Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Θέλει άλλους... πέντε Τσέριν - Γυμνός από το "6" και μπροστά - Θα είναι αμαρτία για τον Παναθηναϊκό!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-04 12:27:00

Θέλει άλλους... πέντε Τσέριν - Γυμνός από το "6" και μπροστά - Θα είναι αμαρτία για τον Παναθηναϊκό!

του Κώστα Γκόντζου
Θέλει άλλους... πέντε Τσέριν - Γυμνός από το "6" και μπροστά - Θα είναι αμαρτία για τον Παναθηναϊκό!

Ο χρόνος που πιέζει και οι μεταγραφές που λείπουν από το Τριφύλλι. Ο Κώστας Γκόντζος αναλύει γιατί η προσθήκη του Σλοβένου είναι προς την σωστή κατεύθυνηση για τους Πράσινους, παρουσιάζει τα κενά του ρόστερ και χτυπάει... καμπανάκι ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα.

Τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό είναι η απόκτηση του Άνταμ Τσέριν.

Τα κακά, είναι ότι αρχίζει πλέον να πιέζει οριακά ο χρόνος για την ολοκλήρωση ακόμα τριών βασικών κινήσεων και ο λόγος για τον στόπερ, τον φορ και μια ακόμα μεταγραφή είτε μέσου είτε πλάγιου επιθετικού, ώστε να είναι στοιχειωδώς έτοιμος σε ένα περίπου μήνα να παρουσιαστεί αξιόμαχος και πλήρης στον προκριματικό της 4ης Αυγούστου.

Να τα πάρουμε όμως με την σειρά.

Η μεταγραφή του Τσέριν τόσο από πλευράς βιογραφικού, όσο και από πλευράς ηλικίας και ποσού που δόθηκε για την απόκτησή του, είναι επί της ουσίας ο "ορισμός" της σωστής μεταγραφής για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, αλλά και γενικότερα για τις ελληνικές ομάδες και ειδικά αυτές της κορυφής της βαθμολογίας.

Καθώς είναι πάνω απ' όλα κανονικός και ενεργός παίκτης σε ιδανική ηλικία, με εμπειρίες ήδη από καλά πρωταθλήματα και "υπαρκτός" στον ποδοσφαιρικό χάρτη και ταυτόχρονα σε μια ηλικία που και -λογικά- θα έχει δυνάμεις και όρεξη να προσφέρει και ταυτόχρονα αποτελεί σε γενικές γραμμές το ξεκίνημα της καριέρας του.

Κανείς φυσικά δεν ξέρει τι και πως θα βγει στο χορτάρι οποιαδήποτε μεταγραφή.

Απλά τα συστατικά που συνοδεύουν την κάθε μια μεταγραφή, σου δίνουν από την μια το περίγραμμα και τις πιθανότητες να είναι επιτυχημένη και από την άλλη εξασφαλίζουν το ότι είναι σωστή, λογική και στην κατάλληλη τιμή ή όχι.

Και στην περίπτωση του Τσέριν, όλες οι προδιαγραφές και τα συστατικά της είναι απόλυτα σωστές και ελπιδοφόρες για τον Παναθηναϊκό αλλά και για τον ίδιο τον παίκτη και την συνέχεια της καριέρας του, είτε στον Παναθηναϊκό είτε οπουδήποτε αλλού.

Σε τέτοιες μεταγραφές πρέπει να επενδύουν οι ελληνικές ομάδες, πόσο μάλλον ο Παναθηναϊκός που έχει ταλαιπωρηθεί και ζημιωθεί -και αγωνιστικά και οικονομικά- απίστευτα τα τελευταία χρόνια, από μεταγραφές υπερήλικων και τελειωμένων ποδοσφαιριστών, από τραυματίες, από ανενεργούς για μήνες, από κάποτε "ψιλο-ονόματα" που πλέον ήταν στα αζήτητα και από περιπτώσεις που δεν υπήρχαν στον ποδοσφαιρικό χάρτη και που πέρασαν, δεν ακούμπησαν και πληρώθηκαν από πάνω και σαν... κανονικοί και σπουδαίοι ποδοσφαιριστές.

Σε μια υπερβολή της ιστορίας, θα έλεγα ότι το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό στις μεταγραφές, θα ήταν να βρει πέντε-έξι "Τσέριν" για όλες τις θέσεις που αναζητά ποδοσφαιριστές και να δημιουργήσει έτσι ένα νεανικότατο, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και με υποσχέσεις για μπόλικο μέλλον ρόστερ, αλλά ας μην τα θέλουμε και όλα "δικά μας", ας αρκεστούμε προς το παρόν στον... ένα "Τσέριν" και βλέπουμε την συνέχεια.

Από κει και πέρα, τα κακά νέα για τον Παναθηναϊκό είναι, πως πλέον αρχίζει να τελειώνει η κλεψύδρα της χρονικής άνεσης η οποία υπήρχε μέχρι τώρα για τις μεταγραφικές του κινήσεις, καθώς ο χρόνος πέρασε και κάθε μέρα που περνάει λιγοστεύει επικίνδυνα.

Πόσο μάλλον που ο Παναθηναϊκός είναι αυτή την στιγμή και ποιοτικά και ποσοτικά "γυμνός από το "6" και μπροστά, καθώς να μην τα λέμε κάθε φορά ακόμα και με την προσθήκη του Τσέριν, ουσιαστικά έχει όλους κι όλους τέσσερις ποδοσφαιριστές για πέντε θέσεις.

Η απόκτηση ενός φορ, ενός πλάγιου επιθετικού, ενός ακόμα μεσοεπιθετικού συν και ενός στόπερ που θα καλύψει το κενό του Βέλεθ, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και μάλιστα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει ο Γιοβάνοβιτς ένα στοιχειωδώς πλήρες ρόστερ και έτοιμο κιόλας για τα προκριματικά της 4ης Αυγούστου.

Φανταζόμαστε ότι αυτό το ξέρει καλύτερα πριν απ΄όλους ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς και -λογικά παντα- και όποιοι ή όποιος χειρίζεται τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού και φυσικά και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος.

Επομένως, κάθε μέρα που περνάει είναι πραγματικά "χαμένη" από κάθε άποψη και είναι πλέον θέμα αγωνιστικής "ζωής και θανάτου" η κίνηση για τρεις τουλάχιστον μεταγραφές εντός της εβδομάδας.

Αλλιώτικα, θα είναι πραγματικά αμαρτία στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και για την ακρίβεια στα προκριματικά για την Ευρώπη, να δώσει "λειψός" την μάχη στις 4 Αυγούστου για μια σειρά λόγους και μετά... εκ των υστέρων να συμπληρώσει τα κενά κατά τον Αύγουστο έχοντας ρισκάρει ήδη με αντίξοες γι' αυτόν συνθήκες την πραγματικά επιστροφή του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος... Αλεξανδρόπουλος ο Τσέριν - "Βοήθεια" από πρώην συνεργάτη του Σαββίδη - Η σχέση με Κάναντι

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags