Facebook Pixel Sportdog.gr | Η νέα τάση στο πορνό λέγεται "ηθικό" - Να πού θα το βρεις!
| 2021-03-05 09:20:00

Η νέα τάση στο πορνό λέγεται "ηθικό" - Να πού θα το βρεις!

Sportdog Team
Η νέα τάση στο πορνό λέγεται "ηθικό" - Να πού θα το βρεις!

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τι σημαίνει ο όρος ‘ηθικό πορνό’, εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να γνωρίζεις, πού θα το βρεις καθώς και γιατί μάλλον θα το προτιμήσεις την επόμενη φορά που θα θέλεις να δεις μια ερωτική ταινία.

Η παραδοσιακή φεμινιστική άποψη είναι ότι το πορνό αποτελεί ένα κακό στερεότυπο της ανδρικής υπεροχής υπό την έννοια ότι χρησιμοποιεί τα γυναικεία σώματα για ευχαρίστηση. Όμως, η νέα γενιά φεμινιστριών που επίσης ενδιαφέρεται για την ισότητα δεν το απορρίπτει, καθώς θεωρεί πως όταν το πορνό έχει τις σωστές προδιαγραφές μπορεί να είναι και φεμινιστικό και ερεθιστικό ταυτόχρονα. Κάπου εκεί λοιπόν, κολλάει και ο όρος ‘ηθικό πορνό’. Και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά, το ένα τρίτο των γυναικών στις ηλικίες 18-35 βλέπουν ταινίες πορνό το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα. Και μάλιστα, η πλειοψηφία των γυναικών αυτών δεν είναι singles, αλλά βρίσκονται μέσα σε σχέσεις. Δεν παρακολουθούν όμως sex videos μαζί με τους συντρόφους τους, αλλά μόνες, αποκλειστικά για την δική τους ευχαρίστηση. Πρόκειται λοιπόν για κάτι εντελώς ανεξάρτητο από την σεξουαλική τους ζωή με τον σύντροφο ή τον σύζυγό τους. Βλέπουν πορνό για τον εαυτό τους και αυτοϊκανοποιούνται. Ακριβώς όπως και οι άνδρες.

Όταν λοιπόν οι γυναίκες που έλαβαν μέρος σε αρκετές έρευνες απάντησαν πως ενδιαφέρονται για την ηθική των συγκεκριμένων ταινιών- για παράδειγμα, οι ηθοποιοί να δουλεύουν με ευνοϊκούς όρους εργασίας και τα σενάρια να μην προωθούν τα σεξουαλικά στερεότυπα- η βιομηχανία του πορνό σκέφτηκε πως πρέπει να λάβει αυτές τις απόψεις σοβαρά υπόψιν της. Και έτσι, εγένετο το ηθικό πορνό. Τι ακριβώς σημαίνει; Mε λίγα λόγια είναι αυτό που το περιεχόμενό του νοιάζεται για την ευημερία των πρωταγωνιστών του. Κάποιοι το αποκαλούν επίσης και ‘ανεξάρτητο πορνό’.

Μια φετιχίστρια dominatrix και πορνοστάρ, η Mistress Tytania εξηγεί αναλυτικά: “To ανεξάρτητο, ή ηθικό πορνό, δίνει βάση στην προσωπική σεξουαλική έκφραση των πρωταγωνιστών. Αποφεύγει τα κλισέ: δεν θα δεις συγκεκριμένους αψεγάδιαστους σωματότυπους, ούτε επαναλαμβανόμενες σεξουαλικές τακτικές που οδηγούν σε μηχανικές σχεδόν σεξουαλικές πράξεις. Οι αντιδράσεις δεν θα είναι προβλέψιμες, ούτε οι ήχοι, ούτε φυσικά οι ατάκες. Αν δεις μια φορά πορνό που οι πρωταγωνιστές το απολαμβάνουν πραγματικά, τότε σίγουρα θα το καταλάβεις και από κει και πέρα θα μπορείς και να το ξεχωρίσεις. Είναι σίγουρο.”

Που θα το βρεις; Μπορείς να επισκεφθείς μερικά από τα παρακάτω sites, είναι οπωσδήποτε μια καλή αρχή:

Joybear,

– Pandora Blake’s  Dreams of Spanking

– Την ιστοσελίδα της σκηνοθέτιδας Erika Lust

BrightDesire.com

– Όλες τις ταινίες της παραγωγού Shine Louise Houston

– Το site της Cindy Gallop  Make Love Not Porn  που δείχνει ερασιτεχνικά video αληθινών ζευγαριών

Σιγά σιγά, αν όντως σε ενδιαφέρει αυτού του είδους το πορνό, θα ξεχωρίσεις τους αγαπημένους σου πρωταγωνιστές και θα μπορέσεις να επιλέγεις στη συνέχεια περισσότερες δουλειές τους. Τέλος μην ξεχνάς πως ένας από τους πιο σημαντικούς όρους του ηθικού πορνό είναι ότι πρέπει πάντοτε να πληρώνεις για να το δεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο λόγος είναι ότι αν εσύ δεν έχεις πληρώσει σωστά για να το δεις, κάποιος δεν θα έχει πληρωθεί σωστά για να το κάνει. Και το να μην πληρώνεις για να βλέπεις πορνό, συνήθως είναι κάτι που επηρεάζει τους πορνοστάρ. Εnjoy!

ΠΗΓΗ: savoirville.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags