Αθανάσιος Λυγγερίδης: Ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη μίλησε στην εκπομπή "Δίκη στον ΣΚΑΪ".

«Ο Γιώργος ήταν ένα καλό παιδί με ηθικές, με αξίες, με φιλότιμο... ΄Ένα χαρούμενο παιδί. Ήταν η χαρά της παρέας. Όλοι έλεγαν τα καλύτερα. Είμαι πολύ περήφανος που είχα και έχω αυτό το παιδί.

Θυμάμαι εκείνη τη νύχτα... Ήταν μια πολύ δύσκολη βραδιά. Το συμβάν το μάθαμε από το τηλέφωνο. Μας ενημέρωσε ένας φίλος του από την διμοιρία. Μας είπαν ότι χτύπησε σοβαρά στο πόδι. Φύγαμε αμέσως για το ΚΤΕΛ. Τότε, μας πήρε ο Υπουργός τηλέφωνο... Εκεί άρχισαν να έρχονται άλλες σκέψεις στο μυαλό μου. Μας πήραν με υπηρεσιακό όχημα και φτάσαμε το πρωί στην Αθήνα. Στην πρώτη ενημέρωση των γιατρών μας είπαν ότι ο Γιώργος είναι σε πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση και θα ενημερωνόμαστε για την πορεία του με την μέρα. Όλος ο κόσμος ήταν δίπλα μας. Όλη η Ελλάδα προσευχόταν για τον Γιώργο και για αυτό πιστεύω ότι δεν θα ξεχαστεί ο Γιώργος».

Για το αν αποδοθεί δικαιοσύνη: «Θέλω να πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο εισαγγελέας και ο δικαστής είναι αξιότιμοι άνθρωποι. Προς το παρόν είμαι ικανοποιημένος από την ελληνική δικαιοσύνη. Περιμένω να δω και το τέλος όμως. Επίσης, πιστεύω ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας... Όλοι το ξέρουμε ότι αυτοί είναι ψηλά. Τι παραπάνω άραγε έχουν αυτοί από μένα; Εάν αυτοί έχαναν το δικό τους παιδί τι θα έκαναν

Για τους κατηγορούμενους: Δεν επιχείρησα να επικοινωνήσω και δεν θέλω να επικοινωνήσω. Δεν έχουν να μου πουν κάτι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι βγαίνουν για να σκοτώσουν και να κάψουν περιουσίες ανθρώπων. Ξέρουν ότι αυτά που κρατάνε σκοτώνουν. Αυτό που έκαναν ήταν ενέδρα θανάτου. Βγήκαν για να σκοτώσουν. Σίγουρα, κάποιος ΜΑΤατζής θα έπεφτε... 

Αν καταδικαστεί ο 18χρονος δεν θα ηρεμήσω. Θα ησυχάσω όταν σταματήσει επιτέλους αυτή η βία. Σε αυτή τη χώρα πρέπει να εφαρμοστούν πιο αυστηροί νόμοι. Γιατί λέμε ισόβια και δεν λέμε 18 χρόνια; Ο γιος μου έφαγε "ισόβια". Το δικό μου το σπίτι έκλεισε ισόβια» είπε με τρεμάμενη φωνή ο Αθανάσιος Λιγγερίδης.