Facebook Pixel ΑΕΚ: Μπορούσε και 4άρα! Και τί δεν έκανε ο Σιμάνσκι - Εξιλέωση Λιβάι - Το σήκωσε ο Αραούχο
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-09 23:51:00

Μπορούσε και 4άρα η ΑΕΚ! Και τί δεν έκανε ο Σιμάνσκι - Εξιλέωση Λιβάι, το σήκωσε ο Αραούχο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μπορούσε και 4άρα η ΑΕΚ! Και τί δεν έκανε ο Σιμάνσκι - Εξιλέωση Λιβάι, το σήκωσε ο Αραούχο

Η Ένωση σε ένα παιχνίδι που ήταν απολαυστικότατη, είχε τρεξίματα, ρυθμό, έκλεβε μπάλες στον άξονα, έβρισκε χώρους και τους εκμεταλλευόταν, “έπνιξε” τον αντίπαλό της με την πίεση που εφήρμοσε και φυσικά βρήκε τον τρόπο να σκοράρει.

Έχοντας πάρει φόρα από το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από το παιχνίδι με τον Άρη, επικρατώντας 2-0 σε ένα παιχνίδι που το σκορ θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και πλασματικό, βάσει ευκαιριών. Η Ένωση έπρεπε να είχε ρίξει τέσσερα τέρματα στους Θεσσαλονικείς, σε ένα παιχνίδι που ήταν απολαυστικότατη, είχε τρεξίματα, ρυθμό, έκλεβε μπάλες στον άξονα, έβρισκε χώρους και τους εκμεταλλευόταν, “έπνιξε” τον αντίπαλό της με την πίεση που εφήρμοσε και φυσικά βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Όλο αυτό προήλθε από ομαδική δουλειά και φαίνεται πλέον, ότι οι κόποι του Ματίας Αλμέιδα αρχίζουν και βγαίνουν στο γήπεδο.

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των σημειώσεων που κρατήσαμε για κάθε παίκτη, πρέπει να υπερτονίσουμε, ότι η ΑΕΚ βγάζει χαρακτήρα. Όχι μόνο ως ομάδα μέσα στο γήπεδο, αλλά περισσότερο ως οργανισμός. Η κίνηση της Ένωσης να μπει στο γήπεδο με φανέλες που έφεραν το όνομα του δολοφονηθέντα οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού, ήταν για υπόκλιση και στέλνει πολλά μηνύματα, για να αμβλυθούν τα πάθη και το οπαδικό μίσος.

Αθανασιάδης: Στην πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης έδειξε ετοιμότητα με βουτιά σε σέντρα, στο 11', ενώ στο 16' μπλόκαρε το σουτ του Μαντσίνι. Στο δεύτερο μέρος, όταν η ομάδα είχε δώσει χώρο στον Άρη (μετά το 0-2) καθάρισε αρκετές φορές στον αέρα δίνοντας ανάσες στην άμυνά του.

Ρότα: Αμυντικά δεν είχε προβλήματα. Έδειξε σε μία φάση μαχητικότητα, αλλά δεν είχε την ψυχραιμία στην εκτέλεση.

Βίντα: Δεν αντιμετώπισε θέματα στα αμυντικά του καθήκοντα. Έτσι και αλλιώς η ΑΕΚ είχε μπλοκάρει τον Άρη στο κέντρο, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί της Ένωσης να έχουν λιγότερη δουλειά απόψε με εξαίρεση κάποιες στιγμές στο δεύτερο μέρος.

Μουκουντί: Ήταν πολύ δυναμικός σε ένα ακόμα ματς. Στο 2' έπενέβη προ του Γκρέι, που πήγε να βγει μόνος του, ενώ στο 6' έκανε φάουλ εκτός περιοχής στον Ματέο Γκαρσία που πήγαινε να εφορμήσει επικίνδυνα στην περιοχή του «Δικέφαλου». Στο 11' έβαλε κόντρα σε σουτ του Ιτούρμπε από πλεονεκτική θέση.

Μοχαμαντί: Συνεργάστηκε πολύ καλά με Γκατσίνοβιτς και βοήθησε πολύ στη μετάβαση με ταχύτητα από την άμυνα στην επίθεση από την αριστερή πλευρά, απ΄την οποία βγήκαν πολλές επιθέσεις. Είναι ανεβασμένος, σοβαρότερος και κάνει λιγότερα λάθη. Πρέπει να το εκμεταλλευτεί την άνοδό του στα επόμενα παιχνίδια.

Σιμάνσκι: Και τί δεν έκανε στο «Βικελίδης» ο Πολωνός; Είχε πολλή δουλειά ανασταλτικά, έκλεβε μπάλες, μοίραζε, βοηθούσε στην παραγωγή φάσεων, έβγαινε στην πλάτη κάνοντας κινήσεις επιθετικού και ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ στο 28'. Στο 37' έβγαλε τον Λιβάι Γκαρσία τετ α τετ με τον Κουέστα μια φάση που χάθηκε. Ο παίκτης έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, φαίνεται ξεκάθαρα, ότι έχει ανεβασμένη ψυχολογία που την εκμεταλλεύεται, για αν γίνεται σημαντικός για την ομάδα.

Γκατσίνοβιτς: Ήταν ιδιαίτερα κινητικός. Συνεργάστηκε με Μοχαμαντί και είχε μία πολύ σημαντική ευκαιρία στο 25' που απέκρουσε ο Κουέστα. Στο 75' έχασε άλλη μία καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Λιβάι βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε την κεφαλιά του. Δημιουργούσε διαρκώς κινδύνους, αλλά βοηθούσε πολύ και αμυντικά, ειδικά στην αναχαίτιση του Μαντσίνι. Ο Γκατσίνοβιτς είναι σημαντικότατος για την Ένωση.

Ελίασον: Στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε πολύ, παρότι είχε μία σέντρα στο 3' που έκοψε ο Ενγκουλού, κυρίως γιατί η μπάλα παιζόταν περισσότερο από την απέναντι πλευρά.

Πινέδα: Ο Μεξικανός γνωρίζουμε ότι είναι το κάτι άλλο. Η πάσα που έβγαλε στον Αραούχο, στο 30', ήταν μισό γκολ. Δυστυχώς ο Αργεντινός δεν την έκανε ασίστ, για να καταγραφεί στα στατιστικά του. Στο 72' είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει ύστερα από σέντρα του Μοχαμαντί, αλλά κόντραρε πάνω στον Μαζικού η μπάλα. Ήταν καταλυτική η συμμετοχή του στο παιχνίδι

Αραούχο: Έχασε το άχαστο στο 30' με κενή εστία! 100 φορές να το βάλεις να το ξανακάνει δεν θα το έχανε με τίποτα.  Ο ίδιος έκανε έξυπνη δήλωση στο τέλος. Είπε την τελευταία φορά που έχασε τέτοια ευκαιρία, η ομάδα σήκωσε πρωτάθλημα (εννοούσε το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης). Στο δεύτερο μέρος έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Γκαρσία για το 0-2. Ήταν καθοριστική η παρουσία του. Το μόνο που του έλειψε είναι το γκολ. Το σκοράρισμα άλλωστε δίνει ψυχολογία στον επιθετικό.

Γκαρσία: Ήταν πολύ επικίνδυνος και απειλητικός.  Στο 9' έκανε την πρώτη ευκαιριία για την ΑΕΚ, στο 25' έφτιαξε φάση για τον Γκατσίνοβιτς, αλλά αυτό που έχασε στο 37', πραγματικά δεν χάνεται. Έκανε το δύσκολο, περνώντας και τον Κουέστα και αντί να σκίσει τα δίχτυα, πλάσαρε χλιαρά, ίσως επειδή δεν είχε καλή ισορροπία, με αποτέλεσμα να προλάβει ο Μαζικού να κόψει στη γραμμή. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως εξιλεώθηκε, καθάρισε το παιχνίδι πετυχαίνοντας το 0-2 σε ένα κομβικό σημείο και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Αλμέιδα που τον χρησιμοποιεί ως καθαρό φορ. Αξίζει να σημειωθεί ένα στατιστικό. Ο Λιβάι έχει σκοράρει τέσσερα γκολ εις βάρος του Άρη. Και τα τέσσερα είναι μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αλλαγές

Τσούμπερ: Μπήκε στο 80' αντί του Γκατσίνοβιτς. Στο προηγούμενο παιχνίδι είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες. Σε αυτό δεν φάνηκε.

Άμραμπατ: Αντικατέστησε τον Ελίασον στο 80'. Έδειξε διάθεση όσο χρόνο αγωνίστηκε.

Μάνταλος: Μπήκε στο 90'. Δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του.

Γιόνσον: Μπήκε στο 90' και αυτός. Οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο "χρυσό" deal Μελισσανίδη - Πάνω από 4 εκατομμύρια - "Απογείωση" με Αλμέιδα και Opap Arena!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags