Facebook Pixel Sportdog.gr | Σοκάρει ο αυνανισμός των γυναικών μετά το σεξ - Η νέα μόδα που προκαλεί αντιδράσεις
Life
| 2021-04-16 20:26:00

Σοκάρει ο αυνανισμός των γυναικών μετά το σεξ - Η νέα μόδα που προκαλεί αντιδράσεις

Sportdog Team
Σοκάρει ο αυνανισμός των γυναικών μετά το σεξ - Η νέα μόδα που προκαλεί αντιδράσεις

Μπορεί να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία για έναν άντρα να διαπιστώσει ότι η σύντροφός του δεν είχε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους επαφής. Είναι κάτι που αμέσως θέτει υπό αμφισβήτηση την σεξουαλική του επάρκεια.

Ο οργασμός για μια γυναίκα είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία σε σύγκριση με έναν άντρα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μια γυναίκα χρειάζεται να κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά για να φτάσει σε οργασμό.

Ένας άντρας ήταν τόσο συγκεχυμένος για μια συγκεκριμένη σεξουαλική πρακτική της συντρόφου του μετά από μια σεξουαλική τους επαφή, που ζήτησε από την ψυχολόγο Pamela Stephenson Connolly, αρθρογράφου στην έγκυρη βρετανική εφημερίδα Guardian, τι να κάνει. Αυτή η συγκεκριμένη… δυσάρεστη διαπίστωση για εκείνον ήταν ότι η σύντροφός του συνήθιζε να αυνανίζεται αφότου είχαν ολοκληρώσει την σεξουαλική τους επαφή.

Ρώτησε, αγχωμένος, τι πρέπει να κάνει "για να διορθώσει την κατάσταση", επειδή πραγματικά πίστευε ότι κάτι έκανε στραβά.

Τι απάντησε η ψυχολόγος, με εμπειρία σε ζητήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς;

Το πρώτο πράγμα που θέλησε να επισημάνει η Connolly είναι ότι δεν υπάρχει κανένα "λάθος" σε όλο αυτό.

"Αυτή η συμπεριφορά είναι πολύ συνηθισμένη και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι ίσως να μην της αρέσει ή να μην την ικανοποιεί το σεξ μαζί σου", απάντησε. Και πρόσθεσε:

"Πολλές γυναίκες επιθυμούν έναν δεύτερο οργασμό, ειδικά αν έχουν διεγερθεί πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ίσως δεν θέλει να σας ενοχλήσει για αυτή την επιπλέον ευχαρίστηση, ή ίσως να φοβάται ότι μπορεί να την θεωρήσετε υπερβολικά απαιτητική. Πολλοί άνθρωποι -άντρες και γυναίκες- βρίσκουν ότι το είδος του οργασμού που έχουν κατά τη διάρκεια του αυνανισμού τους (για τις γυναίκες, συχνά επικεντρώνεται στην κλειτορίδα) είναι ποιοτικά διαφορετικό από αυτό που βιώνουν κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Βρίσκουν ότι ο αυνανισμός παράγει έναν βαθύτατα ικανοποιητικό συναίσθημα χωρίς το άγχος που μπορεί να συνοδεύει την σεξουαλική πράξη, επειδή ‘πρέπει’ να έχουν… καλή απόδοση στο κρεβάτι".

Η Conolly υποστηρίζει πως, αν ενδιαφέρεται εκείνος πραγματικά για την όλη κατάσταση, θα πρέπει να ζητήσει από τη σύντροφό του να του μιλήσει και να του πει τι ακριβώς τι θα ήθελε να κάνει εκείνος παραπάνω ή διαφορετικά. Μετά, αν εκείνος απλά δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτές τις επιθυμίες της, τότε ας σταματήσει να αγχώνεται και να… διαμαρτύρεται.

Η καταπίεση του "πρέπει" στη σεξουαλική μας ζωή

Εάν ξεφυλλίσετε τα περιοδικά, ανδρικά και γυναικεία, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές "συμβουλές" και "οδηγίες" και "τεχνικές" για τον οργασμό. Αλλά η αλήθεια είναι πως όλα αυτά, αν και χρήσιμα ως πληροφορίες, δεν εγγυόνται σε κανέναν και σε καμία ότι "θα έχει καλύτερες επιδόσεις στο σεξ", ή ότι θα φτάσει εγγυημένα σε οργασμό τόσο ατομικά, όσο και να προσφέρει οργασμό στον/στην σύντροφό του.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί, με διαφορετικές προτιμήσεις, αγαπημένες στάσεις και… κινήσεις στο σεξ. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε σε οργασμό είναι να ΜΙΛΗΣΕΤΕ με τον/την σύντροφό σας. Μάθετε τι είναι εκείνο που τον/την κάνει να ερεθίζεται και σταματήστε να… αντιγράφετε ό,τι βλέπετε στην υπερπροβολή του σεξ και του πορνό στα ΜΜΕ.

Οι περισσότερες γυναίκες (σε ποσοστό 70-80%) επιτυγχάνουν οργασμό από την άμεση διέγερση της κλειτορίδας τους, η οποία δεν επιτυγχάνεται πάντα μόνο κατά τη διείσδυση τους πέους.

Για τους άντρες, είναι πιο απλή (και ενίοτε πιο γρήγορη) διαδικασία, αλλά μερικές γυναίκες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να ερεθιστούν επαρκώς και να φτάσουν στον πολυπόθητο οργασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γνωστές Ελληνίδες που άφησαν τις αισθησιακές ταινίες και έκαναν στροφή στην καριέρα τους (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags