Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ινδίας κατά του COVID-19 επαίνεσε η Ανώτερη Σύμβουλος Υγείας της UNICEF και Επικεφαλής Μονάδας Ψηφιακών Συστημάτων Υγείας και Πληροφοριών, Καρίν Κάλντερ, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στη Γκόα, στη δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας Υγείας των G20. Όπως τόνισε, η Ινδία χρησιμοποίησε τεχνολογία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και παρείχε καλύτερες υπηρεσίες.
«Η ιστορία της Ινδίας είναι μοναδική»
Εκτιμώντας το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Covid της Ινδίας, η Ανώτερη Σύμβουλος Υγείας της UNICEF είπε, ότι η ιστορία της Ινδίας είναι μοναδική. «Η χώρα όχι μόνο μπόρεσε να χορηγήσει το εμβόλιο Covid σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αλλά ήταν επίσης σε θέση να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να επιταχύνει αυτή την αποστολή και να παρέχει καλύτερα υπηρεσίες και να παρακολουθεί τους εμβολιασμούς», είπε.
«Η Ινδία έχει ήδη υποδομές»
Η Καρίν Κάλεντερ ανέλυσε το success story της Ινδίας. «Ένας από τους λόγους που η Ινδία ήταν τόσο επιτυχημένη είναι, ότι είχε ήδη μια υποδομή για να αναλάβει μια τόσο μεγάλη αποστολή. Υπήρχαν εθνικές πολιτικές και υπήρχαν πολιτικές προστασίας δεδομένων, αλλά πολλές χώρες δεν το είχαν, οπότε έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν».
Η δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας Υγείας υπό την Ινδική Προεδρία των G20 ξεκίνησε στις 17 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Απριλίου. Στη συνάντηση συμμετέχουν περισσότεροι από 180 εκπρόσωποι από 19 κράτη μέλη της G20, 10 προσκεκλημένες χώρες και 22 διεθνείς οργανισμούς.
Η ψηφιακή υγεία αλλάζει το παιχνίδι στην παγκόσμια υγεία
Ερωτηθείσα για το πώς οι ψηφιακές πρωτοβουλίες της Ινδίας μπορούν να αναπαραχθούν σε άλλες χώρες, η ανώτερη σύμβουλος υγείας της UNICEF είπε: «Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτό που έκανε η Ινδία όσον αφορά τη δημιουργία μιας υποδομής πληροφοριών υγείας». Σε συνέντευξή της στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Καρίν Κάλεντερ, Ανώτερη Σύμβουλος Υγείας, της UNICEF είπε ότι βλέπει την ψηφιακή υγεία ως έναν παράγοντα που αλλάζει το παιχνίδι στην παγκόσμια υγεία.