Facebook Pixel Το σεξ κάνει τις γυναίκες να μελαγχολούν
Life
| 2012-11-18 14:26:00

Το σεξ κάνει τις γυναίκες να μελαγχολούν

Το σεξ κάνει τις γυναίκες να μελαγχολούν

Οι ερευνητές αναζητούν να μάθουν τα αίτια πίσω από το συναίσθημα.

Τα αίτια της μελαγχολίας που μπορεί να νιώθουν ορισμένες γυναίκες έπειτα από τη σεξουαλική επαφή αναζητούν Αυστραλοί επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με μία νέα μελέτη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πολλές φορές να μη νιώθουν ευτυχισμένες ή έστω ικανοποιημένες μετά το τέλος αυτής.

Αυστραλοί επιστήμονες ρώτησαν σχετικώς 222 νεαρές εθελόντριες και με μεγάλη τους έκπληξη άκουσαν το 32,9% να λένε πως τους έχει συμβεί κάποια στιγμή στη ζωή τους να νιώσουν κατάθλιψη έπειτα από το σεξ, ενώ το 10% είπαν πως αυτό συμβαίνει συχνά στην ερωτική τους ζωή.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να καταλάβουν που οφείλεται το φαινόμενο, δεδομένου ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες οι στιγμές αμέσως μετά το σεξ γεννούν αισθήματα ευεξίας, καθώς και ψυχολογική και σωματική χαλάρωση.

«Δεν είναι εύκολο να δοθεί μία εξήγηση», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρόμπερτ Σβάιτζερ, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Κουήνσλαντ.

«Ωστόσο, είναι σαφές ότι πολλές γυναίκες έχουν μετά το σεξ συναισθήματα μελαγχολίας, άγχους, οξυθυμίας, ευσυγκινησίας ή ανησυχίας».

Και συνέχισε: «Όλοι μας φανταζόμαστε το σεξ ως μία απολαυστική εμπειρία, αλλά όπως φαίνεται υπάρχει μία αρκετά μεγάλη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι, αντιθέτως, αισθάνονται δυστυχία μετά την συνουσία. Το γιατί παραμένει μυστήριο, διότι το όλο θέμα ελάχιστες φορές έχει διερευνηθεί».

Ο δρ Σβάιτζερ και οι συνεργάτες του παίρνουν τώρα αναλυτικές συνεντεύξεις από τις εθελόντριές τους για να καταλάβουν τι είναι αυτό που ενεργοποιεί τόσο αρνητικά συναισθήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες από τις εθελόντριες της νέας μελέτης που ανέπτυσσαν αρνητικά συναισθήματα είπαν ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα αληθινά συναισθήματα που τρέφουν για τους ερωτικούς συντρόφους τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags