Facebook Pixel ΑΕΚ: Τους "κατάπιε" η Φιλαδέλφεια! Πανηγύρι ο Ολυμπιακός - Αφήστε την καραμέλα – Δεν έχετε τύχη
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-09 23:22:00

Τους "κατάπιε" η Φιλαδέλφεια! Πανηγύρι ο Ολυμπιακός - Αφήστε την καραμέλα - Δεν έχετε τύχη με ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τους "κατάπιε" η Φιλαδέλφεια! Πανηγύρι ο Ολυμπιακός - Αφήστε την καραμέλα - Δεν έχετε τύχη με ΑΕΚ

Προϊόν δουλειάς στο γήπεδο η νίκη της Ένωσης με την ομάδα του Πειραιά που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε από τα… δεύτερα.

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού, στη Νέα Φιλαδέλφεια και απέκτησε ισχυρότατο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο «Καραϊσκάκης». Η Ένωση χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη εναντίον της ομάδας του Πειραιά, από το 2018! Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού ήταν καλύτερη, αλλά για κάποιες φωνές... τυχερή. Γιατί προηγήθηκε με 2 γκολ από γκάφες της ερυθρόλευκης άμυνας, στο 1-0 από λάθος του Βρουσάι και στο 2-0 από αυτογκόλ του Σαμασέκου, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι (στο 1-0) στο 14’ και θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει, αν και επιθετικά ήταν ανύπαρκοι και προβλημάτισαν με την εικόνα τους.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και δη από την ανακοίνωση της αποστολής του αγώνας. Ο Αλμέιδα άφησε εκτός Μουκουντί, Ρότα και Γιόνσον, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η ανακοίνωση της 11άδας αποτέλεσε επίσης έκπληξη, καθώς ο Αργεντινός παρότι απέναντί του τον πρωταθλητή επέλεξε πρόσωπα με λιγότερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Όσοι έλεγαν «πού πας με Τζαβέλλα» πήραν την απάντησή τους. Ο Γιώργος και οι συμπαίκτες του έβγαλαν τον «πελλάδο» ασπροπρόσωπο. Από τον Στάνκοβιτς μέχρι τον Τσούμπερ. Η ΑΕΚ έδειξε, ότι το βάθος και η ποιότητα στο ρόστερ της μπορούν να της πάρουν παιχνίδια-φωτιά. Ακόμα και τα δεύτερα νίκησαν τον Ολυμπιακό.

Και να σας πω και κάτι; Δεν ήταν καθόλου τυχερά τα δύο πρώτα γκολ. Άστε τους να λένε. Τα γκολ ήταν προϊόν δουλειάς και πίεσης ψηλά. Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με σκοπό να παίξει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό επιθετική άμυνα και να εκβιάσει το λάθος. Έτσι και έγινε. Δούλεψε στο χορτάρι και έδρεψε τους καρπούς της. Το «ερυθρόλευκο» κέντρο μπλόκαρε. Πού είναι ο Εμβιλά; Πού είναι ο Χουάνγκ; Αυτός ο Σαμασέκου που βρισκόταν; Οι γραμμές των φιλοξενούμενων εντελώς ασύνδετες. Σωστό πανηγύρι.

 Το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο ανάγκαζε τον Ολυμπιακό να γυρνά τη μπάλα πίσω συνεχώς, αφού δεν μπορούσε να χτίσει επιθέσεις. Τον κατάπινε συνεχώς η Φιλαδέλφεια και ο κόσμος που ήταν για μία ακόμα φορά 12ος, 13ος και 33.000ος παίκτης.

Οπότε να σταματήσει η καραμέλα περί τύχης… Τύχη δεν έχουν όσοι ψάχνουν δικαιολογίες…

Το 3-0 έπρεπε να είχε γίνει στην αρχή της επανάληψης, όταν ο Σωκράτης τράβηξε τον Λιβάι από τη φανέλα μέσα στην περιοχή. Διαιτητής και VAR είχαν αντίθετη άποψη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως δεν χρειαζόταν on field review για να δώσει το πέναλτι απ’ το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Ήταν φάουλ του διαιτητή που ανέχτηκε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Ολυμπιακός, ο οποίος όντας εν τρικυμία και ο πνγιμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, προσπάθησε να προκαλέσει ένταση με πρωταγωνιστή τον Βαλμπουενά.

Ήταν όμως πολύ αργά. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει αντίδραση ούτε με την είσοδο, Ροντινέι, Φορτούνη, Μπουτούτσι στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι η ΑΕΚ πήρε μία δίκαιη πέρα ως πέρα νίκη. Διαβάστε όμως και τι σημειώσαμε για κάθε έναν κιτρινόμαυρο.

 

Στάνκοβιτς: Έκανα άριστη εμφάνιση. Ήταν πολύ τυχερός στη φάση του 14’, που ο Γκάρι σημάδεψε τη συμβολή των δοκών. Στο 25’ έκανε έξοδο από την περιοχή και έδιωξε σωτήρια σε αράουτ πριν γίνει κάτοχος ο Μπιελ. Στο 56’ απέκρουσε σωτήρια σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες μέσα στην περιοχή.

Σιντιμπέ: Είχε συχνά ανεβάσματα και συμμετείχε στην επιθετική άμυνα που εφάρμοζε η ΑΕΚ ψηλά. Πήγαινε πάνω κάτω και δεν άφησε τον Δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τη φόρμα του. Ο Γάλλος αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης

Τζαβέλλας: Πολύ ορεξάτος, αλλά συνάμα σοβαρός και σταθερός στις επεμβάσεις του. Έσβησε τον Γκάρι Ροντρίγκες και έκανε πολύ κόσμο να τρίβει τα μάτια του. Ήταν άτυχος γιατί τραυματίστηκε και δεν ολοκλήρωσε το ματς.

Μήτογλου: Αψεγάδιαστος και ο παρτενέρ του Τζαβέλλα. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τους επιθετικούς του Ολυμπιακού.

Χατζισαφί: Σταθερή αξία ο Ιρανός. Η εμπειρία του έδινε σιγουριά στην άμυνα και την αριστερή πλευρά. Έδωσε πολλές μάχες και τις κέρδισε.

Γαλανόπουλος: Τρεχαντήρι με ανεξάντλητες δυνάμεις και πάθος! Η συμβολή του στην απορύθμιση του κέντρου του Ολυμπιακού ήταν σημαντικότατη. Φέτος έχει δηλώσει και ο ίδιος πως είναι χρονιά προσαρμογής μετά την περιπέτεια των τραυματισμών του. Η εμφάνισή του απόψε δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες.

Μάνταλος: Ο Πετράν είχε τρελά κέφια στο παιχνίδι. Βοήθησε στη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και στην ανάπτυξη. Το 2-0 μπορεί να ήταν αυτογκόλ του Σαμασέκου, αλλά η ενέργεια του Μάνταλου πριν ήταν μαγική. Έκανε άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού, εκθέτοντας πολλά πρόσωπα. Στο 61’ είχε δοκάρι μετά από σουτ κεραυνό.

Γκατσίνοβιτς: Δεν φάνηκε πολύ στο παιχνίδι. Η συμβολή του ήταν αθόρυβη αλλά σημαντική. Γιατί πίεζε ψηλά και ανάγκαζε τους «ερυθρόλευκους» σε λάθη. Στο 78’ είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Τζολάκης. Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε ευκαιρία να σκοράρει, αφού αντί να τελειώσει τη φάση προτίμησε να πασάρει. Ένα λεπτό αργότερα όμως κέρδισε το πέναλτι

Ελίασον: Από δικιά του μπαλιά προήλθε το τσαφ του Βρουσάι απ’ όπου ξεκίνησε η φάση του 1-0. Ενώ επιθετικογενής παίκτης τον είδαμε ακόμα και να μαρκάρει. Το τάκλιν στον Ροντρίγκες, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν όλα τα λεφτά. Και κέρδισε τη μονομαχία, αλλά και τη μπάλα υπέρ της ΑΕΚ, αφού κόντραρε στον παίκτη του Ολυμπιακού, πριν βγει εκτός γηπέδου.

Τσούμπερ: Βρίσκεται σε ανοδική φάση μετά το γκολ του στη Νίκαια που έδωσε τη νίκη με επική ανατροπή στην ΑΕΚ. Στο ματς με τον Ολυμπιακό εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα του Βρουσάι και έδωσε την ασίστ στον Γκαρσία για το 1-0. Καθοριστική η συμβολή του και στο 2-0, αφού έκανε εξαιρετική κίνηση από τα δεξιά, πριν πάει η μπάλα στον Μάνταλο.

Γκαρσία: Έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ, στο 3’, νικώντας σε τετ α τετ τον Τζολάκη. Του σφυρίχτηκαν πολλά επιθετικά φάουλ που ήταν τραβηγμένα σε φάσεις που είχε τη μπάλα στα πόδια του ή πλεονέκτημα για να την ανακτήσει και να βγει στο ξέφωτο. Έφαγε ξύλο πολύ από τα πειραιώτικα δρεπάνια, αλλά κατάφερε να σκοράρει άλλο ένα τέρμα με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Σιμάνσκι: Μπήκε σε ένα σημείο του αγώνα προκειμένου να ενισχύσει τη μεσοαμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Αποστολή εξετελέσθη.

Αραούχο: Μπήκε για να δώσει και εκείνος την ενέργειά του σε όλους τομείς. Είχε ένα άστοχο σουτ στο 79’.

Βίντα: Μπήκε «κρύος» στο 73’ αντί του Τζαβέλλα, αναγκαστικά, επειδή τραυματίστηκε ο Έλληνας αμυντικός. Είχε σημαντικές επεμβάσεις στον χρόνο που είχε για να βοηθήσει.

Άμραμπατ: Πέρασε στο 83’, είχε κάποιες μονομαχίες.

Πινέδα: Η είσοδός του έγινε στο 83’, πρόλαβε να κάνει μία επέλαση.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πειράματα, εμμονές και… έγκλημα Μίτσελ - Πού πας με τίκι-τάκα - Mr, σε εξέθεσαν οι δύο… τελειωμένοι

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags