Facebook Pixel Βικτόρ Γουαμπενιαμά: Τρέμει το NBA! Ο παίκτης... διασταύρωση Γιάννη-Ντουράντ - Εξωγήινος κατά Λεμπρόν
| 2022-10-10 19:02:00

Τρέμει το NBA! Ο παίκτης... διασταύρωση Γιάννη-Ντουράντ - Εξωγήινος κατά Λεμπρόν

του Θοδωρή Σούκα
Τρέμει το NBA! Ο παίκτης... διασταύρωση Γιάννη-Ντουράντ - Εξωγήινος κατά Λεμπρόν

Όλοι έχουμε μπει στον πειρασμό να φτιάξουμε τον παίκτη των ονείρων μας και εφιάλτη των αντιπάλων, όταν παίζουμε το γνωστό μπάσκετικό βίντεο παιχνίδι.

Βικτόρ Γουαμπενιαμά: Ελατε παραδεχτείτε το. Ολοι έχουμε μπει στον πειρασμό να φτιάξουμε τον παίκτη των ονείρων μας και εφιάλτη των αντιπάλων, όταν παίζουμε το γνωστό μπάσκετικό βίντεο παιχνίδι. Το ομολόγησε και ο Στέφ Κάρι όταν του ζήτησαν να κάνει το σχόλιο του για τον Βικτόρ Γουαμπενιαμά, τον 18χρονο Γάλλο που έχει κάνει τον μπασκετικό πλανήτη να παραμιλά.

“Είναι σαν να δημιουργείς παίκτη στο ΝΒΑ2Κ. Κάθε playmaker θέλει να είναι 2,10μ ύψος. Είναι σαν να παίζεις με cheat (κλοπή)” είπε ο σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς. Η αλήθεια είναι ότι και λίγα λέει γιατί στην πραγματικότητα όταν φτιάχνεις παίκτη στο διάσημο βίντεο παιχνίδι, είναι πιθανό να δείξεις… εγκράτεια και να πεις “εντάξει ας μην το παρακάνω” δεν υπάρχει παίκτης που να είναι 2,25μ, με άνοιγμα χεριών 2,50μ. που να τριπλάρει και να σουτάρει τρίποντα σαν τον Κάρι και να καρφώνει και να ταπώνει τους αντιπάλους του σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι έτσι πάνω στην διάθεση σου να μην το παρακάνεις ρίχνεις τα στατιστικά του δημιουργήματος σου. Ε, λοιπόν ο Βίκτορ ή Webby όπως θα τον αποκαλούν οι Αμερικανοί για να γλιτώσουν τον γλωσσοδέτη του επωνύμου του είναι αυτό ακριβώς. Το δημιούργημα της φύσης όταν το παρακάνει.

Θέλετε κι άλλη παρομοίωση; Ο Γουαμπενιαμά είναι σαν να κάνεις update στο Γιάννη Αντετοκούνμπο για να πάρεις την βελτιωμένη έκδοση, λέω εγώ. Για τον Λεμπρόν Τζέιμς είναι από άλλον πλανήτη.

"Πολλοί έχουν χαρακτηριστεί... μονόκεροι (μυθικά πλάσματα) τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτός είναι μάλλον εξωγήινος" είπε ο "βασιλιάς” και αυτός μάλλον κάτι γνωρίζει καλύτερα.

Στην Αμερική ήδη παραμιλούν για τον παίκτη φαινόμενο που είναι φαβορί για το νούμερο ένα των Ντραφτ του 2023. Το χαρακτηρίζουν κράμα Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κέβιν Ντουράντ. Οσοι τον παρακολούθησαν να δίνει δύο μοναδικές παραστάσεις με την ομάδα του, την γαλλική Μετροπολιτάν (στην οποία πήγε από την Βιλερμπάν για να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής) εναντίον της G-LEAGUE IGNITE μιλούν σαν να είδαν το μέλλον μέσα από κρυστάλλινη σφαίρα.

Χρησμό για το μέλλον έδωσε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χωρίς «ήξεις, αφήξεις». “Το 2045 όλοι οι παίκτες του μπάσκετ θα είναι σαν τον Βίκτορ” είπε χαρακτηριστικά ο Greek Freak. Ισως να υπερβάλει, ίσως και όχι. Θα το δούμε, αν βρισκόμαστε ακόμα σε αυτόν τον πλανήτη σε 23 χρόνια.

Για την Ιστορία ο Γουαμπενιάμα σημείωσε στο πρώτο φιλικό με την G League Ignite 37 πόντους με 7/11 τρίποντα! Πήρε (μόλις) τέσσερα ριμπάουντ και έκανε τέσσερα κοψίματα. Στο δεύτερο φιλικό λίγα εικοσιτετράωρα μετά κατέγραψε 36 πόντους, 11 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, ένα κλέψιμο και τέσσερα κοψίματα και το twitter πήρε φωτιά.

Το θέμα για μένα δεν είναι οι εντυπωσιακοί αριθμοί του (που είναι θέμα), αλλά η τεράστια δυναμική που εκπέμπει, οι ατελείωτες δυνατότητες που προκύπτουν όταν το βλέπεις να παίζει (τώρα που δεν έχει περάσει ακόμα από τα… εργαστήρια μετάλλαξης του ΝΒΑ. Θυμηθείτε πως ήταν ο Γιάννης όταν πήγε στο ΝΒΑ το 2103 και πως είναι τώρα) και πάνω απ’ όλα ο μετρημένος και προσγειωμένος χαρακτήρας που δείχνει να έχει. Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, την ώρα που όλος ο πλανήτης παραμιλούσε, αυτός παρουσιάστηκε σεμνός και ταπεινός.

Οσοι ασχολούνται σε βάθος με το μπάσκετ σίγουρα έχουν παρακολουθήσει τον Γουαμπενιαμά να αγωνίζεται με συνομηλίκους του, με τις μικρές εθνικές ομάδες, αλλά εκεί είναι σχεδόν σαν να κλέβει εκκλησία.

Οι Αμερικανοί λατρεύουν την υπερβολή ( οπως και οι δημοσιογράφοι, ας μην το κρύβουμε) και πολλές φορές δημιουργούν για λόγους μάρκετινγκ ντόρο χωρίς λόγο. Κάπως έτσι προέκυψε και το “τι μας κρύβουν;” για το πραγματικό ύψος του 18χρονου Γάλλου (ο οποίος πιθανότατα βρίσκεται ακόμα σε στάδιο σωματικής ανάπτυξης). Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν μέχρι που ο μικρός έδωσε μόνος του την απάντηση. Αποκάλυψε ότι έχει μετρηθεί ξυπόλυτος 2,23μ, ενώ με παπούτσια πρέπει να είναι δύο με τρεις πόντους ψηλότερους, καθώς δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει μεζούρα.

Η φωτογραφία του δίπλα στον Γκομπέρ των 2,16μ βάζει τέλος στις φήμες. 

Χαρακτηριστικό το απίστευτων σωματικών προσόντων του είναι ότι, όταν σηκώνεται για τζαμπ σουτ το ύψος απελευθέρωσης της μπάλας φτάνει τα 3,5 μέτρα (πολύ πάνω από το ύψος της στεφάνης δηλαδή) και οι ειδικοί αναρωτιούνται ποιος θα καταφέρει να τον κόψει;

Πρόκειται για τον απόλυτο παίκτη; Πάνω στον ενθουσιασμό θα σας πω ναι. Αλλα το σίγουρο είναι πως έχει αδυναμίες τις οποίες θα δουλέψει για να βελτιώσει, αρκεί να είναι γερός και δυνατός. Όσοι έχουν ενστάσεις για τις πραγματικές δυνατότητες του, με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός στο ΝΒΑ θα είναι τεράστιος, ας σκεφτούν πως ήταν ο Γιάννης το 2013 και πως είναι σήμερα και ας κάνουν μετά την αναγωγή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags