Facebook Pixel Ο ρόλος που είχε ο "κοντός" και το σύνθημα για την επίθεση
Life
| 2024-04-26 22:08:00

Ρέντη: Ο ρόλος που είχε ο "κοντός" και το σύνθημα για την επίθεση στα ΜΑΤ

Sportdog Team
Ρέντη: Ο ρόλος που είχε ο "κοντός" και το σύνθημα για την επίθεση στα ΜΑΤ

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με τη δράση των χούλιγκαν, που συνελήφθησαν από την αστυνομία και εμπλέκονται στα επεισόδια με άνδρες των ΜΑΤ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ρέντη: Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με τη δράση των χούλιγκαν, που συνελήφθησαν από την αστυνομία και εμπλέκονται στα επεισόδια με άνδρες των ΜΑΤ τον περασμένο Δεκέμβριο και είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, αρχηγός των οργανωμένων οπαδών είναι το πρόσωπο με τους ψευδώνυμο «κοντός». Κατά τις ίδιες πηγές μάλιστα, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τονίζουν ότι «όλη η κατάθεσή του είναι ένα ψέμα».

Αυτό, στοιχειοθετείται από το γεγονός ότι διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του τόσο από το βιντεοληπτικό υλικό, όσο και από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τη μοιραία νύχτα που χτυπήθηκε με φωτοβολίδα ο αστυνομικός. Ο «κοντός», σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ισχυρίζεται ότι ήταν στο παρκέ και λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την εξέδρα, δεν είχε επικοινωνία με τους οπαδούς.

«Μίλησα μαζί τους και ζήτησα από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού να κατευνάσω τα πνεύματα και να αποτρέψουν τα επεισόδια», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Ο «κοντός» φέρεται να συνομίλησε με τον μάνατζερ

Στον ΣΚΑΪ ωστόσο σημειώνεται ότι υπάρχει βίντεο στο οποίο ο «κοντός» διακρίνεται να συνομιλεί με ένα ακόμα ηγετικό στέλεχος των οργανωμένων, τον 27χρονο μάνατζερ τράπερ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για τη στιγμή που ο «κοντός» έδωσε το «σύνθημα» για να αρχίσουν τα επεισόδια. Μάλιστα, τονίζεται ότι το ίδιο μήνυμα μεταφέρθηκε σε ακόμα δύο άτομα.

Σύμφωνα με 11 καταθέσεις, ο ίδιος βρέθηκε στις σκάλες του γηπέδου, ενώ έβγαιναν εκτός γηπέδου στο Ρέντη οι οπαδοί, να τους προμηθεύει με φωτοβολίες και επικίνδυνα αντικείμενα, λίγο πριν την αιματηρή σύγκρουση με τα ΜΑΤ.

Ο «κοντός» υποστήριξε την αθωότητά του, τόνισε ότι έχει καθαρό ποινικό μητρώο και σημείωσε ότι είναι διαπιστευμένος (ακόμα και από την UEFA) για να κινείται στους χώρους όλων των γηπέδων στα οποία αγωνίζονται οι ομάδες του Ολυμπιακού.

«Ο ρόλος μου είναι να βοηθάω τις ομάδες να μην τιμωρούνται, δηλαδή να μην υπάρχουν πυρσοί, λέιζερ και υπεράριθμοι θεατές», υποστήριξε επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Μαρτυρία για τον «κοντό»

Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ σημειώνεται ότι κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, που δόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2024, αναφέρεται μεταξύ στον «κοντό». «Τον έχω δει να δίνει εντολές στον οργανωτή και όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουν άτομα τα οποία δεν υπακούν», φέρεται να είπε.

Πηγή: lawandorder.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάγεψε ομάδα Premier ο Μανδάς! "Δεν το έχω ξαναδεί σε τερματοφύλακα" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags