Facebook Pixel Ένας απάτσι με σχέδιο ειρήνης!
| 2022-08-20 08:17:00

Ένας απάτσι με σχέδιο ειρήνης!

Ποδοσφαιρικό ταξίδι με ματιά από "Το Γεωγραφόμπαλο"
Ένας απάτσι με σχέδιο ειρήνης!

Ο Δεκαπενταύγουστος σημαίνει πολλά και για το ποδόσφαιρο.

Ο Δεκαπενταύγουστος σημαίνει πολλά και για το ποδόσφαιρο.⚽️Μεταξύ άλλων σημαίνει ντεμπούτο Κάρλος Τέβες με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, όταν αντικατέστησε τον Γουέιν Ρούνι στην ισοπαλία 1-1 με την Πόρτσμουθ. Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2018, είχε γράψει ένας Ιταλός δημοσιογράφος στο Τουίτερ, «Αν θα πήγαινα στην κόλαση θα το έκανα με τους Γοδίν και Χιμένεθ»❗ Πανέξυπνο, για να μπορούσε να ζήσει εκεί όμως θα χρειαζόταν την τεχνογνωσία του Κάρλος Τέβες.

Έτος 1983, Αργεντινή

Η αιματηρή???? χούντα του Χόρχε Βιδέλα φτάνει στο τέλος της. Πέραν από τους περίπου ????9 χιλιάδες αγνοούμενους που θα αφήσει στο πέρασμά της, θα στείλει το βιοτικό επίπεδο στο ναδίρ⬇️ και το δημόσιο χρέος στο ????ζενίθ. Ταυτόχρονα η Αργεντινή θα ηττηθεί ????στρατιωτικά στις μάχες για τα νησιά ????Φώκλαντ, Νότια Γεωργία και ????Σάντουιτς και το πέσο???? θα κάνει ελεύθερη πτώση. (Εκεί όπου ζουν 5 εκατομμύρια πιγκουίνοι).????Η κοινωνική ισορροπία είχε μετρατραπεί και επισήμως ????κοινωνική αναρχία. Μία χώρα που τις αρχές του 20ου αιώνα είχε από τα ????υψηλότερα ΑΕΠ ανά κάτοικο στον κόσμο, το 1983 είχε 1️⃣0️⃣% μικρότερο από την μοιρασμένη ????????Κύπρο και 3️⃣0️⃣% από την ????????Ελλάδα. Κατ'επέκταση φανταστείτε τι συνέβαινε σε μία ????φτοχώτερες γειτονιές του Μπουένος Άιρες???????? όπως η Φουέρτε Απάτσι, όπου ένα χρόνο αργότερο γεννήθηκε ο Κάρλος Τέβες.????‍♂️ Ενδεικτικά, να σημειώσω ότι οι βραζιλιάνικες???????? φαβέλες έμοιαζαν παράδεισος???? σε σχέση με τη Φουέρτε Απάτσι.

????Οι δολοφονίες που σχετίζονταν με εμπορία και χρήση ναρκωτικών???? αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο και ο πόλεμος????‍♂️ των συμμοριών ήταν συνώνυμος με ένα gta???? της Λατινικής Αμερικής. Μοναδική διέξοδος το ποδόσφαιρο,⚽️ όπως εξομολογείται και ο ίδιος.

????????«???????????? ????????????????????????????????????????????????ή???????????????????? ???????? ????????????????????????????????????ά ????????????έ???????????????????? ???????? ???????? ????????????????????????????????ά ???????????? ????????????ς ????ό????????????ς. ????????ί???????????????? ????????ά???????? ???????????? ό???????????? έ???????????????????? ????ά????????????????ς ????????????????????????????????????????ός ????????έ???????????????? ????????????ς ???????????? ????????????ί???????????????? ????????????????ύ????????????????????».

????Επιπλέον, συνυπολογίστε την αντιμετώπιση που είχε ένα σχολιαρόπαιδο???? σ'αυτόν τον μικρόκοσμο, το οποίο από τη βρεφική του ηλικία???? φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού.???? Το ατυχές περιστατικό έλαβε χώρα όταν μια τσαγέρα???? με καυτό τσάι μάτε χύθηκε, καίγοντας το 1/3 του κορμιού του. ????Το μάτε σήμερα αποτελεί το αγαπημένο ενεργειακό ποτό κορυφαίων ποδοσφαιριστών ⚽️????(όπως οι Μέσι, Σουάρες, Γκριζμάν, Πογκμπά) καθώς η ????παγωμένη του έκδοση θεωρείται ακόμα πιο υγιεινή.

Ο Τέβες βίωσε μια παιδική ηλικία γεμάτη κακοτοπιές. Καθοριστικό τροχοπέδι σ'αυτές στάθηκαν οι ????‍????‍????‍????γονείς του, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στα παιδιά τους. Παρά το γεγονός ότι ο Κάρλος ????υιοθετήθηκε από την αδελφή της βιολογικής του μητέρας, εντούτοις ανατράφηκε και ????αγαπήθηκε ιδεατά. Αν και οι γονείς του δεν έβλεπαν με θετικό μάτι???? την επαγγελματική του ενασχόλησή με το ποδόσφαιρο,⚽️ ο δαιμόνιος σκάουτερ της ????????Μπόκα, Ραμόν Μαδόνι (κάτι σαν κυρ Αλέκος επί 5)???? θα τους προσεγγίσει ζεστά προκειμένου να αποσπάσει την ✍άδεια τους για να μετακινηθεί από την τοπική Ολντ Μπόις στο ????«Λα Μπομπνέρα». Στα 16 του χρόνια το παιδικό του όνειρο πραγματοποιείται???? και ντεμπουντάρει με την Μπόκα.???? Από τα πρώτα κιόλας βήματα του θα κατακτήσει το Απερτούρα, το Λιμπερταδόρες???? και το Διηπειρωτικό.???? Θα ακολουθήσει το Μπραζιλέιρο???????? με την Κορίνθιανς. Μαζί του αγωνιζόταν και ο συμπατριώτης του Χαβιέ Μασεράνο καθότι τους εκπροσωπούσε κοινό ????‍????γραφείο ατζέντηδων, το οποίο στις 31 Αυγούστου το 2006 τους έστειλε ????«πακέτο» στην Γουέστ Χαμ.⚒ Το γραφείο αυτό άνηκε στον Κία Χουραμπτσιάν???? και κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο???? των δικαιωμάτων τους. Κάτι που παραβίαζε τους κανόνες ιδιοκτησίας❌ από τρίτο μέρος και στο πι και φι ο Μασεράνο κατέληξε στη Λίβερπουλ.????

????‍♂️Για τον έταιρο κύριο αρχικά ????ηχήσαν καμπάνες από ????Στάμφορντ Μπριτζ και στη συνέχεια από Μάντσεστερ. ????‍????Ο Σερ Άλεξ θα αντιληφθεί την ποιότητά του και θα τον πάρει στο ????«Θέατρο των Ονείρων». ♻️Η σχέση τους θα περάσει πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά ο πυρήνας της θα φέρει ????την υπογραφή της επιτυχημένης πορείας και κατάκτησης του ????Τσάμπιονς Λιγκ του 2008. ????Ο Τζον Τέρι προσπάθησε να ⛈χορέψει στη βροχή ανεπιτυχώς όμως, μιας και το πέναλτι που εκτέλεσε κατέληξε στο βρεγμένο ????ταρτάν του Λουζνίκι.???????? Το 2009 θα τον βρει στη συμπολίτισσα Σίτι. ????Στο «Έτιχαντ» στη 2η χρονιά παρουσίας του θα κατακτήσει το χρυσό παπούτσι???? της Λίγκας με 20 γκολ⚽️ και ένα χρόνο αργότερα υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαντσίνι???????? θα αναδειχθεί πρωταθλητής με τους Σίτιζενς. ⏳Το 2015, θα φτάσει κοντά στο 2ο του Τσάμπιονς Λιγκ???? με τη ????Γιουβέντους, όπου η παρέα των «MSN» ????????????????????????είχε διαφορετική γνώμη στον τελικό του Βερολίνου.????????Ο επαναπατρισμός για την αγαπημένη του Μπόκα θα λάβει χώρα ένα χρόνο αργότερα. ????Ο Τέβες επέστρεψε στη γειτονιά της Σιουταντέλλα γεμάτος εμπειρίες και ????????προσωπικές διακρίσεις. Το γεγονός θα επαναληφθεί το 2018, οτάν ξαναπέταξε✈ για τη χώρα του Τανγκό για να ????κρεμμάσει τα ποδοσφαιρικά του ????παπούτσια, μετά το σύντομο πέρασμα από τη ????????Σανγκάι Σενχούα. ????Αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στην ????????Αργεντινή το 2004, κάτι που πέτυχαν μόνο άλλοι 4 ποδοσφαιριστές στην ιστορία του θεσμού❗ (Ντελάτσα, Ρουγκέρι, Μαραντόνα, Μέσι). Παράλληλα αναδείχθηκε κορυφαίος Λατινοαμερικανός???? ποδοσφαιριστής και δύο καλύτερος της Αργεντινής.

????Υ.Γ. Ήθος, καρτερικότητα, συλλογικότητα και πίστη. Όλα όσα δίδαξε ο θεσμός της οικογένειας στον Καρλίτος στην επίγεια κόλαση της Φουέρτε Απάτσι.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags