Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Ολυμπιακός είσαι... κόψτους τον βήχα - Νίκη στη Φιλαδέλφεια με τσαμπουκά - Πείτε το και στους ξένους!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-08 16:15:00

Ολυμπιακός είσαι... κόψτους τον βήχα- Νίκη στη Φιλαδέλφεια με τσαμπουκά - Πείτε το και στους ξένους!

του Γιώργου Σαραντάκου
Ολυμπιακός είσαι... κόψτους τον βήχα- Νίκη στη Φιλαδέλφεια με τσαμπουκά - Πείτε το και στους ξένους!

Πρέπει να αποφύγουν το μεγάλο λάθος που έγινε με τον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Σαραντάκος γράφει για την πειραιώτικη μαγκιά που χρειάζεται η ομάδα στον πρώτο ημιτελικό με την Ένωση κι εξηγεί γιατί πρέπει η πρόκριση στον τελικό να τελειώσει από το βράδυ της Πέμπτης.
 

Σε μία δύσκολη και συγκινησιακά έντονη φορτισμένη μέρα όχι μόνο για την οικογένεια του Ολυμπιακού, αλλά για όλο τον ελληνικό αθλητισμό, το μυαλό μας είναι σε εκείνο το απόγευμα της Κυριακής πριν απο πολλά, αλλά όχι ξεχασμένα χρόνια, στο στάδιο Καραισκάκη, οταν παιδιά, έτρεχαν να γιορτάσουν τον θρίαμβο της ομάδας στο κλασσικό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εικοσι ένα φίλαθλοι δεν γύρισαν ποτέ σπίτι, όπου τους περιμεναν οι γονείς τους, μετά απο ένα απόγευμα Κυριακής, οταν πήγαν να καμαρώσουν τον θρύλο και τα ινδαλματά τους.

Και τό φέρνει έτσι η συγκυρία, αύριο ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ σέ έναν τελικό. Γιατί το αυριανό παιχνίδι στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ, είναι τελικός. Ενας απο τους πολλούς τελικούς που καλείται να δώσει η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Και εδώ που εχουμε φτάσει πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση. Οι 11, 12,13 όσοι μπούν μέσα πρέπει να τα δώσουν όλα. Να πάρουν τον αέρα της ΑΕΚ απο το πρώτο παιχνίδι.

Τώρα λοιπόν αρχίζουν τα δύσκολα. Η Τούμπα πέρασε η ομάδα πήρε την ισοπαλία, αν και δεν θα πρέπει να είναι κανείς ικανοποιημένος απο αυτό το αποτέλεσμα, διότι Ολυμπιακός είσαι, κατεβαίνεις παντού για να κερδίσεις.΄Οπου κι αν παίζεις. Και ειδικά στην Τούμπα. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Δεν μένουμε στο χθές. Πάμε τώρα στο αυριανό. Ένα παιχνίδι που η ομάδα καλείται να δείξει ότι έχει ενεργεια. ΄Οτι βγάζει αγωνιστικό τσαμπουκά. Αύριο λοιπόν είναι η ευκαιρία. Η ομάδα πρέπει  βγάλει ένταση στο παιχνίδι της. Στή Τούμπα δυστυχώς, ενώ η ομάδα είχε πολυ καιρό στη διαθεση της να προετοιμαστεί για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ , έδειξε ότι δέν διέθετε την απαιτούμενη ενέργεια .Οτι μας αρκεί η ισοπαλία, κάτι πού έγινε πέρυσι , αλλα τότε ήμασταν μπροστά με τουλάχιστον δέκα βαθμούς διαφορά απο το δεύτερο.

ΒΓΑΛΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Αυτό λοιπόν είναι και το κλειδί για αύριο. Σε μία καυτή έδρα. Πάθος, ενέργεια, ένταση στο παιχνίδι. Αυτό λοιπόν είναι χρεός του κόουτς να τα βγάλει στο παιχνίδι. Να μπούν παίκτες αύριο που θα "τρώνε σίδερα". Όσο καλός και να είσαι με τη μπάλα στα πόδια, αν δεν "γυαλίζει το μάτι σου", δεν έχεις αγωνιστικό τσαμπουκά, δεν κάνεις κάτι. Δεν αρκεί να βλέπεις τον Αμραμπατ και τον Λιβάει Γκαρσία. Πρέπει να τους δείξεις απο το πρώτο λεπτό ποιός θα είναι το αφεντικό σε 180 λεπτά παιχνίδι. Υπο κανονικές συνθήκες και όχι μετά απο παρατάσεις και πεναλτι. Να πιέσεις, να κερδίσεις μπαλα, να κυνηγήσεις τον αντίπαλο να κάνει το λάθος, να παίξεις το παιχνίδι σου.

Ίσως αύριο να χρειασθούν άλλοι παίκτες, μια φρεσκάδα, όταν έχεις μπροστά σου άλλα 11 ντέρμπι τουλάχιστον. Αποτελεσματικότητα, νεύρο. Συνταγή για να κερδίσεις στη Νέα Φιλαδελφεια. Διότι μία νίκη αύριο ίσως στη πιο δύσκολη έδρα, έστω και αν υπάρχει επαναληπτικός στο Καραισκάκη, θα σημάνει πολλά. Και Προς Θεού, όχι άλλη παθητική σταση. Μπαίνεις και τους αιφνιδιάζεις απο το πρώτο λεπτό. Πίεση παντού, σε καθε τετραγωνικό του γηπέδου, πάνω στο χορτάρι Πειραιώτικη μαγκια και τσαμπουκάς και όσοι απο τους ξένους της ομάδας δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, οφείλουν όσοι το ξέρουν να τους το δείξουν.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ

Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό αύριο. Μόνο η νίκη, οχι ολιγωρία, όχι εφησυχασμός επειδή υπάρχει η ρεβάνς. Ολυμπιακός είσαι, τελειώνεις ,αν μπορείς και μπορείς, το θέμα πρόκριση απο αύριο. Δεν τους αφήνεις να ελπίζουν σε ένα αποτέλεσμα στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός "κόβει τον βήχα" απο το πρώτο παιχνίδι . Όσα προβληματα και άν έχεις με ενδεχόμενες απουσίες βασικών στελεχών. Ολυμπιακός είσαι, τελειώνεις το θέμα απο αύριο.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει από Αγγλία ο Γιαννούλης - Πληρώνει καλά και τον ΠΑΟΚ - "Πιέσεις" από μεγάλη ελληνική ομάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags