Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: "Στημένο" Κύπελλο για ΠΑΟ, σφαγή ΠΑΟΚ - Δάκρυσε και ο Σπάθας με το πέναλτι - MMA ο Παλάσιος!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-23 15:50:00

"Στημένο" Κύπελλο για ΠΑΟ, σφαγή ΠΑΟΚ - Δάκρυσε και ο Σπάθας με το πέναλτι - MMA ο Παλάσιος!

του Μάνου Τσαλγατίδη
"Στημένο" Κύπελλο για ΠΑΟ, σφαγή ΠΑΟΚ - Δάκρυσε και ο Σπάθας με το πέναλτι - MMA ο Παλάσιος!

Ο Βορράς που δεν ξεχνάει, ο απαράδεκτος Αϊτόρ και η αστυνομία. Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την... κλοπή του τροπαίου από τον Παναθηναϊκό, για τις κωμικές αποφάσεις του Λαόθ, για την κόκκινη που δεν δόθηκε στον σκόρερ και για την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ ακόμα και στον Μάκη Γκαγκάτση.

Ελλάς-Ελλάς η χώρα της πουσ..ας φωνάζανε κάποτε οι ΠΑΟΚτσήδες στην Τούμπα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Όλα έγιναν όπως έπρεπε για να χάσει ο Δικέφαλος αυτό το τρόπαιο. Μικρά ανθρωπάκια-μαριονέτες έπαιξαν ο καθένας τον ρόλο του για να ολοκληρωθεί η κλοπή του Κυπέλλου από τον Δικέφαλο.

Ο Αντόνιο Λαόθ ήρθε στην Ελλάδα για να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, «ντυμένος» με τη χρυσόσκονη του Elite της UEFA, όπως τελικά φάνηκε είχε εντολή από ψηλά. Ποια ήταν αυτή; Να μην κατακτήσει ο Δικέφαλος το τρόπαιο. Μιλάμε για έναν κωμικό τύπο, που προσπαθεί να το παίξει σκληρός, ενώ δεχόταν χαστουκάκια από τον Καζεμιρο της Ρεάλ πριν το ζέσταμα του σε αγώνα ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Λαόθ και οι συμπατριώτες του λοιπόν έστησαν τον ΠΑΟΚ από νωρίς στον τοίχο διαλύοντας του τη μεσαία γραμμή, αφού οι Αουγκούστο και Σοάρες είδαν από νωρίς κίτρινη κάρτα για το... τίποτα! Από την άλλη ο Παλάσιος θύμιζε αθλητή του MMA, αλλά τα μαρκαρίσματα του περνούσαν ατιμώρητα. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, ο Ισπανός ρέφερι έβαλε μόνος του το γκολ. Το πέναλτι που υπέδειξε έκανε τους Καζναφέρη, Σπάθα, Λίτσα και όλα τα καλά παιδιά να... δακρύσουν από συγκίνηση, αφού θυμήθηκαν τις δικές τους τέτοιες στιγμές σφαγής του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων.



Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και αναφέρει πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ. Ωστόσο, είπαμε υπήρχε εντολή! Η ενοχή του Λαόθ φάνηκε στη φάση του Αουγκούστο στο δεύτερο μέρος. Ο Ισπανός νιώθει τόσο ένοχος, που δεν αποβάλει τον Βραζιλιάνο για την καρατιά του και του κάνει απλά παρατηρήσεις. Όσο δε για το πέναλτι που δεν καταλογίζεται στον Μιτρίτσα στις καθυστερήσεις η λέξη ντροπή για τον Λαόθ και το VAR είναι πολύ μικρή για να περιγράψει αυτό που έκαναν.

Μέσα σε όλα αυτά δεν αποβλήθηκε και ο Αϊτορ που έδειχνε τα γενετικά του όργανα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Σαφώς και είναι κατακριτέο το γεγονός πως δέχθηκε πέτρα. Όμως αυτό δεν αναιρεί την απαράδεκτη συμπεριφορά του και το ότι δεν αποβλήθηκε!

Σαφώς ο ΠΑΟΚ ήταν μπερδεμένος και αγχωμένος, προφανώς και ξύπνησε από το 60 και έπειτα, ωστόσο αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον σφαγιάζει με αυτό τον τρόπο. Στο καθαρά ποδοσφαιρικό, ο Δικέφαλος έχασε αρκετό χρόνο μέχρι να «ξυπνήσει», σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι διακοπές και τα σφυρίγματα του Λαόθ βέβαια. Όταν όμως ξύπνησε η ομάδα του Λουτσέσκου, η τύχη της γύρισε την πλάτη, αφού η μπάλα απλά δεν έμπαινε στα δίχτυα.

Υπήρξαν και άλλα θέματα στον τελικό του Κυπέλλου. Ένα από αυτά ήταν η συμπεριφορά της Αστυνομίας. Την ώρα που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έκοβαν βόλτες μέσα στο ταρτάν, αφού έσπασαν το κιγκλίδωμα, τα ΜΑΤ απλά τους κοιτούσαν να σουλατσάρουν.

Επειδή όμως έπρεπε κάτι να κάνουν για να δείξουν το πόσο καλά (ας γελάσουμε) κάνουν τη δουλειά τους αποφάσισαν να ρίξουν βροχή τα δακρυγόνα στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ, που έως εκείνη τη στιγμή δεν είχαν προκαλέσει. Στη συνέχεια η δράση έφερε και την αντίδραση. 

Οι Μπαλούρδοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ κάνοντας τους Αστυνομικούς επιτέθηκαν αναίτια σε διαπιστευμένους του Δικεφάλου, αλλά και στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση. Μιλάμε για κανονική ζούγκλα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν στήθηκε και σφαγιάστηκε. Ωστόσο, να θυμάστε, η τελευταία ομάδα που έκλεψε τον ΠΑΟΚ ακόμα παρακαλάει να είχε μετρήσει. Το στημένο και κλεμμένο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός και το ΠΟΚ μπορεί να το χαρεί, αλλά να θυμάται πως Ο Βορράς δεν ξεχνάει ποτέ... ΠΟΤΕ!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καυγάς Νικολογάννη-Τσορμπατζόγλου: "Έδειξε τα γεννητικά όργανα - Μιλάει ο ΠΑΟΚ για διαιτησία;" (Aud)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags