Facebook Pixel Θανάσης Κατερινόπουλος: Αποκάλυψη Κατερινόπουλου για τρομοκράτη της 17Ν που ξέφυγε - Πώς κατάλαβε από το πρώτο βράδυ ότι ο Πιλότος ήταν δολοφόνος!
Life
| 2023-04-25 09:40:00

Αποκάλυψη Κατερινόπουλου για τρομοκράτη της 17Ν που ξέφυγε - Πώς κατάλαβε από το πρώτο βράδυ ότι ο Πιλότος ήταν δολοφόνος!

Sportdog Team
Αποκάλυψη Κατερινόπουλου για τρομοκράτη της 17Ν που ξέφυγε - Πώς κατάλαβε από το πρώτο βράδυ ότι ο Πιλότος ήταν δολοφόνος!

Άγνωστες ιστορίες από την εξάρθρωση της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ελλάδα και τον ρόλο που είχε τότε ο ίδιος στην υπόθεση, αλλά για το στοιχείο στην δολοφονία στα Γλυκά Νερά, που τον οδήγησε να πει πρώτος στην εκπομπή της Νικολούλη, ότι ο σύζυγος είχε σκοτώσει τη γυναίκα του!

Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών και ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, σε συνέντευξή του μιλάει για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν και τον ρόλο του στην εξάρθρωσή της, αλλά και για το πώς κατάλαβε αμέσως ότι ο Μπάμπης Αναγωνστόπουλος ήταν ο δολοφόνος της άτυχης Καρολάιν, στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μεταξύ άλλων δήλωσε στο reader.gr

Το χάρισμα της Αγγελικής Νικολούλη, η Ζήνα και ο φίλος Γιώργος Καραϊβάζ

Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι από εμάς γνώρισαν ή γνωρίζουν τον Θανάση Κατερινόπουλο από την τηλεόραση. Ένα μέσο που ο ίδιος, τουλάχιστον στην αρχή, αντιμετώπιζε ως πάρεργο. Τον ρωτήσαμε αν η Αστυνομία θα έπρεπε να προλαβαίνει και να διαλευκάνει υποθέσεις πριν την Αγγελική Νικολούλη, ή τη Ζήνα Κουτσελίνη. Συμφώνησε.

“Η πρώτη μου παρουσία στην τηλεόραση ήταν σε μια εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου στη ΝΕΤ σαν πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Από εκεί και μετά, είχα βγει αρκετές φορές για θέματα καθαρά συνδικαλιστικά και αργότερα για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος σε διάφορα δελτία ειδήσεων. Το 2015 μου έγινε μια πρόταση από την Αγγελική Νικολούλη να πάω στην εκπομπή της. Από κάποια στιγμή και μετά, έβγαινα σχεδόν κάθε Παρασκευή, έγινα μαϊντανός της εκπομπής. Το 2021 μού προέκυψε η συνεργασία με το Star, τη Ζήνα Κουτσελίνη και το κεντρικό δελτίο. Ήταν κάτι που ούτε επεδίωξα ούτε είχα στο μυαλό, γιατί παράλληλα είχα τις εκπαιδεύσεις μου. Έβλεπα την τηλεόραση σαν πάρεργο, και ήταν πάρεργο. Από την άλλη μεριά όμως, νόμιζα ότι προσφέρω κάτι με το να πω κάποια γνώμη”.

“Δεν ξέρω αν το λένε χάρισμα ή πληροφορίες ή επαγγελματισμό. Σημασία έχει ότι 27 χρόνια πια, η Αγγελική Νικολούλη είναι στην επικαιρότητα. Αυτό τα λέει όλα. Αν δεν παρήγαγε έργο, δεν θα ήταν εκεί τόσα χρόνια. Αν θα έπρεπε να λύνει τις υποθέσεις η αστυνομία; Εδώ δεν διαφωνώ καθόλου, άλλωστε πολύ συχνά στην εκπομπή της ήμουν καταπέλτης κατά των πρώην συναδέλφων μου για πράγματα που έπρεπε να λυθούν πολύ νωρίτερα. Μην ξεχνάς ότι και η Ζήνα αυτή τη στιγμή έχει βγάλει θέματα που θα έπρεπε να έχουν βγει από την αστυνομία. Έχουν αναδειχθεί σημαντικές περιπτώσεις και από τη Ζήνα, όπως για παράδειγμα η Πάτρα (σ.σ. Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου)”.

“Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν φίλος μου. Τον γνώρισα πολύ πριν γίνω πρόεδρος των αξιωματικών, όταν ακόμα έκανε αστυνομικό ρεπορτάζ με μπλοκάκι και στυλό. Μακάρι κάποια στιγμή να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονίας του. Έχω ένα σενάριο για το τι έχει συμβεί αλλά θα μου επιτρέψετε να το κρατήσω για τον εαυτό μου. Ήταν ένα παιδί από μια αγροτική περιοχή της χώρας, είχαμε πολλά κοινά σημεία, κοινές αφετηρίες. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος”.

“Η 17Ν θα εξαρθρωνόταν ακόμα κι αν δεν έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού”

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος δούλευε στην Αντιτρομοκρατική όταν ξεκίνησε η αρχή του τέλους για τη 17Ν. Όλα τα μέλη της οργάνωσης παρέλασαν από μπροστά του. Κάποτε, χρόνια μετά, είδε στη Σταδίου ένα εξ αυτών, που είχε μόλις αποφυλακιστεί. Το βλέμμα του τον διαπέρασε, ένιωσε ένα σύγκρυο. Ύστερα χαιρετήθηκαν σαν δυο παλιοί γνωστοί. 

“Αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τη σκληρή τρομοκρατία που είχαμε. Δεν ήταν μόνο η 17Ν, ήταν και ο ΕΛΑ. Μην ξεχνάτε ότι τότε υπήρχαν κόμματα που κατηγορούσαν άλλα κόμματα. Έρχονταν πολιτικοί κι έλεγαν ότι οι τρομοκράτες είναι στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τη δολοφονία Μπακογιάννη αποφάσισαν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή υπηρεσία που να υπάγεται απευθείας στον αρχηγό. Τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, όπως ονομάστηκε. Την περιβόητη Αντιτρομοκρατική, που δημιουργήθηκε το 1993. Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους 6-7 αξιωματικούς που έστησαν αυτήν την υπηρεσία. Έπεσε πολύ διάβασμα, παλιές υποθέσεις…”

“Δεν θα πω ονόματα, αλλά ένας από την πρώτη πεντάδα των τρομοκρατών θα μπορούσε να έχει συλληφθεί από το 1984 όταν είχε βάλει βόμβα σε μια τράπεζα στην Πανόρμου, όπου κάποιοι κατέθεσαν ότι πήραν το νούμερο του αυτοκινήτου του. 

Απ’ το 1996-97, μετά τη μελέτη, ψάχναμε και τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αυτό που λένε ότι έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και γι’ αυτό εξαρθρώθηκε η 17Ν δεν ισχύει. Ήταν ήδη θέμα χρόνου τότε οι συλλήψεις. Απλά αυτό επέσπευσε το γεγονός. Και μάλιστα όταν πήγαμε σε αυτήν την υπηρεσία, κάποιοι μας κατηγορούσαν ως πράκτορες των Αμερικάνων επειδή είχαμε εκπαιδευτεί στο FBI. Ε, οι ίδιοι που μας κατηγορούσαν, μας κάνανε θεούς όταν εξαρθρώθηκε η 17Ν και ο ΕΛΑ. Μας πήγαν και στο Χίλτον για να μας βραβεύσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το χρυσό σταυρό. Ποιο χρυσό σταυρό, έναν πάπυρο έχω. Σταυρό δεν μου έδωσαν ποτέ”.

“Όταν έσκασε η βόμβα του Ξηρού, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Τα συμπεράσματα ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμα, δεν βγήκαν από παρθενογένεση. Προσωπικά, δεν εξεπλάγην ιδιαίτερα με πράγματα που βγήκαν στο φως μετά. Όλη η 17Ν παρέλασε από την Αντιτρομοκρατική. Οι αξιωματικοί που χειριζόμασταν αυτά τα θέματα ήμασταν εμείς, άρα λογικό ήταν να έχουμε επαφή με όλους τους συλληφθέντες. Την ίδια περίοδο εξαρθρώθηκε και ο ΕΛΑ. Οι δύο οργανώσεις ήταν συγκοινωνούντα δοχεία σε ένα βαθμό”.

“Οι άνθρωποι αυτοί είχαν τη δική τους ‘ιδεολογία’. Νόμιζαν ότι έκαναν αγώνα, ήμασταν σε διαφορετικές όχθες. Ήταν άνθρωποι της καθημερινότητας, γι’ αυτό και κατόρθωναν να ξεφεύγουν τόσα χρόνια. Άνθρωποι που ασχολούνταν και με τα μελίσσια τους, και με τις αγιογραφίες τους, με τον πολιτισμό γενικότερα, με όλα”.

“Δεν βρέθηκα ποτέ τετ α τετ με κάποιο όπλο αλλά όταν έχεις περάσει από αυτήν την υπηρεσία και έχει βγει πλειάδα προκηρύξεων στο παρελθόν που στοχοποιούν τους αξιωματικούς της, δηλαδή εσένα, σίγουρα ανησυχείς. Σε ξέρουν, ξέρουν πού μένεις, αυτό είναι δεδομένο. Ε, ζεις με αυτό. Φέρνεις και καμιά γύρα το σπίτι πριν παρκάρεις μήπως είναι κάνα αυτοκίνητο στημένο απέξω και μετά μπαίνεις στην πολυκατοικία. Δεν είχα ποτέ ούτε οδηγό, ούτε προστασία. Το ίδιο και οι περισσότεροι συνάδελφοί μου. Στην Αντιτρομοκρατική πρέπει να είσαι ένας σαν τους άλλους. Τα καλάμια είναι επικίνδυνα”. 

“Όσον αφορά την υπόθεση Πισπιρίγκου, πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα μιλήσει, η άποψη μου είναι εκπεφρασμένη. Δεν θέλω να προκαταλάβω τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Ο δε πιλότος καταδικάστηκε, το είχα πει από το πρώτο βράδυ, στην πρώτη εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Υπήρχαν κάποια στοιχεία που αποκωδικοποίησα, τα είπα στον αέρα και τελικά επιβεβαιώθηκα. Δεν έγινα προφήτης, εξηγούμαι: ένα στοιχείο ήταν ο τρόπος που επιχειρούσε με τη μύτη να ανοίξει το κινητό για να ειδοποιήσει το 100. Δεν σου κρύβω ότι έκανα πολλές φορές προσπάθεια με τη μύτη μου να ανοίξω το κινητό και δεν τα κατάφερα ποτέ. Ε, πώς στο διάολο τα κατάφερε αυτός;”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags