Facebook Pixel Super Leagie: Αντέχει για καιρό ο ΠΑΟ, τα μεγάλα κέρδη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δικαίωση για Καρυπίδη
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-19 18:33:00

Αντέχει για καιρό στην κορυφή ο ΠΑΟ - Μεγάλα κέρδη για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Δικαίωση Καρυπίδη

Αντέχει για καιρό στην κορυφή ο ΠΑΟ - Μεγάλα κέρδη για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Δικαίωση Καρυπίδη

Τα πεπραγμένα της Σούπερ Λιγκ μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής για τους διεκδικητές του πρωταθλήματος!

Ολοκληρώθηκε και η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ με τον Παναθηναϊκό να είναι η μόνη ομάδα μέχρι στιγμής που δεν έχει χάσει βαθμούς στη μάχη που δίνει για να επιστρέψει στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, κάτι που αγνοεί για μια γεμάτη δεκαετία! Είχαμε και την δεύτερη απόλυση προπονητή για τον Ολυμπιακό φέτος, μιας και μετά τον Μαρτίνς αποχαιρέτησε ο Κορμπεράν, ενώ για τον Άρη έκανε ντεμπούτο ο Πάρντιου. Ο ΠΑΟΚ έχασε πολύτιμους βαθμούς στον ΟΦΗ, ενώ η ΑΕΚ πήρε σημαντική ψυχολογίας ενόψει της διακοπής στον αρκετά βελτιωμένο Παναιτωλικό.

Απολαμβάνει την κορυφή ο Παναθηναϊκός για αρκετό καιρό

 
Παίρνοντας τα πράγματα από πλευράς Παναθηναϊκού και με βάση πως οι πράσινοι πλέον είναι στο +4 από ΠΑΟΚ και στο +5 από Άρη γνωρίζουν πως πλέον θα μπορούν να πέσουν από την κορυφή μόνο εάν χάσουν στα επόμενα δύο ματς. Δηλαδή θα είναι δεδομένα πρώτοι μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, κάτι που έχει τη δική του σημασία για μια ομάδα που είχε να πατήσει στην κορυφή για πάρα πολλά χρόνια! Μάλιστα, προέρχονται και από την πιο άνετη νίκη τους φέτος, ως προς την έκταση του σκορ έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον Αϊτόρ, ο οποίος θα πρέπει πάση θυσία να ανανεώσει πριν το προσεχές καλοκαίρι, μιας και τότε λήγει το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει επί Ρόκα! Γενικά το κλίμα είναι ευχάριστο την ώρα που αποκτήθηκαν και δύο χαφ για να δώσουν βάθος στην ομάδα, ενώ μπαίνουν στην εξίσωση ακόμη πιο ενεργά οι Βέρμπιτς και Μπερνάρ. Το πιο ενδιαφέρον ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ μετά την διακοπή είναι το εάν ο Γιοβάνοβιτς θα επιμείνει για τρίτο σερί ματς με υγιείς τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον να επιλέξει ξανά ως βασικούς τους Σάρλια και Πούγγουρα που σίγουρα είναι αξιόπιστοι, ωστόσο δεν βοηθούν το ίδιο στην ανάπτυξη της ομάδας.
 
Δεν υπάρχει... τρελή πίεση για Λουτσέσκου, ξεχωρίζει ο Νάρεϊ, αποκάλυψη ο Κουλιεράκης
 
Συνεχίζουμε με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παραμένει δεύτερος, ωστόσο η απώλεια βαθμών με τον ΟΦΗ πόνεσε αρκετά αφού ήρθε στο 103΄... Ο Λουτσέσκου κάνει ότι μπορεί με το ρόστερ που διαθέτει, ωστόσο δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ φέτος έχει συγκεκριμένο βαθμολογικό ταβάνι και μένει αυτό να φανεί ή όχι στην πράξη. Πάντως, ένα παράδοξο είναι πως για δεύτερη φορά φέτος τον πλήγωσε δικός του πρώην παίκτης από τις ακαδημίες. Μετά το γκολ του Τζοβάρα με τον Ατρόμητο στην Τούμπα που δεν κόστισε ήρθε αυτό του Διαμαντή που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά κρίσιμο ενόψει της συνέχειας. Όπως και να έχει η διοίκηση δεν δείχνει διάθεση να παρέμβει στο έργο του Ραζβάν, οπότε δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα με τον έμπειρο τεχνικό. Όσον αφορά τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι αυτός που ξεχωρίζει μέχρι στιγμής είναι ο Νάρεϊ, ενώ είναι αποκάλυψη και ο Κουλιεράκης, με την κλήση του στην Εθνική να δημιουργεί τεράστιο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο παιδί. 
 
Ιδανικό ντεμπούτο για Πάρντιου, δικαίωση για τη φυγή Μπούργος και την πίστη στο ρόστερ
 
Συνεχίζουμε με τον Άρη. ο οποίος φαίνεται πως έκανε κίνηση ματ τρώγοντας τον Μπούργος, μιας και πήρε δύο πολύ σημαντικές νίκες με Αστέρα και Ολυμπιακό. Δύο νίκες που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι και... 0 βαθμοί! Και το σημαντικότερο για τον Άρη είναι πως πήρε τη νίκη επί του Ολυμπιακού με τον Πάρντιου να κάνει ντεμπούτο και τους παίκτες να στέλνουν ηχηρό μήνυμα ενόψει της συνέχειας, μιας και ο Καρυπίδης πιστεύει ότι έχει φτιάξει ένα ρόστερ που αξίζει να κάνει πρωταθλητισμό. Από τους παίκτες που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής είναι οι Μανού Γκαρθία και Πάλμα, με τον δεύτερο να είναι σίγουρα ο πιο βελτιωμένος παίκτης της Λίγκας.
 
Κέρδισε χρόνο ο Αλμέιδα, ευχάριστα με Μουκουντί
 
 
 Όσον αφορά την ΑΕΚ, βρίσκεται πλέον στο -6 από την κορυφή, ωστόσο ο Αλμέιδα κέρδισε αρκετή ηρεμία με το διπλό στο Αγρίνιο και θα περιμένει ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού για να μπορέσει να μειώσει τη διαφορά. Ο παίκτης που τράβηξε τα βλέμματα ήταν ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έβαλε και το πρώτο του γκολ για φέτος στο πρωτάθλημα, δικαιώνοντας τον Αλμέιδα που ζητάει από τους παίκτες του να δοκιμάζουν τα πόδια τους από μακρινές αποστάσεις.
 
 Από εκεί και πέρα, μόνο ως... εντυπωσιακό μπορεί να θεωρηθεί το ντεμπούτο του Μουκουντί! Ο νεοφερμένος στόπερ είχε δύο καθοριστικές επεμβάσεις ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 υπέρ της Ένωσης και στο 75' ήταν ο παίκτης που με κεφαλιά σκόραρε. Έκανε το 2-0 και «κλείδωσε» τη νίκη για την Ένωση και δείχνει ότι θα καθιερωθεί άμεσα ως βασικός.
 
Ευεργετική η διακοπή για τον Ολυμπιακό
 
 
Αφήσαμε τελευταίο τον Ολυμπιακό, ο οποίος άλλαξε ξανά προπονητή! Ο Κορμπεράν έκατσε λίγο περισσότερο από 1.5 μήνα πριν αποφασίσουν στον Ολυμπιακό να τον απολύσουν. Μπορεί η ερυθρόλευκη διοίκηση να είχε διάθεση να στηρίξει τον Ισπανό τεχνικό, ωστόσο τα δύο αποτελέσματα με Φράιμπουργκ και Άρη αποδείχθηκαν καθοριστικά για να κλειδώσει η αποχώρηση του.

Εξάλλου, η εικόνα με τους Γερμανούς ήταν τελείως απογοητευτική, μιας και το 3-0 κατά του Ολυμπιακού ήρθε πολύ εύκολα, ενώ με τον Άρη ενόχλησε αρκετά, μιας και πέρα από την απώλεια των βαθμών, ήρθε και με ανατροπή μέσα σε 5΄, κάτι που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από ένα... ηλεκτροσόκ.

Και αυτό δεν είναι άλλο από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, μιας και το ζητούμενο πλέον είναι να έρθει ένας προπονητής ικανός να διαχειριστεί τις πολλές προσωπικότητες που έχει μαζέψει ο Ολυμπιακός! Εξάλλου οι ερυθρόλευκοι  δέχθηκαν μια απρόσμενη ανατροπή μέσα σε 5΄ και η διακοπή θα είναι κάτι παραπάνω από ευεργετική την ώρα που αναμένεται μέχρι αύριο να ανακοινωθεί ο νέος προπονητής. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο από όλους ως ανάγκη τη διακοπή και η επιστροφή θα τον βρει με Μαρσέλο και νέο προπονητή, αλλά και έναν πιο έτοιμο Χάμες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags