Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ομάδα στον αυτόματο πιλότο - Άλλη κλάση ο Τόμας που θα βοηθήσει όπως και ο Αγραβάνης
Μπάσκετ
| 2023-02-10 23:55:00

Ομάδα στον αυτόματο πιλότο - "Φονικό" τρίποντο ο Τόμας, θα βοηθήσει ο Αγραβάνης - Λείπει ο κόουτς!

Ομάδα στον αυτόματο πιλότο - "Φονικό" τρίποντο ο Τόμας, θα βοηθήσει ο Αγραβάνης - Λείπει ο κόουτς!

Οι εβδομάδες περνούν και περνούν, αλλά ο Ράντονιτς δεν αλλάζει σε τίποτα. Ούτε πρόκειται. Ο άνθρωπος προπονεί και έχει μία ομάδα στον αυτόματο πιλότο. Είναι σαν να κάνει αλλαγές όχι με βάση το πως παίζει ο κάθε αθλητής στο παρκέ, αλλά με βάση ένα δικό του σκεπτικό γενικότερης διαχείρισης. Γράφει ο Χρήστος Δημόπουλος.

Παναθηναϊκός - Βαλένθια: Οι Πράσινοι δεν ξέφυγαν από τη... συνήθεια και τον εθισμό τους στην ήττα, γνωρίζοντας ακόμα μία στη φετινή Euroleague από την Βαλένθια. Προφανώς η ομάδα προσπάθησε, αλλά το ροζ φύλλο αγώνα στο ΟΑΚΑ δεν της το στέρησε ο Κρις Τζόουνς με το τρομερό buzzer beater τρίποντο σε χρόνο μηδέν, αλλά ο ίδιος ο Παναθηναϊκός πριν με τα λάθη του. Από τα λάθη των παικτών, μέχρι φυσικά του Ντέγιαν Ράντονιτς στον πάγκο.

Οι εβδομάδες περνούν και περνούν, αλλά ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν αλλάζει. Ούτε πρόκειται. Ο άνθρωπος προπονεί και έχει μία ομάδα στον αυτόματο πιλότο. Για παράδειγμα ενώ ο Μάριους Γκριγκόνις κλείνει πολύ καλά με εύστοχο τρίποντο και καλές αποφάσεις στην επίθεση την τρίτη περίοδο, με το που ξεκινάει το τέταρτο δεκάλεπτο ο Ράντονιτς τον αποσύρει. Βάζοντας αντί του Λιθουανού στο τον "παγωμένο" Ντουέιν Μπέικον, που εκείνη τη στιγμή έκανε απανωτά λάθη. Ο άνθρωπος είναι σαν να κάνει αλλαγές όχι με βάση το πως παίζει ο κάθε αθλητής στο παρκέ, αλλά με βάση ένα δικό του σκεπτικό γενικότερης διαχείρισης.

Επειδή το "τρένο" της οκτάδας έχει χαθεί εδώ και καιρό, ας επικεντρωθούμε και σε μερικά μικρά θετικά ψήγματα. Άλλωστε είτε σήμερα, είτε αύριο, είτε βαριά στο τέλος της χρονιάς, ο Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό μια φορά δεν θα 'ναι. Ας μείνουμε λοιπόν σε κάποιους, οι οποίοι θα συνεχίσουν. Ματ Τόμας λοιπόν. Μη γνωρίζοντας καλά-καλά τα ονόματα των συμπαικτών του, ο Αμερικανός "μπομπέρ" έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. "Φονικό" ένστικτο από το τρίποντο, φάνηκε γιατί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του χάρισε συνεχόμενα συμβόλαια στο NBA. Εφόσον ο Παναθηναϊκός βρει τρόπους να τον βγάζει ελεύθερο να εκτελεί από μακριά, τότε αυτόματα θα έχει ένα "υπερόπλο" στην περιφέρειά του.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Αγραβάνης που κατά πλειοψηφία χειροκροτήθηκε (μικρή η μερίδα όσων των αποδοκίμασαν), εξίσου έδειξε παρότι δεν σκόραρε γιατί έπρεπε να είχε αποκτηθεί, αγωνιστικά μιλώντας, από το καλοκαίρι. Μάχη σε κάθε μπαλιά, κλέψιμο, τάπα. Ό,τι μπορούσε το έκανε και αν δεν έφτανε γρήγορα τα 4 φάουλ, ήταν δεδομένο πως θα τον βλέπαμε παραπάνω στο ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μία βάση. Προπονητή δεν έχει να βάλει τα κομμάτια σε κάποια έστω σειρά, λίγες μόλις ημέρες πριν παλέψει για τον τίτλο με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Αλλα είπαμε, το Τριφύλλι από τον Ιανουάριο έχασε χρόνο αφήνοντας τον Ράντονιτς στη θέση του. Τώρα, μόνο σε θαύμα μπορεί να ελπίζει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίμα για τον Γκουντάιτις - Άρεσε στο ντεμπούτο ο Τόμας - Ο ειδικός ρόλος του Αγραβάνη με Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags