Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα επαληθεύεται η μείωση του ορίου ηλικίας της πρώτης σεξουαλικής επαφής καθώς ο μέσος όρος ήταν η ηλικία των 16,9 ετών.
Ωστόσο ένα ποσοστό της τάξης του 10,7% δήλωσε ότι είχε την πρώτη σεξουαλική επαφή στην ηλικία των 13 με 15 ετών.
Από τους φοιτητές του δείγματος το 84,6% των ανδρών και το 75,1% των γυναικών είχαν ήδη ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις.
Σε ποσοστό 64,1% οι σύντροφοί τους ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ενώ το 34,1% δήλωσε ότι ήταν συνομήλικοι.Οι άνδρες αποδεικνύονται “πιο άτακτοι” συγκριτικά με τις γυναίκες καθώς το 38,6% δήλωσε ότι συνδέεται με τρείς ή και περισσότερες εpωτικές συντρόφους, ενώ με 2 συνδέονταν το 40,9%.
Όσον αφορά τις φοιτήτριες οι περισσότερες συνδέονταν με 2 εpωτικούς συντρόφους σε ποσοστό 78,4%, ενώ με 3 και περισσότερους είχε σχέση το 11,3%.
Μειοψηφία αποτελούν οι φοιτήτριες που συνδέονταν με έναν μόνο άνδρα καθώς το ποσοστό ήταν 9,9% και ήταν αρκετά χαμηλότερο από το αντίστοιχο των ανδρών που ήταν 20,5%. Στα θετικά της εν λόγω έρευνας καταγράφεται η χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες.
Το ποσοστό που παίρνει μέτρα προφύλαξης ανέρχεται στο 97,3% του δείγματος ενώ το δημοφιλέστερο μέσο είναι το πρoφυλακτικό σε ποσοστό 92% με δεύτερη τη διακεκομμένη συνουσία με ποσοστό 13,6%.
Στα συμπεράσματα τις έρευνας οι επιστήμονες αναφέρουν ότι όσο πιο χαμηλό είναι το μορφωτικό επίπεδο των γονέων τόσο νωρίτερα ξεκινά και η πρώτη σεξουαλική επαφή.
Επίσης η τάση των κοριτσιών για συναισθηματική κάλυψη ερμηνεύει το χαμηλό ποσοστό που προχωρά σε σχέσεις «μιας βραδιάς» που ήταν μόλις το 0,5% (μια φοιτήτρια) έναντι του 43,2% των φοιτητών.
Πηγή: to-mati.net