Ενώπιον δικαστών και ενόρκων θα βρεθεί τη Δευτέρα (9/1) ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, με τη δικηγόρο του Κική Μπακιρτζίδου ερωτηθείσα γιατί αυτές οι τρεις γυναίκες αποφάσισαν να τον καταγγείλουν υποστηρίζει ότι «υπάρχει κίνητρο και αιτία και αφορμή» για τις καταγγελίες σε βάρος του. Μιλώντας στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», η κυρία Μπακιρτζίδου ερωτηθείσα αν υπήρχε κάποιο πρόσωπο που τις έβαλε να τον καταγγείλουν, απάντησε «φυσικά, αλλά δεν θα σας απαντήσω γιατί είναι η απολογία του και οι αγορεύσεις μας. Θα το αποκαλύψει το πρόσωπο στην απολογία του».

Στην ερώτηση «για ποιο λόγο ένα πρόσωπο "χειραγώγησε" τρεις γυναίκες ή τις οδήγησε να καταθέσουν» απάντησε: «μία γυναίκα λέει τρία διαφορετικά πράγματα, η τρίτη εκδοχή παίρνει μανδύα κακουργηματικό, θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβετε ότι υπάρχει κατεύθυνση και σχεδιασμός; Το πρόσωπο είναι στον χώρο και του θεάτρου. Ο χώρος του θεάτρου είναι χώρος συμφερόντων, συνοστίζονται πάρα πολλοί ηθοποιοί και για μία ατάκα έχουν γίνει μάχες, άρα λοιπόν για να "χτυπηθεί" ένα μέγεθος θεατρικό όπως είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης μην μου πείτε ότι είναι κάτι εντελώς αθώο».

Η κυρία Μπακιρτζίδου απέφυγε να απαντήσει αν έχουν καταθέσει μήνυση κατά του προσώπου αυτού, σημειώνοντας: «Αφήστε να πούμε και κάτι στις αγορεύσεις μας, θα εκπλαγείτε με πάρα πολλά στοιχεία».

 

Από εκεί και πέρα, στη συνέντευξή της η δικηγόρος ανέφερε για την πολύκροτη υπόθεση: «Οι καταγγέλλουσες είναι τρεις γυναίκες που δεν τις ξέρει κανείς, δεν έχουν απολαύσει την αποδοχή του κόσμου. Οι μόνες καταγγελίες για τον βιασμό, για τις οποίες έμεινε στη φυλακή ο Φιλιππίδης είναι από τις συγκεκριμένες και μάλιστα επρόκειτο για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά.

Η μία εκ των τριών στο ΣΕΗ είπε μου κατέβασε το παντελόνι το σήκωσα έφυγα, στον Εισαγγελέα είπε μου κατέβασε το εσώρουχο αλλά δεν μου άσκησε βία και μετά πήγε στην Ανακρίτρια και είπε μου θύμισε ο φίλος μου πως μου έκανε και μία γενετήσια πράξη για τρία δευτερόλεπτα!

Και μετά από αυτό το περιστατικό, πήγε τότε με χαρά και ενθουσιασμό να παίξει σε παράσταση με σκηνοθέτη τον Φιλιππίδη όπως είπε σε φίλη της. Μόλις την είδε, της είπε ισχυρίζεται που χάθηκες εσύ και αμέσως έφυγε, αλλά στον διάδρομο την πρόλαβε και της έβαλε τα χέρια μέσα στο παντελόνι. Και είπε ήταν το ίδιο παντελόνι που φορούσε και στον πρώτο βιασμό. Κι επειδή τα χέρια μέσα στο παντελόνι είναι πλημμέλημα, είπε μετά πως έβαλε τα δάχτυλα μέσα της…»

 

«Κατέρρευσαν οι κατηγορίες για Φιλιππίδη - Τον πρόδωσαν..»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του δεύτερου δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και για αυτό ξεκάθαρα δείχνουν και τον… δρόμο που θα ακολουθήσει ο γνωστός ηθοποιός την Δευτέρα στο δικαστήριο, αν και η πλευρά του δεν «ανοίγει τα χαρτιά» της ακόμα.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στον Γιώργο Λιάγκα, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Κατέρρευσαν οι κατηγορίες, τη Δευτέρα ο Φιλιππίδης θα δώσει τη χαριστική βολή. Το δικαστήριο έφερε όλους τους πρωταγωνιστές και αυτοί είπαν πως όσα λέει η πρώτη καταγγέλλουσα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για εμένα οι δύο κατηγορίες έχουν καταρρεύσει ασυζητητί και στις άλλες το αποδεικτικό υλικό δεν αρκεί.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα δώσει τη χαριστική βολή τη Δευτέρα με αυτά που θα πει στις καταγγέλουσες. Δεν υπάρχουν άσοι στο μανίκι αυτά μόνο στις ταινίες. Απλά θα μιλήσει και θα ακουστεί η δική του φωνή για τις κυρίες που τον καταγγέλλουν και για τις κυρίες που αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του.

Οι καταγγέλλουσες είναι άγνωστες γυναίκες, δεν τις ξέρει, δεν υπάρχουν στο περιβάλλον του. Από την πρώτη ξέρει τη μητέρα της, εξαιρετική γυναίκα, τη δεύτερη τη γνώριζε 10-15 ημέρες και την τρίτη γυναίκα την είδε μία μέρα. Ποια θα είναι η θέση του, περιμένετε να ακούσετε. Δεν αισθάνεται προδομένος από τις γυναίκες. Αυτοί που τον έχουν προδώσει είναι άνθρωποι που έχουν συμπορευτεί πολλά χρόνια, άνθρωποι που μοιράζονταν το ίδιο κουτάλι στο φαγητό. Δεν περίμενε ποτέ από αυτούς τους ανθρώπους τέτοια προδοσία.

Οι τρεις καταγγέλλουσες έχουν έναν σχεδιασμό, γενικότερο και θα φανεί. Και αν θέλουν να γίνουν διάσημες, ας κάνετε λίγο υπομονή, το κίνητρο μπορεί να φανεί αργότερα. Όποιος καταγγέλλει metoo κάνει καριέρα.

Είχαμε και μία άλλη υπόθεση με προπονητή και αθλήτρια και μόλις καταδικάστηκε, άρχισε να βγαίνει στα κανάλια. Κάντε λίγη υπομονή. Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε θα είναι η κυρία Σοφία Μπακατώρου. Άρα η καταγγελία φέρνει καταξίωση».