Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μετάνιωσε και ο Μαρτίνς - Πέντε παίκτες 11αδας ο Ολυμπιακός - Άλλο Γιοβάνοβιτς, άλλο Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-12 14:34:00

Μετάνιωσε και ο Μαρτίνς - Πέντε παίκτες 11αδας ο Ολυμπιακός - Άλλο Γιοβάνοβιτς, άλλο Λουτσέσκου

Sportdog Team
Μετάνιωσε και ο Μαρτίνς - Πέντε παίκτες 11αδας ο Ολυμπιακός - Άλλο Γιοβάνοβιτς, άλλο Λουτσέσκου

Οι άξιοι πρωταθλητές και γιατί δεν πρέπει να αλλάξει η μισή ομάδα! Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το ξενέρωμα που μπορεί να κάνει καλό στην ομάδα του Πειραιά και... βγάζει το καπέλο στον προπονητή του Παναθηναϊκού, που απέχει χιλιόμετρα από τον αντίστοιχο του ΠΑΟΚ.

Ένα ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν δεν πάει καλά, ενοχλεί περισσότερο από τα υπόλοιπα όλους στον Ολυμπιακό. Αυτό βεβαίως ισχύει και αντίστροφα. Λογικό λοιπόν είναι ο κόσμος των πρωταθλητών να αισθάνθηκε, να το πω πολύ λαϊκά, ξενέρωμα βλέποντας την ομάδα του να χάνει 2-1 από τους πράσινους στο Καραϊσκάκη και να τελειώνει μία σεζόν με τέσσερις αγώνες κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο με 2 ήττες και 2 ισοπαλίες και μόλις 1 γκολ υπέρ!

Έχω την αίσθηση ότι ο Πέδρο Μαρτίνς που δήλωσε ότι καταλαβαίνει τον θυμό των οπαδών θα μετάνιωσε για κάποιες επιλογές του. Π.χ. την επαναφορά του αναιμικού -μετά το Κόπα Άφρικα- Αγκιμπού στην 11άδα. Ότι επέλεξε να τον αφήσει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο κάτι λέει... Και μάλλον δεν ήταν μόνο ο μικρός Καμαρά. Και από άλλους δεν έμεινε ικανοποιημένος. Θα ήλπιζε ότι το... ρεπό που τους έδωσε με τον Άρη θα φρέσκαρε σώμα και μυαλό αλλά όπως αποδείχθηκε κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο ούτε το πρώτο φρεσκαρίστηκε, ούτε το άλλο.

Θα ακουστεί κάπως extreme αλλά μπορεί και αυτό το οδυνηρό στραπάτσο, μεσομακροπρόθεσμα, να κάνει καλό στον Ολυμπιακό. Γιατί μετά τα διπλά απέναντι σε ΠΑΟΚ και Άρη η εικόνα είχε ομορφύνει και θα γινόταν ακόμα καλύτερη αν ο Ολυμπιακός κέρδιζε και τον ΠΑΟ και κερδίσει και τον ΠΑΟΚ.

Οι πρωταθλητές, που είναι ΔΙΚΑΙΟΙ και ΑΞΙΟΙ πρωταθλητές και αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τους το στερήσει κανείς, χρειάζονται αλλαγές. Νομίζω κάποιοι παίκτες, ακόμα και του βασικού κορμού, δείχνουν να έχουν κάνει τον κύκλο τους. «Διαβάζονται» και εύκολα από τους αντιπάλους. Χρειάζεται... μαγεία πάλι η ομάδα. Να γίνει πιο απρόβλεπτη και με μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι της.

Δε χωράει την παραμικρή αμφιβολία ότι με νέα και καλά εργαλεία στα χέρια του ο Μαρτίνς θα παρουσιάσει το σύνολο που λάτρεψαν άπαντες και υποκλίθηκαν. Δε θέλω να πω ονόματα παικτών που τώρα δεν φαίνεται να είναι αρκετοί για Ολυμπιακό. Θυμηθείτε τη δεύτερη σεζόν του Πορτογάλου τι παίκτες υπήρχαν σε άξονα και φτερά, μπρος και πίσω, και θα καταλάβετε.

Το λέω τώρα, μετά από ήττα που πονάει, δεν θέλει αλλαγή το μισό και βάλε ρόστερ της ομάδας όπως λένε όλοι. Θέλει 3-4 ή 5 παίκτες 11άδας που να έχουν την απαιτούμενη ποιότητα ΚΑΙ τον χαρακτήρα και τη σωστή συμπεριφορά για Ολυμπιακό. Γιατί και το δεύτερο είναι εξίσου σημαντικό και δεν θα πρέπει να το παραβλέψει / αμελήσει κανείς. Τα αποδυτήρια της ομάδας είναι άκρως σημαντικά και πρέπει να γεμίσουν από παίκτες που θα είναι ενωμένοι σαν ομάδα και δεν θα κατεβάζουν με το παραμικρό μούτρα.

ΥΓ: Και φυσικά μην ξεχάσω να πω respect στον Γιοβάνοβιτς, όχι μόνο για τη δουλειά του στον ΠΑΟ αλλά ΚΥΡΙΩΣ για τη γενικότερη συμπεριφορά του. Όντας καβάλα στο άλογο, μετά από νίκη μέσα στο σπίτι του αιώνιου αντιπάλου και πρωταθλητή, άρχισε τις δηλώσεις του με συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, λέγοντας ότι είναι δίκαιος πρωταθλητής. Και φυσικά υπενθύμισε σε όλους ότι δεν μπορεί να χαίρεται με την ομάδα του στο -21 από τον Ολυμπιακό. Και ύστερα θυμήθηκα τον Λουτσέσκου...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βούρκωσε ο Τσουκαλάς: "Όχι από τον Παναθηναϊκό - Φεύγουν 20 παίκτες - Ξενύχτια και αδιάφοροι" (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags