Συνταγές: Ακολούθησε τα βήματα για να φτιάξεις τα πιο τραγανά τηγανητά καλαμαράκια που έχεις φάει ποτέ!
Μαγείρεμα: 8 λεπτά
Σύνολο: 18 λεπτά
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αρκετό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι
λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεπλένεις τα καθαρισμένα καλαμαράκια (χωρίς τα πόδια και το κόκκαλο) και τα αφήνεις να στραγγίξουν καλά. Στη συνέχεια τα στεγνώνεις πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Πρέπει να απορροφηθεί η υγρασία για να μπορέσεις να τα τηγανίσεις χωρίς να πετάνε λάδι. Τα αλευρώνεις πολύ καλά. Ζεσταίνεις το ηλιέλαιο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, τηγανίζεις σε δόσεις τα καλαμαράκια. Προσέχεις να μη γεμίσεις υπερβολικά το τηγάνι για να πετύχεις τα τέλεια τραγανά καλαμαράκια. Όταν ροδίσουν, τα αναποδογυρίζεις να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Τα αποσύρεις από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
Τα μεταφέρεις σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Κατόπιν τα σερβίρεις στο πιάτο. Αλατίζεις για επιπλέον γεύση και σερβίρεις με λεμόνι.
Πηγή:Mylife.com.cy