Διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Παρασκευά Καραγιαννόπουλου, η οποία όπως σας ενημέρωσε το Sportdog.gr ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024. Ο 54χρονος φύλακας ασφαλείας ξυλοκοπήθηκε σε υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο από εγκληματική ομάδα Ρομά που ήθελε να κλέψει χαλκοσωλήνες και καλώδια αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Στην εξέλιξη της διαδικασίας, την Τετάρτη, πριν καν προλάβουν να εξεταστούν μαρτυρίες και καταθέσεις η υπεράσπιση των δραστών ζήτησε διακοπή της δίκης. Η έδρα διέκοψε τη διαδικασία, η οποία θα συνεχιστεί στις 11 Σεπτεμβρίου, μία εξέλιξη προκάλεσε αγανάκτηση στους συγγενείς, ιδιαίτερα ο γιος του θύματος, ο οποίος θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας για επαγγελματικούς λόγους. Ο γιος του Καραγιαννόπουλου θα καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που δεν το απαγορεύει ο νόμος, αρκεί να το δεχτεί η έδρα.

Οι δράστες είναι Ρομά, δύο εκ των οποίων αλβανικής εθνικότητας. Μάλιστα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του δικαστικού ρεπορτάζ στο Sportdog, αμφότεροι διατηρούν στο σώμα τους δερματοστιξία (κοινώς τατουάζ) με τον αετό της Αλβανίας, που συμβολίζει τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, που περιλαμβάνει ακόμα και ελληνικά εδάφη, όπως οραματίζονται Αλβανοί εθνικιστές .

Αγαπητός στους οπαδούς της ΑΕΚ

Το θύμα υπήρξε γνωστή προσωπικότητα στον οργανωμένο οπαδικό χώρο της ΑΕΚ. Μάλιστα 2015 είχε κάνει 6ήμερη απεργία πείνας εκεί που βρισκόταν η Σκεπαστή (σημείο αναφοράς των οργανωμένων της Original 21), για να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Βάκης, όπως ήταν γνωστός στον ενωσίτικο κόσμο, αψηφώντας τα πάντα, δουλειά, οικογένεια, κοινωνικό περίγυρο, άφησε το σπίτι του, έστησε σκηνή στο χωράφι, όπως ήταν τότε ο χώρος, πριν ανεγερθεί η Αγιά Σοφιά και χωρίς τροφή προσπάθησε με τον τρόπο του να πιέσει τις διαδικασίες, έτσι ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατασκευή του γηπέδου. Ύστερα από πολλές εκκλήσεις από την οικογένεια του και από απλούς φιλάθλους της ΑΕΚ, που τον επισκέπτονταν στο σημείο, σταμάτησε την απεργία πείνας την 7η μέρα με τον ίδιο να ευχαριστεί όσους του συμπαραστάθηκαν και ήταν δίπλα του από την πρώτη στιγμή.

Ξέσπασμα της αδελφής του στο Star

Η οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου μίλησε αποκλειστικά στο Star Channel και τον Αλέξανδρο Γίγο. «Δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι αυτοί που αφαίρεσαν τόσο άδικα τη ζωή του αδερφού μου. Θέλω να σαπίσουν στη φυλακή», ανέφερε η αδελφή του θύματος Ζωή Καραγιαννοπούλου ξεσπώντας.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορείς να το διαχειριστείς να είσαι στο μισό μέτρο από τους δολοφόνους του πατέρα σου και να μην μπορείς να κάνεις κάτι», πρόσθεσε ο γιος του θύματος, Λάζαρος Καραγιαννόπουλος.