Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Η Εθνική έχει επιτέλους προπονητή και στρατηγική με Γιάννη - Τι μπασκετάρα θα έπαιζε ο Αγραβάνης!
| 2022-08-19 23:58:00

Η Εθνική έχει επιτέλους προπονητή και στρατηγική με Γιάννη - Τι μπασκετάρα θα έπαιζε ο Αγραβάνης!

Sportdog Team
Η Εθνική έχει επιτέλους προπονητή και στρατηγική με Γιάννη - Τι μπασκετάρα θα έπαιζε ο Αγραβάνης!

Ο Κώστας, ο Κασελάκης... για NBA και η προσευχή για Παπαγιάννη! Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει την εμφάνιση και τη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, στέκεται στον τρόπο που αξιοποίησε ο Ιτούδης τον Κώστα Αντετοκούνμπο και δίνει μία διαφορετική εξήγηση για τον Γιάννη!

10+ 1 πράγματα που έμαθα από το Ελλάδα-Τουρκία

1) Είδατε τι ωραίο πράγμα που είναι να έχει η εθνική έναν κανονικό προπονητή κι αυτός ο κανονικός προπονητής να αναδεικνύει τα ισχυρά σημεία των παικτών του κρύβοντας, όσο γίνεται πάντοτε, τις αδυναμίες τους;
Βλέπε Κώστας Αντετοκούνμπο που σήμερα ντύθηκε στα ρούχα του αδερφού του Γιάννη!

2) Και μιας και μιλάμε για Κώστα Αντετοκούνμπο, να σημειώσουμε ότι άλογο τον έκανε στην επίθεση τον Σενγκούν και κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς στάθηκε στην άμυνα απέναντί του. Ο οποίος Σενγκούν δεν είναι κάνας τυχαίος, ποντάρουν πολλά πάνω του τόσο οι Χιούστον Ρόκετς όσο και ο Αταμάν.

3) Και γιατί τον πήγε καρότσα ο Αντετοκούνμπο; Γιατί ο Κωστάκης είναι γρήγορος, αλτικός και έχει πολύ καλό ποζίσιονινγκ κάτω απ’ το καλάθι. Ούτε για να σπρώχνει είναι, ούτε για να σουτάρει από τα τρία μέτρα, ούτε να ψάχνεται με ραβέρσες. Αν είσαι κανονικός προπονητής, τα βλέπεις αυτά και τα εκμεταλλεύεσαι. Αν είσαι απλώς φιλότιμος, ακολουθείς το σύστημα «πάμε γερά παιδιά» και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει…



4) Και πάλι, μιας και μιλάμε για φιλότιμο, οφείλουμε να σεβαστούμε τη φιλοτιμία του Ντόρσεϊ στην άμυνα. Το παιδί δεν το κατέχει το θέμα, αλλά με την εθνική προσπαθεί όσο ποτέ άλλοτε. Και επειδή είναι γρήγορος και έξυπνος, κάτι καταφέρνει.

5) Σκέψου ρε φίλε να είχε προπονηθεί σοβαρά στη ζωή του ο Αγραβάνης, σκέψου να είχε κλειστεί στο γυμναστήριο καναδυο χρόνια και να σήκωνε βάρη, τι μπασκετάρα θα έπαιζε. Και πάλι πάντως, κερδίζει τη θέση στη δωδεκάδα με το σπαθί του.

6) Τον ξέραμε τον Λούντζη τι σόι σκυλίσια άμυνα παίζει και τον υπολογίζαμε για τις «κλειστές» μονομαχίες του Ευρωμπάσκετ. Σήμερα μας έδειξε ότι και από πάσα κατέχει και βλέπει όμορφα το γήπεδο. Αν είχε έστω και την παραμικρή σχέση με το μακρινό σουτ…

7) Μια προσευχή να βγει καθαρή η μαγνητική του Παπαγιάννη, δεν βλάπτει. Χαίρομαι ιδιαιτέρως με Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά ο ψηλός του Παναθηναϊκού είναι απολύτως απαραίτητος στην ομάδα, για να λύσει τα χέρια του Ιτούδη σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Δεν μπορείς να πηγαίνεις 40 λεπτά και επτά-οκτώ αγώνες το ίδιο βιολί και τα μικρά παιδιά θα σε πάρουν χαμπάρι…

8) Καλύτερα που τραυματίστηκε τώρα ο Παπαπέτρου, τις χρειαζότανε τις ανάσες του. Θα χαλαρώσει, θα χαλαρώσει και θα είναι ταύρος, το πιστεύω, στο Πανευρωπαϊκό. Πόντος και στον κόουτς, που επιμένει να τον ωθεί όλο και πιο κοντά στο καλάθι.

9) Ο πιο τίμιος παίκτης της Ευρώπης είναι ο Κασελάκης. Αν είχε άλλους επτά-οκτώ πόντους, θα έπαιζε ΝΒΑ.

10) Όλα τα έδωσε ο Θεός στ’ αδέρφια Αντετοκούνμπο. Ε, δεν θα τους έδινε και ευστοχία στις βολές…

10 + 1) Όσο πιο λίγο υποψιάζουμε τους αντίπαλους προπονητές για τον Γιάννη, τόσο το καλύτερο. Στρατηγική την λένε και επιτέλους μάθαμε να κρυβόμαστε εκεί που πρέπει όταν πρέπει και να μην φανερώνουμε όλα τα χαρτιά που έχουμε στα χέρια μας.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Stop" από Ολυμπιακό σε Αντετοκούνμπο - Μόνο έτσι θα κάνει κίνηση ο ΠΑΟ - Έκπληξη με Σπανούλη! 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags