Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς να εξηγήσουμε στους επόμενους τι ήταν ο Γιάννης; - Από τις καλύτερες φουρνιές της Εθνικής!
| 2022-08-09 21:41:00

Πώς να εξηγήσουμε στις επόμενες γενιές τι ήταν ο Γιάννης; - Από τις καλύτερες φουρνιές της Εθνικής!

Πώς να εξηγήσουμε στις επόμενες γενιές τι ήταν ο Γιάννης; - Από τις καλύτερες φουρνιές της Εθνικής!

Τυχεροί που ζούμε στην εποχή αυτού του υπερπαίκτη, που όχι μόνο δεν έρχεται στην Ελλάδα με τουπέ ως ο κορυφαίος του πλανήτη, αλλά ζει κάθε στιγμή με την ομάδα. Προσγείωση όμως τώρα και δουλειά...

Η Εθνική ομάδα είναι δεδομένο ότι θα πετύχει ή θα αποτύχει ως ομάδα. Μόνο έτσι έρχονται οι επιτυχίες όχι στο μπάσκετ, αλλά σε κάθε ομαδικό άθλημα που υφίσταται. Όμως, το μέγεθος και η αξία του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν μας αφήνει παρά να μιλήσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα για τον ίδιο. 

Κατ’ αρχάς, όταν αναφερόμαστε στον Γιάννη, οφείλουμε να αναφωνούνε το εξής: Είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή του! Είμαστε η γενιά που θα δείχνουμε τα κατορθώματα αυτού του Έλληνα υπεραθλητή στους επόμενους, προσπαθώντας να τους εξηγήσουμε για το τι αδιανόητου μεγέθους παίκτη είχαμε στην Εθνική.

Το γεγονός ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, θα μπορούσε θεωρητικά να δίνει στον Γιάννη το… ελεύθερο να έρχεται στην Ελλάδα με κάποιο τουπέ. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην πράξη. Ο Greak Freak όχι απλώς παίζει για την ομάδα, αλλά ζει την κάθε στιγμή φορώντας τα γαλανόλευκα λες και παίζει ήδη στο Ευρωμπάσκετ.

Όσον αφορά τώρα συνολικά την εικόνα της Εθνικής, είναι φανερά δυο πράγματα. Πρώτον, έχουμε αυτή τη στιγμή από τις πιο ταλαντούχες φουρνιές όλων των εποχών. Ταυτόχρονα, όμως, η ομάδα χρειάζεται δουλειά. Και μεταξύ άλλων καλείται να μάθει να ανταποκρίνεται σε ματς υψηλών απαιτήσεων, ακόμα κι όταν βγαίνει για λίγο από το παρκέ ο Γιάννης.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποκλιθείτε στον Γιάννη - Μύστης Ιτούδης, έσπασε το σύστημα Γιαννάκη - Βρήκε… βρωμόχερο η Εθνική

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags