Facebook Pixel ΑΕΚ: "Μαγεία" ο Γκατσίνοβιτς, ασταμάτητος ο Γκαρσία - Δεν έδωσε πέναλτι ο Φωτιάς - Λάθος ο Μοχαμάντι!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-03 23:22:00

"Μαγεία" ο Γκατσίνοβιτς, ασταμάτητος ο Γκαρσία - Δεν έδωσε πέναλτι ο Φωτιάς - Λάθος ο Μάνταλος

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μαγεία" ο Γκατσίνοβιτς, ασταμάτητος ο Γκαρσία - Δεν έδωσε πέναλτι ο Φωτιάς - Λάθος ο Μάνταλος

Έγραψε η ιστορία η ΑΕΚ στην εκρηκτική ατμόσφαιρα της Φιλαδέλφειας! Η Ένωση έπαιξε μονότερμα τον Ιωνικό και δεν τον άφηνε να περάσει τη σέντρα, έχοντας ψυχραιμία στην άμυνα και μεγάλες ορέξεις στην επίθεση.

Η ΑΕΚ έγραψε ιστορία το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022. Η Ένωση συνδύασε με εμφατική νίκη (4-1) και εμφάνιση το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο νεόδμητο γήπεδό της στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα σε εκρηκτική ατμόσφαιρα και συνέχισε το πάρτι που στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, όταν έγιναν τα εγκαίνια της Αγιάς Σοφιάς, τα οποία καθήλωσαν το πανελλήνιο μπροστά τις οθόνες.

Το πρώτο ματς της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια πέρα από τον ιστορικό του χαρακτήρα, ήταν ένα πολύ μικρό δείγμα για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια μέσα εκεί, ιδιαίτερα στα κρίσιμα παιχνίδια. Δεν νύχτωνε απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε! Το νέο γήπεδο αναμφισβήτητα θα αποτελέσει πολύ σημαντικός παράγοντας για την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού. Ο αγωνιστικός χώρος έγερνε, αν και ο αντίπαλος είναι πολύ χαμηλής δυναμικότητας και από τις ομάδες που ήδη δίνουν μάχη επιβίωσης.

Η Ένωση έπαιξε μονότερμα τον Ιωνικό και δεν τον άφηνε να περάσει τη σέντρα, έχοντας ψυχραιμία στην άμυνα και μεγάλες ορέξεις στην επίθεση. Η ορμητικότητα των «κιτρινόμαυρων» σε συνδυασμό με την ώθηση του κόσμου δημιούργησε ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα, πολύ όμορφο για τους φιλάθλους που είχαν κατακλύσει από πολύ νωρίς το μεσημέρι την περιοχή. Το τελικό 4-1 πάντως είναι μικρό σκορ βάσει των ευκαιρών που έγιναν. Η ΑΕΚ δεν ίδρωσε και έκανε προπόνηση, πριν από το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προέρχεται από την ήττα στον Βόλο.

Για να δούμε τί σημειώσαμε στο μπλοκάκι του Sportdog για κάθε κιτρινόμαυρο που συμμετείχε σε αυτήν, την ιστορική αναμέτρηση.

Στάνκοβιτς: Ήταν ένας απλό θεατής. Ανάθεμα αν μάζεψε τη μπάλα έστω μία φορά στο πρώτο ημίχρονο. Τουλάχιστον απήλαυσε την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Ενωσίτες. Η πρώτη φορά που έπιασε τη μπάλα ήταν σε μία σέντρα στο 47'. Στο 77' όμως έκανε σπουδαία διπλή απόκρουση απέναντι στο 77'. Δεν ευθύνεται στο γκολ εκείνος αλλά η άμυνά του που ολιγώρησε.

Ρότα: Είχε συνεργασίες με τον Ελίασον από δεξιά. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πραγματοποίησε μία ωραία σέντρα σουτ που δεν βρήκε στόχο.

Βίντα: Δεν είχε πολύ δουλειά απόψε. Αν και κάποιες στιγμές κλήθηκε να επέμβει. Απείλησε με κεφαλιά στο πρώτο μέρος. Στο γκολ αν και το λάθος ξεκινά από τον Μάνταλο δεν έκλεισε σωστά για να κόψει τον σκόρερ.

Μουκουντί: Ντεμπούταρε στον Παναιτωλικό, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Τζαβέλλα στο ημίχρονο. Ο Γαλλοκαμερουνέζος κέρδισε τις εντυπώσεις στο Αγρίνιο. Ήταν άφοβος, αλάνθαστος, τολμηρός, καλός με τη μπάλα στα πόδια, καλός στις μεταβιβάσεις του και τί ευτυχία; Σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ. Με τον Ιωνικό ήταν σωστός και ψύχραιμος στις επεμβάσεις του. Πήγαινε πρώτος πάνω στη μπάλα και γενικά η παρουσία του ήταν επιβλητική. Στο γκολ δεν μπόρεσε να πιάσει στο σπριντ τον Ελευθεριάδη. 

Μοχαμαντί: Δεν είχε προβλήματα αμυντικά. Δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή επιθετικά. Είχε ένα δυνατό, φαλτσαριστό, εκτός περιοχής σουτ στο 15' αλλά δεν στόχευσε εστία. 

Σιμάνσκι: Η παρουσία του Πολωνού ήταν επιβλητική στο χώρο του κέντρου. Έδειξε σιγουριά στα κοψίματα και στις μεταβιβάσεις του. Ήταν αλάνθαστος μέχρι τη στιγμή του 4-1 όπου δεν πρόλαβε να αναχαιτίσει την αντεπίθεση του Ιωνικού.

Γκατσίνοβιτς: Τοποθετήθηκε στην αριστερή πτέρυγα, πέτυχε το πρώτο γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ και αποθεώθηκε από τον κόσμο. Στο 9' έβγαλε ωραία πάσα στον Αραούχο, στη φάση που η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Στο 30' με τρομερή προσωπική ενέργεια δημιούργησε χώρο για να εκτελέσει, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε. Στο 66' ο Σέρβος χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ και πάλι με ωραίο τέρμα. Όταν αντικαστάθηκε στο 82' όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και τον καταχειροκρότησε. Ήταν χωρίς αμφιβολία ο MVP της αναμέτρησης με δύο πολύ όμορφα, γκολ τρεξίματα και διάθεση. Σκέτη μαγεία.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλή δικαίωση Αλμέιδα, πήγε κόντρα σε όλους - Τα έφερε τούμπα στη Φιλαδέλφεια - ΑΕΚ για πρωτάθλημα!

 

 

Ελίασον: Έπαιξε δεξί εξτρέμ, ήταν δραστήριος και ο άνθρωπος που έβγαλε ασίστ για το 2-0 στον Λιβάι Γκαρσία και το 4-0 στον Γκατσίνοβιτς. Η ΑΕΚ αρχίζει και παίρνει ωραία πράγματα από τον Σουηδό.

Πινέδα: Ήταν αθόρυβος, αλλά ουσιαστικός. Στο 41' εξαπέλυσε ένα κεραυνό που έφυγε λίγο πάνω από τα γκολπόστ. Η μεγάλη στιγμή που έχασε ο Μεξικανός, έγινε στο 59', όταν ο Ελίασον τον βρήκε από δεξιά, αλλά το σουτ του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Γκαρσία: Ο Αλμέιδα τον τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης. Ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με ένα ωραίο γυριστό σουτ που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Χουτεσιώτης. Στο 23' μπήκε από δεξιά αλλά το γύρισμά του δεν πέρασε. Στο 26' όμως ήρθε η ώρα του. Ο Ελίασον από δεξιά του έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε και εκεί ο εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο δεν μπορούσε να τον κόψει η άμυνα του Ιωνικού στον αέρα. Με κεφαλιά έκανε το 2-0 και η νύχτα ξανάγινε μέρα στην Αγιά Σοφιά.

Αραούχο: Είχε ρόλο περιφερειακό αλλά έψαχνε συνεχώς το γκολ από επανακτήσεις της μπάλας στο ύψος της περιοχής. Στο 9' έχασε ευκαιρία να σκοράρει, σε μία φάση που ανατράπηκε, αλλά Φωτιάς και VAR είχαν αντίθετη άποψη. Το ίδιο και στο 16' σε ένα γύρισμα, στο οποίο ο Χουτεσιώτης ήταν εξουδετερωμένος και η εστία σχεδόν αφύλακτη. Εν τέλει ο Αργεντινός εξαργύρωσε τη συνεχόμενη αποθέωση που του επεφύλαξε ο κόσμος στο 62', όταν το πήρε πάνω του και με παλικαρίσια προσπάθεια, έπιασε γυριστό σουτ με τη μπάλα να αναπαύεται στη δεξιά πλευρά των δικτύων του Χουτεσιώτη. Στο 7'1 έχασε σημαντική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, αλλά την εξ επαφής αγκαλιά του εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Όταν έγινε αλλαγή έγινε και για αυτόν standing ovation.

 

 

Αλλαγές:

Άμραμπατ: Αντικατέστησε τον Ελίασον. Ήταν πολύ δραστήριος και δημιουργικός. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 83', όταν μπήκε από αριστερά, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Επίσης γύρναγε πίσω και μάρκαρε, δείχνοντας φιλότιμο.

Μάνταλος: Πέρασε αντί του Πινέδα. Είχε συμμετοχή στο παιχνίδι. Στο 81' δέχτηκε ωραία συρτή μπαλιά από τον Άμραμπατ, αλλά σημάδεψε τόσο ψηλά που βρήκε το μάτριξ. Παρ' όλα αυτά, άκουσε τους οργανωμένους να φωνάζουν το όνομά του. Έχει μερίδιο ευθύνης στο γκολ που μείωσε ο Ιωνικός. Στο 89' ένα γυριστό σουτ έφυγε πάνω από τα γκολπόστ.

Τσούμπερ: Πήρε τη θέση του Γκαρσία και έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 78' μόνος απέναντι με το τέρμα. Αν δεν βάζει τα εύκολα, για να πάρει τα πάνω του ο Ελβετός, πότε θα τα βάλει; Στο 90' πάλι σε τετ α τετ ο Χουτεσιώτης σταμάτησε την προσπάθειά του. Πρέπει να πάρει ψυχολογία, γιατί είναι καλός παίκτης και η ΑΕΚ έδωσε έναν σκασμό λεφτά για τον αποκτήσει. Κάποια στιγμή θα έρθει η στιγμή του για να εξαργυρώσει τα 1,6 εκατ.ΕΥρώ που έδωσε η ομάδα

Γαλανόπουλος: Οι οργανωμένοι τον γουστάρουν. Φώναξαν ρυθμικά το όνομά του. Ο χρόνος που είχε δεν ήταν αρκετός για να τσεκάρουμε σε ποιά κατάσταση βρίσκεται.

Κοσίδης: Μπήκε και αυτός αργά. Δεν μπορεί να κριθεί, αν και είχε μία πολύ καλή ευκαιρία που απέκρουσε

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags