Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Η μεγάλη αλλαγή Λουτσέσκου στον νέο ΠΑΟΚ - Φευγάτος Τσόλακ - Ξεχωρίζουν Ρικάρντο και δύο μικροί
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-03 12:25:00

Η μεγάλη αλλαγή Λουτσέσκου στον νέο ΠΑΟΚ - Φευγάτος Τσόλακ - Ξεχωρίζουν Ρικάρντο και δύο μικροί

του Μάνου Τσαλγατίδη
Η μεγάλη αλλαγή Λουτσέσκου στον νέο ΠΑΟΚ - Φευγάτος Τσόλακ - Ξεχωρίζουν Ρικάρντο και δύο μικροί

Τι δείχνουν οι μεταγραφές και τι ετοιμάζει ο Ρουμάνος στην Ολλανδία! Ο Μάνος Τσαλγατίδης παρακολουθεί από κοντά την προετοιμασία του Δικεφάλου και μεταφέρει στο Sportdog.gr τις πρώτες εντυπώσεις για τους παίκτες που έχουν έρθει μέχρι τώρα και για αυτούς που έκαναν την... ευχάριστη έκπληξη.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στη σεζόν, αλλά αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως πλέον ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει μοντέρνο-κανονικό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες με αυτά τα στοιχεία είναι εδώ (θα έρθουν και άλλοι στην πορεία) και πλέον ο Ράζβαν Λουτσέσκου μπορεί να δουλέψει τις ιδέες του με παίκτες που τις καταλαβαίνουν. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο σημαντικό είναι αυτό για έναν προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κέρδισε στο φιλικό με την Χρόνιγκεν, αλλά ο προπονητής του έβγαλε συμπεράσματα για την ομάδα του. Σαφώς και η νίκη ανεβάζει το ηθικό, αλλά σε αυτό το σημείο της σεζόν ο στόχος δεν είναι η ομάδα να κερδίζει, αλλά να μπορέσει ο Λουτσέσκου να δουλέψει, να περάσει τις ιδέες του στους παίκτες του και αυτοί να τις καταλάβουν.

Αυτό που φαίνεται αυτές τις πρώτες έξι ημέρες εδώ στην Ολλανδία, είναι πως οι προσθήκες του Δικεφάλου έχουν εξαιρετικό ποδοσφαιρικό IQ. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να καταλάβουν τα θέλω του προπονητή τους και αυτό προφανώς και οφείλεται στην ποδοσφαιρική μόρφωση που έχουν πάρει.

Στο αμιγές κομμάτι του φιλικού, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος με μια ενδεκάδα που είχε περισσότερη εμπειρία ήταν πιο ισορροπημένος και θα μπορούσε να βρει γκολ, αλλά ο Αντρίγια σημάδεψε το δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο με την πιο νεανική 11αδα ο Δικέφαλος βρήκε γκολ και θα μπορούσε τουλάχιστον άλλα δύο αν οι Φιλίπε και Κωνσταντέλιας ήταν πιο εύστοχοι. Ωστόσο από το 60-65 και μετά ήρθε η κατάρρευση Η Χρόνινχεν έκανε επιθέσεις κατά κύμματα και οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν. Επίσης, νομίζω πως ήταν περισσότερο επιρρεπείς στο λάθος αυτοί που δεν ξέρουν ποιο είναι το μέλλον τους στον ΠΑΟΚ.

Επίσης, είναι 100% ξεκάθαρα πως το μυαλό του Τσόλακ δεν είναι εδώ, αλλά κάπου αλλού. Ο Κροάτης σαφώς και σκέφτεται την Ρέιντζερς, αλλά η κατάσταση του είναι... περίπλοκη. Από την άλλη οι ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι στιγμής είναι οι Κωνσταντέλιας-Κουλιεράκης και Αντρέ Ρικάρντο...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ψήνεται διπλή αποχώρηση στον Ολυμπιακό - Φωτιά οι φήμες για Πρίγιοβιτς - Ποιος τον φέρνει Ελλάδα"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags