Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μην χάσει από τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, με τον Ολιβέιρα να σώζει την παρτίδα στις καθυστερήσεις. Αλλά στάθηκε και άτυχος με Λύρατζη και Τσαούση. Θεωρώ, ότι οι τραυματισμοί τους επηρέασαν την ομάδα ψυχολογικά. Γι'αυτό και κόμπλαρε στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι Αρκάδες ήταν πολύ προσεκτικοί στα μετόπισθεν και χτύπησαν σε μία στιγμή αδράνειας της άμυνας των «ασπρόμαυρων». Η φάση εκθέτει και τον τερματοφύλακα.
Εν αντιθέσει ο Παπαδόπουλος ήταν για μία ακόμα φορά πολύ δυνατός! Δεν ευθύνεται στα γκολ που δέχτηκε, αν και οι δύο τερματοφύλακες βρέθηκαν σε κατάσταση εσχάτης των ποινών. Και τα δύο πέναλτι δόθηκαν από θέαση του VAR, κάτι που πρέπει να προβληματίζει τον διαιτητή Κουμπαράκη, γιατί δύο στα δύο, σε ένα ματς, είναι θέμα...
Το σκορ ίσως να ήταν διαφορετικό αν ο Ολιβέιρα δεν έχανε την ευκαιρία του 44'. Γιατί μετά ήρθε το 0-1. Παρότι ο ΠΑΟΚ δέχτηκε και δεύτερο γκολ, δεν το έβαλε κάτω. Δεν τα παράτησε και συνέχισε να πιέζει, με τον Λουτσέσκου να κάνει γρήγορες και ουσιαστικές αλλαγές που βοήθησαν πολύ στην αντίδραση που έβγαλε η ομάδα. Και είχε ευκαιρίες για να γυρίσει και να πάρει το παιχνίδι, αλλά ο Αστέρας ήταν πράγματι πολύ δυνατός. Γι'αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στον Ηρακλή Μεταξά.
Είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, ότι δεν έχασε. Είναι σημαντικό, ότι αρνείται να υποκύψει. Είναι σημαντικό που ανταποκρίθηκε στις συνθήκες, αλλά είναι σημαντικό επίσης, ότι βγάζει πείσμα, παρότι όπως παραδέχτηκε ο Κούρτιτς ήταν πολύ χαλαροί. Γι'αυτό πρέπει ο ΠΑΟΚ να τα κερδίζει αυτά τα παιχνίδια. Ίσως η νίκη στο Καραϊσκάκη να οφείλεται για το χαλάρωμα. Τους... χάλασε τη συγκέντρωση. Για να δούμε όμως τι σημειώσαμε για κάθε παίκτη ξεχωριστά.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κοτάρσκι: Έχει ευθύνη στο γκολ του Στάνκο. Έχει λάθος τοποθέτηση την ώρα που γίνεται το γέμισμα από τον Σίτο, πριν ο Πίτσου πάρει την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα και πάει στο δοκάρι, απ'όπου πήρε το... ριμπάουντ ο παίκτης του Αστέρα. Η κεφαλιά του Στάνκο δεν ήταν δυνατή, μπορούσε να την αποκρούσει.
Λύρατζης: Ήταν πολύ καλός μέχρι να σταθεί άτυχος και να τραυματιστεί, αποχωρώντας με κλάματα, δείχνοντας, ότι το γόνατό του έκανε κρακ.
Ίνγκασον: Στο 0-1 που προήλθε από γέμισμα σε στατική φάση ευθύνεται όλη η άμυνα. Έπρεπε να κατευθύνει με την εμπειρία του όλους τους παίκτες. Δεν είχε προβλήματα στη συνέχεια, ο Αστέρας μόνο με σουτ εκτός περιοχής γινόταν απειλητικός.
Κουλιεράκης: Έπρεπε να είχε διαφορετική αντίδραση στο 0-1. Δικαιολογείται λόγω εμπειρίας. Αλλά μετά δεν είχε προβλήματα.
Τσαούσης: Είχε συμμετοχή στο παιχνίδι, στάθηκε άτυχος καθώς χτύπησε και αποχώρησε και αυτός κλαίγοντας πιάνοντας το γόνατό του.
Κούρτιτς: Μέχρι να σκοράρει με πέναλτι, δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Με το που σκόραρε έγινε περισσότερο απειλητικός και με το πάθος που τον διακρίνει τράβηξε την ομάδα μπροστά.
Ντάντας: Ήταν κινητικός, έφτιαξε ευκαιρία για τον Νάρεϊ στο 61', αλλά όπως φαίνεται και από την αλλαγή του, λίγα λεπτά αργότερα, η εικόνα του δεν ικανοποίησε τον Λουτσέσκου που πέρασε στη θέση του τον Σβαμπ.
Αουγκούστο: Με εξαίρεση ένα σουτ ο Αουγκούστο, στο 7', που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Ίσως έτσι εξηγείται η αλλαγή στο 67'.
Ελ Καντουρί: Ήταν άφαντος. Η εμφάνισή του προβλήμάτισε. Γι'αυτό ο Λουτσέσκου τον άλλαξε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.
Νάρεϊ: Έκανε καλό ματς, είχε μία καλή ευκαιρία στο 61' που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, αλλά γενικά ήταν μέσα σε όλα, παρότι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.
Ολιβέιρα: Έχασε πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι, όπως αυτή στο 20', αυτή του 44' που έγινε λίγο πριν προηγηθεί ο Αστέρας, αλλά και αυτή στο 77' που ήταν για να τραβά κανείς τα μαλλιά του. Όταν δεν βάζει γκολ ένας επιθετικός τον παίρνει από κάτω. Στις καθυστερήσεις όμως κατάφερε να εξιλεωθεί και να σώσει τον ΠΑΟΚ από την ήττα. Έβγαλε το λάδι των οπαδών...
ΑΛΛΑΓΕΣ
Σάστρε: Ήταν κινητικός, προωθείτο μπροστά, σέντραρε, απείλησε και τον Παπαδόπουλο σε στο 56'.
Ζίβκοβιτς: Έκανε πέναλτι στο 52', το οποίο ο Κουμπαράκης το έδωσε μετά τη θέαση του VAR και έγινε το 0-2 από τον Τιλίκα. Έχει πάθος και επηρέασε με αυτόν την ψυχολογία της ομάδας.
Μπίσεσβαρ: Με την είσοδό του ο ΠΑΟΚ έγινε πιο δημιουργικός και απειλητικός. Δεν βγήκε κάποια ευκαιρία από τα πόδια του. Ένα σουτ που βγήκε άουτ στο 49' είχε όλο και όλο. Αλλά είναι άλλη ομάδα με τον Ολλανδό ο ΠΑΟΚ.
Κωνσταντέλιας: Αυτός κέρδισε το πέναλτι, κάνοντας... ποδιά στον Γκαρντάφσκι, το οποίο δόθηκε πάλι με θέαση του VAR. Οπότε, μπορούμε να πούμε, ότι έχει καταλυτική συμμετοχή. Μακάρι ο Λουτσέσκου να τον εμπιστευθεί περισσότερο. Έχουμε ακούσει τα καλύτερα για τον 19χρονο. Πρέπει και ο ίδιος να μην απογοητευτεί και να συνεχίσει να δουλεύει, για να πάρει τον χρόνο που του χρειάζεται και να βγάλει το ταλέντο του.
 
     Super League
                                                                Super League
                             Premier League
                                                                Premier League
                             Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                                                                Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                             Champions League
                                                                Champions League
                             Europa League
                                                                Europa League
                             UEFA Conference League
                                                                UEFA Conference League
                             Bundesliga
                                                                Bundesliga
                             Serie A
                                                                Serie A
                             La Liga
                                                                La Liga
                             Ligue 1
                                                                Ligue 1
                             Superleague 2
                                                                Superleague 2
                             Κύπελλο Ελλάδας
                                                                Κύπελλο Ελλάδας 
                             Euroleague
                                                                                                 Euroleague
                             Basket League
                                                                                                 Basket League
                             NBA
                                                                                                 NBA
                             Eurocup
                                                                                                 Eurocup
                             Basketball Champions League
                                                                                                 Basketball Champions League
                             Volley
                                                                                     Volley
                         Tennis
                                                                                     Tennis
                         Πόλο
                                                                                     Πόλο
                         Στίβος
                                                                                     Στίβος
                         Αυτοκίνητο
                                                                                     Αυτοκίνητο
                         
                                                                                             
                                        
                                     
                 
                         
                    
             
                    
             
         
         
         
         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                            
                     
                     
                     
                     
                     
                    