Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε με 100-94 σε ένα ματς που θα θυμόμαστε για... μια εβδομάδα, αφού στη συνέχεια θα ξεκινήσει το Eurobasket και το συγκεκριμένο ματς μπορεί να το δούμε και στον τελικό της επερχόμενης διοργάνωσης. Είναι αλήθεια ότι οι Σέρβοι βρήκαν περισσότερες λύσεις, ωστόσο δεν είναι ντροπή να πούμε πως η διαιτησία το πήγε σε άλλο... επίπεδο για να μην ρισκάρει πιθανό... πρόωρο αποκλεισμό των Πλάβι από το Μουντομπάσκετ. Ούτως ή άλλως είναι ένα όνομα που πουλάει αρκετά, ωστόσο είναι κρίμα για την προσπάθεια των Ελλήνων παικτών να μην αντιμετωπίσουν ισάξια διαιτησία.

Όπως και να έχει η Ελλάδα ήταν μέχρι τέλος σε ένα ματς που δεν είχε... πεντάρι στη διάθεση της από το 14΄ και μετά, μιας και τέθηκε νοκ άουτ ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ωστόσο αυτό... αντισταθμήθηκε από το ότι οι Σέρβοι 2΄ αργότερα είδαν τον Μίσιτς να φεύγει με σοβαρό τραυματισμό. Τον Μίσιτς που ήταν ο μόνος καθαρός τους pg και αν δεν επιστρέψει, αυτό θα έχει τη δική του σημασία για το Eurobasket, μιας και δεν γίνεται μια ομάδα να κατακτήσει τέτοια διοργάνωση χωρίς πλέι μέικερ.

Από την άλλη και όσον αφορά τα δικά μας πλέι μέικερ, μπορεί οι Καλάθης και Σλούκας να έδωσαν μαζί 14 ασίστ, ωστόσο το πρόσημο ήταν αρνητικό και για τους δύο. Ο Καλάθης στο κομμάτι της άμυνας, ενώ ο Σλούκας χρεώνεται δύο λάθη στο τέλος της δεύτερης και της τρίτης περιόδου που κατέληξαν σε buzzer beater καλάθια των Σέρβων. Ένα από τα δύο λάθη να είχε αποφύγει ο Κώστας, η Ελλάδα λογικά θα είχε φύγει με το διπλό. Όπως και να έχει όλοι δικαιούνται κακές βραδιές και έχει την προσωπικότητα να επανέλθει.

Πηγαίνοντας στους πρωταγωνιστές δεν υπάρχουν λόγια για τον ΜΥΘΙΚΟ Γιάννη Αντετοκούνμπο! Ο Έλληνας άσος έβαλε και 40 πόντους, διαλύοντας τα ρεκόρ του στους πόντους, ενώ είχε και 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Και όλα αυτά ενώ είχε τεθεί νοκ άουτ από νωρίς ο Κώστας Αντετοκούνμπο που τραυματίστηκε. Και φυσικά ο Γιάννης έκλεισε πολλά στόματα περί ειδικής διαχείρισης που λαμβάνει, μιας και έπαιξε 40΄ με τους Σέρβους! 40΄ δεν παίζει ούτε στο ΝΒΑ για να τα λέμε όλα. 

Άξιοι συμπαραστάτες του Γιάννη οι Ντόρσεϊ και Θανάσης Αντετοκούνμπο που έβαλαν από 16 και 12 πόντους αντίστοιχα, με τον Θανάση να έχει και 3 κλεψίματα, αλλά και 4 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Ντόρσεϊ έβαλε 4 τρίποντα και φυσικά αυτό που έστειλε το ματς στην παράταση. Γενικά ο Τάιλερ είναι ο παίκτης που έλειπε από τη χώρα μας, ο σουτέρ δηλαδή που θα της δώσει έξτρα λύσεις να επιστρέψει στα μετάλλια μετά το 2009. Και είναι δεδομένο πως αυτό θα γίνει εάν έχουμε διαθέσιμους και τους Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, τουλάχιστον στα νοκ άουτ που ξεκινούν στις 8 Σεπτεμβρίου. Γενικά η Ελλάδα σήμερα κέρδισε πόντους, μιας και έβγαλε χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Όπως και να έχει πλέον μετράμε αντίστροφα για το Εurobasket και αν υπάρχει υγεία στην ομάδα, κάτι καλό θα γίνει!