευε να προκαλέσει αποβολή...

Η ομάδα του Δικέφαλου αετού ήταν σχετικά καλύτερη στο παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι στο πρώτο μέρος πίεσαν πολύ υποχρεώνοντας τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού σε λάθη. Τρανταχτό παράδειγμα ήταν το κλέψιμο του Τσούμπερ στην αρχή της αναμέτρησης με τον Ρούμπεν Πέρεθ να τα ακούει από τον πάγκο για τις μεταβιβάσεις του. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους προσπάθειες από αριστερά, πλευρά που κάλυπταν Χατζισαφί και Μοχαμαντί και τοποθετήθηκαν για να χτυπήσουν τον Κώτσιρα που ήταν ο αδύναμος κρίκος των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, όπου έγινε η καλύτερη ευκαιρία στο ματς με το δοκάρι του Χατζισαφί.

Παρότι καιγόταν περισσότερο, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει ουσιαστικά περισσότερες κλασικές ευκαιρίες. Ο Τσούμπερ είχε την κλασική εικόνα, δηλαδή με πολλή όρεξη αλλά μηδέν ουσία (ενώ τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε η παραμονή του στην ομάδα μέχρι το 2025 με την ελληνική ομάδα να πληρώνει 1,6 εκατ.Ευρώ για να τον κάνει δικό της), ενώ ο Λιβάι εξουδετερώθηκε από την πράσινη άμυνα. O καλύτερος παίκτης για τους γηπεδούχους ήταν ο Σιμάνσκι.

 Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε στο δεύτερο μέρος και όσες προσπάθειες έγιναν από πλευράς γηπεδούχων βρήκαν άμυνα και Μπρινιόλι σε μεγάλη ετοιμότητα. Σε όλες τις στιγμές είτε θα καθάριζε ο Βέλεθ, είτε ο ο Ιταλός τερματοφύλακας επενέβαινε με φοβερή άνεση, κάτι που δείχνει πως οι στιγμές που δημιούργησε η Ένωση είχαν μικρόν βαθμό επικινδυνότητα.

Φάνηκε ξεκάθαρα σε αυτό το σημείο η έλλειψη κλασικού φορ. Η απουσία του Αραούχο πονά πολύ την ομάδα του Δικέφαλου αετού, η οποία δεν έχει τον παίκτη που θα γεμίσει την περιοχή και θα μπορέσει να εκτελέσει μέσα στο κουτί με ευκολία. Ο Άμραμπατ είναι φιλότιμος και ορεξάτος, αλλά μέχρι εκεί.

Επίσης ποδόσφαιρο παίζει και ο αντίπαλος. Η ΑΕΚ βρήκε μπροστά της έναν Βέλεθ με καίριες επεμβάσεις, ενώ βοηθούσε και επιθετικά ανεβαίνοντας στις στατικές φάσεις για να πάρει την κεφαλιά. Έναν τέτοιο στόπερ έχει ανάγκη η Ένωση, αν και το δίδυμο Μήτογλου-Τζαβέλλα δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα σε αυτό το ματς, όπως και να έχει όμως αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη ενίσχυσης στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας.

Η ΑΕΚ παρότι ήταν επιθετική, έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (μετά το διπλό στα Γιάννινα) χωρίς νίκη. Έτσι δεν κατάφερε να κλείσει τη διαφορά στη βαθμολογία. Δεν έχει όμως την πολυτέλεια να κοιτάζει πίσω. Οι επόμενες τρεις αγωνιστικές με Γιάννινα, Άρη και Ολυμπιακό είναι καυτές. Η Ένωση έχει δύο παιχνίδια εντός και ένα εκτός.

Φέτος όμως έχει πληγωθεί πολύ μέσα στο σπίτι της. Είναι μία ομάδα εκτάκτου ανάγκης με υπηρεσιακό προπονητή και τον επόμενο (Ματίας Αλμέιδα) από τα μπουθ του ΟΑΚΑ, να σημειώνει στο μπλοκάκι του τις ανορθογραφίες που βλέπει. Ίσως και να έχει μία δικαιολογία αν αποτύχει.

Η επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στο ξενοδοχείο πριν το ντέρμπι ίσως ήταν και ένα μήνυμα, πως δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας. Στον αγωνιστικό χώρο πάντως δεν είδαμε παίκτες που να το έλαβαν...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags