Ελλάδα: Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων σε βάρος των 74 συλληφθέντων της αιματηρής συμπλοκής με πυροβολισμούς μεταξύ οργανωμένων οπαδών που έγινε το Σάββατο (13/7) έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 από τους συλληφθέντες, καθώς οι άλλοι δύο νοσηλεύονται κρατούμενοι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με τη λήξη του θα εκδοθεί για αυτούς ένταλμα σύλληψης από τη δικαστική λειτουργό που ανέλαβε την υπόθεση.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των συλληφθέντων οργανωμένων οπαδών αφορά πέντε κακουργήματα και συγκεκριμένα: συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

Παράλληλα, κατηγορούνται για σωρεία πλημμελημάτων όπως: Επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία κατά άλλου, κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη. Όλες οι παραπάνω κατηγορίες είναι κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η συμπλοκή έγινε από μέλη δύο αντίπαλων συνδέσμων οπαδών του Παναθηναϊκού, ενώ αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο λόγος ήταν η διεκδίκηση της εσωτερικής επικυριαρχίας.

Οι αρχές ρίχνουν όλο το βάρος στο βιντεοληπτικό υλικό, στο ξεκαθάρισμα των προσώπων και του ρουχισμού και στον εντοπισμό του ατόμου που πυροβόλησε έξω από το γήπεδο. Οι αστυνομικοί της Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας πιστεύουν ότι ο δράστης ενδεχομένως έχει ξεφύγει καθώς δεν έχει βρεθεί ούτε το πιστόλι του.

Πηγή: skai.gr