Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αλλά και της καταπολέμησης της αθλητικής βίας φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νίκου Τσιλιπουνιδάκη και της εφημερίδας «political», αρκετοί από τους προφυλακισμένους για την εγκληματική οργάνωση θα «ανέβουν» εκ νέου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και θα δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις. Όπως προέκυψε χθες από αστυνομικές πηγές, η έρευνα δεν έχει κλείσει, καθώς αναμένονται εξελίξεις με νέες κατηγορίες αλλά και συμπληρωματικές απολογίες όλων όσοι φέρεται να εμπλέκονται και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Έως το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι συμπληρωματικές κατηγορίες και να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο κατηγορητήριο «πρωταγωνιστεί» ξανά όλη η ηγετική ομάδα των 7 ατόμων, ανάμεσά τους ο φερόμενος αρχηγός με το παρατσούκλι «Κοντός» αλλά και οι συγκατηγορούμενοί του «Ρουμάνος» και «Shark».

Ανάμεσα στις νέες κατηγορίες που αποδίδουν στην εγκληματική οργάνωση που δρούσε από το 2019 συμπεριλαμβάνονται ανθρωποκτονία αλλά και συμμετοχή στα επεισόδια στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και ΑΕΚ το 2023. Έτσι, από την Τετάρτη της προηγούμενης εβδομάδας όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» περνούν και πάλι την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθούν. Συνολικά όπως μαθαίνουμε πρόκειται για 14 νέες κατηγορίες. Ανάμεσα σ’ αυτές τα επεισόδια στο γήπεδο Καραϊσκάκη στις 23 Απριλίου 2023, ληστείες, κλοπές, εμπρησμοί, εκρήξεις και ναρκωτικά για ορισμένους από τα μέλη…

«Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν νέες συνομιλίες και βίντεο από τη δράση ορισμένων μελών και όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία και μάλιστα πολύ σημαντικά για τη δράση μελών» λέει στην «Political» πηγή της ΕΛΑΣ. Μάλιστα το νέο κατηγορητήριο για τα προαναφερόμενα μέλη αναφέρει… «Έχετε συγκροτήσει σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, τουλάχιστον όμως από τις αρχές του 2019, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα, που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων».

Πηγή: lawandorder.gr