Ο δικηγόρος Αντώνης Ξυλουργίδης που εκπροσωπεί την οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου Καραϊβάζ, η δίκη για τη δολοφονία του οποίου ξεκινάει την Τετάρτη, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι στοιχεία που φαίνεται πως οδηγούν στους τουλάχιστον δύο ανθρώπους που ζήτησαν να πέσει νεκρός ο Γιώργος Καραϊβάζ ευελπιστούν ότι θα έχουν σύντομα στα χέρια τους οι Αρχές..

Ξεκινώντας, υπογράμμισε ότι «είναι ντροπή στη μνήμη του Γιώργου, να θεωρείται η δολοφονία του ως εργατικό ατύχημα».

«Αύριο ξεκινάει η δίκη των δυο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών της δολοφονίας», είπε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι «το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ, έκανε υποδειγματική δουλειά».

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας αστυνομικός συντάκτης που έπεσε την ώρα του καθήκοντος. Είχε πολλούς φίλους οι οποίοι μετά σιώπησαν γιατί φοβήθηκαν, Αυτό άλλωστε ήθελαν οι εκτελεστές του», τόνισε ο κ. Ξυλουργίδης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλητικά μηνύματα.

 

O Γιώργος Καραϊβάζ δέχθηκε 13 σφαίρες

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021. Ώρα 14:20. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε κοντά στο σπίτι του, στον Άλιμο.

Είχε μόλις επιστρέψει από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR στην Κηφισιά, όπου εργαζόταν, όταν οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι, εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου.

Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο του δίπλα από ένα μικρό πάρκο στην οδό Θέμη Άννινου, ο 53χρονος αστυνομικός συντάκτης είδε το δίκυκλο των εκτελεστών να τον πλησιάζει. Ο ένας από τους δύο άνδρες πυροβόλησε τον άτυχο δημοσιογράφο από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, με πιστόλι των 9 χιλιοστών, που είχε σιγαστήρα. Οι 10 από τις βολίδες έπληξαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, με τον δράστη να δίνει και χαριστικές βολές.

Γιώργος Καραϊβάζ: Βρέθηκε 1 εκατομμύριο ευρώ στους λογαριασμούς των αδερφών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του

Σήμερα ξεκινάει η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 έπεφτε νεκρός, ενώ είχε σταθμεύσει στο αυτοκίνητο του, κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή γάζωσαν με 13 σφαίρες τον 52χρονο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικές αρχές μετά από εξονυχιστικές έρευνες προχώρησαν στη σύλληψη δύο αδερφών ηλικίας 40 και 48 ετών. Από την πρώτη στιγμή οι δράστες αρνούνται την εμπλοκή τους, ωστόσο όπως λένε αστυνομικές πήγες η υπόθεση είναι δεμένη, ενώ και τα δύο αδέρφια είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές με διάφορες υποθέσεις στο χώρο της νύχτας.

 

Από την άρση των τραπεζικών λογαριασμών των δύο αδερφών διαπιστώθηκε ότι οι καταθέσεις τους ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα εκατομμύριο ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Έτσι, με εντολή των δικαστικών αρχών θα ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί από που προήλθαν τα χρήματα κι εάν έχουν σχέση με τον χώρο της νύχτας.

Οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι ίσως συμπληρώσουν κάποια ακόμα κομμάτια του παζλ, που ενδεχομένως να τους οδηγήσουν στα ίχνη του ανθρώπου ή των ανθρώπων που έδωσαν την εντολή για να βγει από τη ζωή ο δημοσιογράφος.