Facebook Pixel Super League: Πρωταθλητής μεταγραφών ο Ολυμπιακός - Μέχρι τέλους ο ΠΑΟ με χαφ - Μπαράζ ανακοινώσεων η ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-05 15:48:00

Πρωταθλητής μεταγραφών ο Ολυμπιακός - Μέχρι τέλους ο ΠΑΟ με χαφ - Μπαράζ ανακοινώσεων η ΑΕΚ

Πρωταθλητής μεταγραφών ο Ολυμπιακός - Μέχρι τέλους ο ΠΑΟ με χαφ - Μπαράζ ανακοινώσεων η ΑΕΚ

Ο... τρόπος Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και το χαμένο έδαφος στον Άρη. Καταγραφή των πρώτων δειγμάτων γραφής των διεκδικητών του πρωταθλήματος της Super League.

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να διαμορφώνουμε κάποια συμπεράσματα, όσον αφορά τους μονομάχους του τίτλου και όχι μόνο.

Κερδίζει από την άμυνα, αλλά θέλει ενίσχυση ο Παναθηναϊκός

Ξεκινώντας... βασισμένοι στην βαθμολογία ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα μέχρι στιγμής που δεν έχει χάσει βαθμούς και δεν έχει δεχθεί και γκολ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε αντίθεση με τα άλλα χρόνια, έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο το πρόγραμμα της εκκίνησης και έχει γίνει μια ομάδα που έχει αποκτήσει τον τρόπο για να κερδίζει τέτοια ματς όπως αυτό του Σαββάτου, έστω και με μισό μηδέν.

Ο Σέρβος τεχνικός θεωρεί πως ακόμη δεν είναι... απόλυτα έτοιμη η ομάδα του και για αυτό έχει εστιάσει στην άμυνα του, παρά το γεγονός ότι έχει στερηθεί τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον στην εκκίνηση. Μπορεί να φαντάζει... απίθανο, ωστόσο το δίδυμο Σάρλια - Πούγγουρας είναι το μόνο που δεν έχει δεχθεί γκολ. Από εκεί και πέρα το κενό που υπάρχει στα χαφ είναι... τεράστιο, μιας και το Τριφύλλι είναι η μόνη ομάδα που έχει μόλις τρεις διαθέσιμους χαφ και αυτό πρέπει να αλλαχθεί... άμεσα, διότι δεν θα είναι όλα τα ματς σαν και αυτό με τον Ιωνικό ή τον Λεβαδειακό εντός έδρας. Στα αξιοσημείωτα και η τρομερή εκκίνηση του Αϊτόρ, ο οποίος σερβίρει σε κάθε ματς τουλάχιστον 2-3 γκολ στους συμπαίκτες του και δείχνει ότι δεν θέλει με... τίποτα να βγει από την ενδεκάδα. Η λογική λέει ότι εάν γίνει έστω μια ποιοτική κίνηση στον άξονα, τότε οι πράσινοι θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι τέλους.

Τον ομορφαίνει ο Μπιέλ, είναι ο πρωταθλητής των μεταγραφών, αλλά θέλει χρόνο ο Ολυμπιακός

Συνεχίζουμε με τον Ολυμπιακό, τον... πρωταθλητή των μεταγραφών. Τρομερή σίγουρα η μεταγραφή του Μπερνάρ, σπουδαίο βιογραφικό ο Ζερβίνιο, είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ ο Βίντα, αλλά κανένας δεν συγκρίνεται με τον Μαρσέλο. Μιλάμε για έναν παίκτη που ανακοίνωσε στα social media του την μεταγραφή του στη χώρα μας και η ανάρτησή του... έσπασε κάθε ρεκόρ. Όμως η μεταγραφή που πραγματικά ομορφαίνει τον Ολυμπιακό είναι αυτή του Μπιέλ, όπως είχατε διαβάσει και από την ανάλυση του Μίλτου Ζωγράφου στο sportdog.gr. Ενδιαφέρουσα ήταν και η επιστροφή Ρέτσου στην βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ως δεξιός μπακ, την ώρα που αναμένεται η επιστροφή του Βρσάλκο. Από εκεί και πέρα θα λέγαμε ότι το ματς με τον Ιωνικό το πήρε... σχεδόν μόνος του ο Μπιέλ, ο οποίος μοίρασε το πρώτο γκολ και έβαλε το 2-0! Πάντως, ο Ολυμπιακός ακόμη δεν είναι... έτοιμη ομάδα, κάτι που είναι απολύτως λογικό, αφού έχει αλλάξει προπονητή, ενώ έχουν αλλάξει και αρκετά πρόσωπα στην βασική ενδεκάδα.

Ξέρει την ομάδα ο Λουτσέσκου και θα την προστατεύει

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε χθες με το πλάνο του πως στόχευσε περισσότερο στην ισοπαλία και στο να μην εκτεθεί, παρά να πάρει ρίσκα και να διακινδυνεύσει την ήττα. Έτσι και αλλιώς μια εκτός έδρας ισοπαλία με τον Άρη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κακό αποτέλεσμα, ειδικά φέτος. Ο Ρουμάνος τεχνικός ξέρει απέξω και ανακατωτά το ρόστερ του και εάν δεν γίνει εκτός κάποιου απροόπτου κάποια μεταγραφή, θα πάει όλη τη χρονιά δίνοντας μεγάλη βάση στο απόλυτο στην έδρα του και στο να μπορέσει να χάσει όσο το δυνατόν λιγότερους βαθμούς εκτός έδρας.

Άλλαξε το σχήμα ο Αλμέιδα, αναμένεται μπαράζ μεταγραφών

Χαμόγελα προέκυψαν και στην ΑΕΚ, μιας και η ομάδα του Αλμέιδα επέστρεψε στις νίκες, χάρη στην κλάση του Πινέδα και τη δυναμική του κόσμου της. Δύο σερί γκέλες εντός έδρας δεν θα ήταν εύκολο να τις διαχειριστεί κανένας, οπότε ο έμπειρος τεχνικός κέρδσε και άλλο χρόνο στα πλάνα που καταστρώνει. Πάντως, απέδειξε ότι δεν είναι και εμμονικός προπονητής, μιας και μετά το πρώτο κακό αποτέελσμα άλλαξε σύστημα και είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να προσαρμόζεται, μέχρι οι παίκτες του να είναι έτοιμοι να παίξουν το ποδόσφαιρο που θέλει.

Διότι στον πρωταθλητισμό δεν μετρούν οι καλές εμφανίσεις, αλλά οι νίκες. Όπως και να έχει στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε και το πόσο κομβική ήταν η επιστροφή του Γκατσίνοβιτς στην βασική ενδεκάδα, μιας και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της λίγκας στη θέση του. Όπως και να έχει και η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε να κάνει και περισσότερες από δέκα... μεταγραφές. Βλέπουμε τις επόμενες ημέρες να προκύπτει μπαράζ ανακοινώσεων.

Έχει χάσει αρκετό έδαφος ο Άρης

Ο Άρης είναι η μόνη ομάδα από τους διεκδικητές που ήδη βρίσκεται στο -5 από την πρώτη θέση, ενώ έχει αλλάξει και προπονητή. Μετά την αποτυχία με τον Παναιτωλικό ο Τερζής άλλαξε κάποια πράγματα και μπορούσε να πάρει τη νίκη ενάντια στον ΠΑΟΚ. Το τελικό 0-0 ίσως να τον αδικεί, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από μια ακόμη ήττα. Το πιο θετικό στοιχείο ήταν ο Ματέο Γκαρσία, ο οποίος ήταν εξαιρετικός για περισσότερο από ένα ημίχρονο, ωστόσο ο Άρης θα έχει να... θυμάται ότι έχασε για μια ακόμη φορά πέναλτι και η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι δύο βαθμοί μπορεί να του κοστίσουν αρκετά. Γενικά έχει κάνει καλές κινήσεις, ωστόσο μέχρι να ανακοινωθεί ο νέος προπονητής και να δέσει το σύνολο υπάρχει κίνδυνος να είναι αργά. Σημαντικό να μην υπάρξει νέα απώλεια βαθμών μέχρι να γίνει η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags