Facebook Pixel Super League: Μάχη για τρεις το πρωτάθλημα - Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ από Άρη - Από Γενάρη Μαρσέλο, Φορτούνης
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-31 15:31:00

Μάχη για τρεις το πρωτάθλημα - Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ από Άρη - Από Γενάρη Μαρσέλο, Φορτούνης

Μάχη για τρεις το πρωτάθλημα - Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ από Άρη - Από Γενάρη Μαρσέλο, Φορτούνης

Η... δύναμη ΠΑΟ και ΑΕΚ και η τελευταία "ζαριά" του Ολυμπιακού. Μια πρώτη ανάλυση για τα δεδομένα του πρωταθλητή, ενόψει και της διακοπής για το Μουντιάλ.

Οι μεγάλοι του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ έχουν ήδη ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για τις 10 πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ και έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται τα πρώτα δείγματα για την κάθε ομάδα και το ταβάνι της. 

Και η αλήθεια είναι με τα τωρινά δεδομένα πως ΠΑΟΚ και Άρης έχουν... τεθεί εκτός τίτλου από την 10η αγωνιστική, μιας και έχουν κάνει γκέλες που δεν καλύπτοτονται και η αλήθεια είναι πως δεν έχουν εμφανιστεί αρκετά ανώτεροι π.χ από τον Βόλο. Ξεκινώντας την ανάλυση με βάση την βαθμολογία ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή φαντάζει το ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα, αν και για ειπωθεί αυτό με ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά θα πρέπει να ολοκληρωθεί και το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός την προσεχή Κυριακή.

Εξάλλου, εάν οι πράσινοι κερδίσουν θα στείλουν τον Ολυμπιακό στο -13, ενώ ακόμη και η ισοπαλία τους αρκεί για να διατηρήσουν διψήφια διαφορά, την ώρα που η ΑΕΚ θα δοκιμάζεται στην Τρίπολη με τον Αστέρα και μόνο απίθανο δεν θα είναι εάν δεν καταφέρει να κερδίσει. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει πως είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, μιας και μπορεί και διαχειρίζεται κάθε πρόβλημα που προκύπτει. Μη ξεχνάμε πως στην 9η αγωνιστική έπαθε ρήξη χιαστού ο μέχρι τότε πρώτος σκόρερ της Λίγκας και οι πράσινοι όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν, αλλά έβαλαν και 5 γκολ στον Βόλο, κάνοντας την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση. Και όλα αυτά ενώ ο Παλάσιος δείχνει σιγά σιγά να παίρνει τη σκυτάλη από τον Ισπανό άτυχο μεσοεπιθετικό.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πολύ δύσκολα θα φάει γκολ και έχει δει την αμυντική της λειτουργία να δένει αρκετά, χάρη και στον τρομερό Μπαρτ Σένκεφελντ. Οι πράσινοι έχουν δεχθεί μόλις 3 γκολ στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων το ένα ήταν από ατομικό λάθος του Πέρεθ, το άλλο από τον Ολιβέιρα στην Τούμπα και το γκολ με τον Βόλο ενώ το ματς είχε κριθεί. 

Συνεχίζουμε με την ΑΕΚ η οποία έχει δείξει με το καλημέρα πως στην Αγιά Σόφια όχι μόνο δεν θα... χάνει, αλλά θα τρώει και πολύ δύσκολα γκολ. Ούτως ή άλλως ο τρόπος με τον οποίο παίζει η ομάδα του Αλμέιδα δυσκολεύει τον αντίπαλο από το να παράγει φάσεις και έχει δεχθεί μετρημένα γκολ, εκ των οποίων τα δύο από τον Παναθηναϊκό με πέναλτι. Κάπως έτσι ο Αλμέιδα έχει αναδείξει σε σέντερ φορ τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος δείχνει σαν να έπαιζε... φορ από μικρό παιδί και σε κάθε ματς δίνει λύσεις στην ομάδα του. Φυσικά υπάρχει και η σταθερά του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος είναι η καλύτερη... μεταγραφή που έγινε από μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ σε άλλη και ίσως είναι το μοναδικό λάθος που έχει κάνει ο Γιοβάνοβιτς. Εάν μπορούμε να το πούμε αυτό για προπονητή που έχει οδηγήσει στο 10/10 μια ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό θα λέγαμε πως έχει βελτιώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του και ο Μίτσελ έχει προσπαθήσει να βάλει τις σταθερές του, ωστόσο είναι... άτυχος, μιας και Παναθηναϊκός και ΑΕΚ γκελάρουν από πολύ δύσκολα έως... καθόλου. Και έχει να παίξει και με τους δύο μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ. Κάτι που σημαίνει πως τα ντέρμπι είτε θα δώσουν αέρα πρωταθλητή στον Ολυμπιακό, είτε θα τον βγάλουν εκτός μάχος από νωρίς. Σε ένα υποτιθέμενο σενάριo με δύο ήττες από Παναθηαϊκό και ΑΕΚ μπορεί να φτάσει ακόμη και στο -16, ενώ εάν πάρει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα πάει στην διακοπή με μονοψήφια διαφορά και θα περιμένει τη διακοπή ο Μίτσελ για να δέσει μια ομάδα που άλλαξε αρκετά μέσα στον Σεπτέμβριο. Εξάλλου, βασικοί και αναντικατάστατοι το τελευταίο διάστημα είναι παίκτες όπως ο Πασχαλάκης, ο Χάμες και ο Μπακαμπού. Παίκτες δηλαδή που τον Αύγουστο δεν άνηκαν στον Ολυμπιακό. Και όλα αυτά ενώ υπάρχει και ο παικταράς Μπιέλ, ο οποίος δίνει συνέχεια λύσεις. Μην ξεχνάμε πως παίκτες όπως ο Φορτούνης και ο Μαρσέλο θα μπορούν από τον Γενάρη να δώσουν αρκετά περισσότερα από αυτά που δίνουν μέχρι στιγμής.

Τέλος, ΠΑΟΚ και Άρης βρίσκονται στο -14 και στο -16 από την κορυφή μόλις μετά την 10η αγωνιστική και βρίσκονται αντίστοιχα και στο -8 και στο -10 από την ΑΕΚ. Κοινώς όσο και να στρώσουν και να ξεκινήσουν να χτίζουν σερί είναι διαφορές που δεν καλύπτονται όταν δεν θα πρέπει να βασίζονται απλά σε γκέλες του Παναθηναϊκού, αλλά θα πρέπει να προσπεράσουν και Βόλο, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Η βασική τους διαφορά βέβαια είναι πως ο ΠΑΟΚ τουλάχιστον φέτος θα έχει ως παρακαταθήκη παίκτες όπως ο Λύρατζης, ο Τσαούσης, ο Κουλιεράκης και ο Κωνσταντέλιας, ενώ ο Άρης δεν έχει ούτε έναν Έλληνα στο ενεργό του ροτέισον.

Τουλάχιστον στον Άρη έχουν έναν αρκετά καλό προπονητή, ο οποίος έδειξε ειδικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αρκετά καλά πράγματα στο τακτικό σκέλος, ωστόσο μέχρι στιγμής του λείπουν τα μεγάλα αποτελέσματα. Ειδικά με τον ΟΦΗ ο Άρης έχασε αρκετές ευκαιρίες, ενώ με το ρόστερ που έχει μεσοεπιθετικά δεν δικαιολογείται το γεγονός πως έχει μόλις 11 γκολ σε 10 αναμετρήσεις. Κάτι που γίνεται ακόμη χειρότερο αν σκεφτούμε πως δεν έχει βρει δίχτυα σε 4 διαφορετικά ματς.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αριστούργημα Αλμέιδα, δεν θυμίζει ελληνική ομάδα - Δεν θα έχανε τώρα από ΠΑΟ - Μάχη με Άρη ο ΠΑΟΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags