Facebook Pixel Ο αντίπαλος της Κίνας στην τεχνολογία! Νέα κινητήρια δύναμη στην κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών
| 2024-01-20 00:29:00

Ο αντίπαλος της Κίνας στην τεχνολογία! Νέα κινητήρια δύναμη στην κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών

του Γεωπόλδου
Ο αντίπαλος της Κίνας στην τεχνολογία! Νέα κινητήρια δύναμη στην κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών

Οι ξένοι επενδυτές έχουν στοιχηματίσει πολλά σε αυτήν τη χώρα! Εταιρείες όπως η Aplle, η Samsung, η Kia και η Airbus κάνουν ουρά για μπούνε στην αγορά της.

Η Ινδία προσβλέπει σε ετήσιες άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων «τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο υπουργός πληροφορικής της την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2025, καθώς ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι επιδιώκει να προσελκύσει επενδυτές πριν από μια προσφορά επανεκλογής.» Βλέπουμε 6-8% σταθερό ρυθμό ανάπτυξης την επόμενη ολόκληρη δεκαετία, και αυτό βασίζεται σε μια πολύ ξεκάθαρα μελετημένη στρατηγική. Αυτή η στρατηγική έχει τέσσερις βασικούς κινητήρες», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Πληροφορικής Ασουίνι Βαϊσνάβ σε συνέντευξή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Κατέγραψε τους τέσσερις κινητήρες ως επενδύσεις σε υποδομές, φυσικές και ψηφιακές, ανυψώνοντας αυτούς που βρίσκονται στην κάτω πυραμίδα του πληθυσμού, ενισχύοντας την κατασκευή και απλοποιώντας τις διαδικασίες που διέπουν την ευκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι ξένοι επενδυτές έχουν στοιχηματίσει πολλά στην Ινδία από τότε που ο Μόντι ανέλαβε την εξουσία το 2014, με εταιρείες όπως η Apple, η Samsung, η Kia και η Airbus να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Αυτή η επένδυση προέκυψε παρά την κριτική από ορισμένα στελέχη που λένε ότι οι προστατευτικές πολιτικές του Μόντι σε τομείς όπως οι ψηφιακές πληρωμές , η κατασκευή και το ηλεκτρονικό εμπόριο συχνά προωθούν τις τοπικές επιχειρήσεις εις βάρος των ξένων εταιρειών.

Η Ινδία προσέλκυσε εισροές ΑΞΕ (Άμεσων Ξένων Επενδύσεων) ύψους 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023. Κατέγραψε ΑΞΕ 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος 2022-2023. Η Ινδία αναμένει ότι η οικονομία της θα αναπτυχθεί κατά 7,3% σε αυτό το οικονομικό έτος , το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομίες, αλλά εξακολουθεί να έχει μεγάλους αριθμούς ανέργων νέων – ένα βασικό ζήτημα στις επερχόμενες εκλογές. Ο Βαϊσνάβ συνέκρινε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια με τις εισροές που προσέλκυσε η Κίνα ετησίως για περισσότερο από μια δεκαετία, προσθέτοντας επενδυτές βλέπουν τώρα την Ινδία ως τον «σημαντικότερο επενδυτικό προορισμό».

Ο Βαϊσνάβ επιβλέπει την ώθηση της Ινδίας να γίνει μια κινητήρια δύναμη στην κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών, ένα βασικό στοιχείο της επιχειρηματικής ατζέντας του Μόντι. Η Ινδία συνεργάζεται συνεχώς με την Apple για να ενισχύσει την κατασκευαστική και λιανική παρουσία αυτής της εταιρείας στη χώρα, είπε ο Βαϊσνάβ. Επί του παρόντος, η Ινδία εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 12-14% των παγκόσμιων αποστολών iPhone.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags