Συνταγές: Πρόκειται για high clas πιάτο! Περιποιημένος και μερακλίδικος μεζές οι γαρίδες που τυλίγονται σε φύλλο κανταΐφι και τηγανίζονται: μια υπέροχη πολίτικη συνταγή, που βάζει μια ιδιαίτερη πινελιά στο τραπέζι. Διαβάσαμε τον Γαστρονόμο και σας παρουσιάζουμε μία υπέρτατη συνταγή από τη Νίκη Χρυσανθίδου.

Υλικά

Κομμάτια: 4

 200-250 γρ. φύλλο κανταΐφι

 12 μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες

 1 ντομάτα ώριμη, σε καρεδάκια

 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη

 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 100 γρ. φέτα, τριμμένη (προαιρετικά)

 μπόλικο λάδι, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Για τις γαρίδες στο τηγάνι τυλιγμένες σε φύλλο κανταΐφι, αραιώνουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας, για να αφρατέψει. Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 12 ίσα κομμάτια (όσα και οι γαρίδες δηλαδή) και απλώνουμε κάθε κομμάτι σε ίσια επιφά- νεια.

Στη μία άκρη κάθε κομματιού βάζουμε από μία γαρίδα, ρίχνουμε πιπέρι και προσθέ- τουμε λίγη ντομάτα, πιπεριά και φέτα.

Τυλίγουμε προσεκτικά με το φύλλο, φτιάχνοντας ρολάκι, και τα σφίγγουμε λίγο στην παλάμη μας, για να κολλήσει το κανταΐφι στα υλικά.

Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τα ρολάκια για 2-3 λεπτά το πολύ, μέχρι να χρυσίσουν.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Για τη συνταγή χρειάζονται περίπου 25 λεπτά προοετοιμασία και 15 λεπτά το τηγάνισμα. Οπότε 40 λεπτά συνολικά θα φάτε στην κουζίνα.