Facebook Pixel Γαλλίδες sex symbol της δεκαετίας του ’80! Για τους λάτρεις του ρετρό
Life
| 2022-12-07 23:59:00

Γαλλίδες sex symbol της δεκαετίας του ’80! Για τους λάτρεις του ρετρό

Sportdog Team
Γαλλίδες sex symbol της δεκαετίας του ’80! Για τους λάτρεις του ρετρό

Άφησαν το στίγμα τους στις γαλλικές ντισκοτέκ.

Δροσερά, διάσημα στην εποχή τους -τα 80s- κορίτσια, με ελαφρύ ή εξαντρίκ μακιγιάζ, που φορούν κολάν, παγιέτες και μεγάλα σκουλαρίκια. Στο ένα χέρι το μικρόφωνο και στο άλλο ένα παγωμένο γυάλινο ποτήρι με το κοκτέιλ της αρεσκείας τους στο οποίο επιπλέει ένα κερασάκι μαρασκίνο. Τραγουδούν και χορεύουν catchy μελωδίες γραμμένες σε συνθεσάιζερ. Είναι η Vanessa Paradis, η Stéphanie (ναι, η πριγκίπισσα), η Lio, η Julie Pietri, η Jeanne Mas, η Mylène Farmer, η Catherine Ringer από τους Rita Mitsouko. Οι Γαλλίδες τραγουδίστριες που πρωταγωνίστησαν στην disco και pop σκηνή της δεκαετίας του 1980 και στοίχειωσαν με τη sexy προφορά, το στυλ και την παριζιάνικη φινέτσα τους τα όνειρα και τις ονειρώξεις μίας ολόκληρης γενιάς.

Η πρώην πορνοστάρ Catherine Ringer 

Πριν γίνει τραγουδίστρια των Rita Mitsouko, η σπουδαία καλλιτέχνιδα Catherine Ringer είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, κάτι που έκανε τον casual σεξιστή Serge Gainsbourg να της πει on air "είστε πόρνη" γράφοντας cult ιστορία στη γαλλική τηλεόραση. Μία από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες που ηχογράφησε ήταν το Marcia Baila που παρά το happy clip του μιλάει για τον καρκίνο.

Η πριγκίπισσα Stéphanie του Μονακό που έκανε το κέφι της

 

Μπορεί τώρα να το έχουμε ξεχάσει αλλά κάποτε η εγγονή της Grace Kelly έκανε πραγματάκια στη μουσική (συνεργάστηκε μάλιστα και με τον Michael Jackson). Η μεγαλύτερη επιτυχία της υπήρξε o post disco ύμνος Ouragan, ένα από τα πιο επιτυχημένα singles που κυκλοφόρησαν ποτέ στη Γαλλία. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι σημαίνει ο τίτλος του, η απάντηση είναι "τυφώνας".

Η Vanessa Paradis με το sexy κενό στα μπροστινά δόντια

 

Η ενσάρκωση της λολίτας και της παριζιάνικης φινέτσας πήρε στα 80s τη μορφή της Vanessa Paradis. Το μέλλον της τότε άγουρης pop star της επιφύλασσε να γίνει ζευγάρι με τον Johnny Depp και τον Lenny Kravitz, poster girl και μούσα οίκων υψηλής μόδας. Το τραγούδι που την έκανε διάσημη με τον χαρακτηριστικό ήχο του σαξοφώνου και τις στιχουργικές αναφορές στην Yma Sumac δεν ήταν άλλο από το αθώο Joe Le Taxi.

Η Lio και τα σεξουαλικά της υπονοούμενα

 
 

 

Γεννημένη στην Πορτογαλία, η Lio έγινε διάσημη το 1979 με το Banana Split που τότε πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα και χορεύτηκε μέχρι τελικής πτώσεως στις γαλλικές και όχι μόνο ντισκοτέκ. Στα 80s συνέχισε την καριέρα της τραγουδώντας πιασάρικα άσματα που οι στίχοι τους είχαν διπλό νόημα γεμάτο "απαγορευμένα" υπονοούμενα, όπως το Amoureux Solitaires

Η γεννημένη στην Αλγερία Julie Pietri

 

Η Γαλλίδα θεά της synth pop και της italo disco υπήρξε κάτι σαν γαλλόφωνη Sandra. Έκανε τρελό σουξέ με το φεμινιστικό Eve lève toi (ελεύθερη μετάφραση: Εύα σήκω πάνω) και μετά από μερικά χρόνια σχεδόν χάθηκε, χωρίς κανείς, βέβαια, να ξεχάσει το αποτύπωμά της.

Η εξωγήινη Jeanne Mas 

 

 

Και ξαφνικά στα μέσα της δεκαετίας του 1980 έσκασε μύτη στη Γαλλία ένα κορίτσι που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Τα μαλλιά, το μακιγιάζ, τα ρούχα, η μουσική της, τα πάντα έφερναν μαζί τους έναν φρέσκο αέρα. Ο λόγος για την Jeanne Mas που έβαλε φωτιά στις ντισκοτέκ με το Toute Première Fois.

Η Mylène Farmer που εξελίχθηκε στο απόλυτο είδωλο

 

 

Το πρώτο της τραγούδι, το Maman A Tort (ελεύθερη μετάφραση: Η μαμά κάνει λάθος), που κυκλοφόρησε το 1984, ήταν ένας ανέμελος ύμνος στον Sigmund Freud γραμμένος σε συνθεσάιζερ που εξιστορούσε τον έρωτα της αισθαντικής ερμηνεύτριας για τη νοσοκόμα της. Στη συνέχεια, μέσα από τις επιτυχίες της κυρίως τη δεκαετία του 1990, η ποιητική, σιωπηλή και μυστηριώδης Mylène Farmer θεοποιήθηκε στον γαλλόφωνο κόσμο.

ΠΗΓΗ: esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags