Ο "Έντικ", ο Ελληνοουκρανός, φερόμενος εντολέας "εξολόθρευσης" ηγετικών μελών της Greek Mafia και ο "Λεωνίδας", ο Ουζμπέκος που είχε συμμετοχή στις δολοφονίες του "Θείου Τζο", του "Ράμπο" και του "Νιόνιου", παίρνουν το δρόμο για την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία έκδοσης των δύο σεσημασμένων κακοποιών, που είχαν συλληφθεί στο Ντουμπάι, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, ανοίγοντας νέο κύκλο ερευνών για το κύκλο αίματος στο χώρο της νύχτας.

Το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε υποβάλει από την πρώτη στιγμή αίτημα έκδοσης στις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και παρά το γεγονός ότι το ομοσπονδιακό κράτος αρχικά δεν ήταν θετικό στο να δώσει το πράσινο φως, φαίνεται ότι αλλάζει ρότα, καθώς το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι κακοποιοί από χώρες του εξωτερικού βρίσκουν καταφύγιο στο Ντουμπάι, μεταφέροντας μάλιστα την παράνομη δραστηριότητά τους. Διμερής συμβάσεις αστυνομικής συνεργασίας, ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΑΕ, επιτρέπουν την άμεση έκδοση συλληφθέντων, όμως οι Αρχές της αραβικής χώρας, πριν δρομολογήσουν την διαδικασία, εξετάζουν αν οι δύο κακοποιοί που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, χρειάζεται πρώτα να δικαστούν για τη δράση τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο "Έντικ", ο "αντιπρόσωπος" των VOR V ZAKONE (Ρωσο-Γεωργιανή Μαφία), στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων σε όλα τα Βαλκάνια, φέρεται να συνελήφθη στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ντουμπάι, μαζί με τον 41 ετών "Λεωνίδα" από το Ουζμπεκιστάν, "υπαρχηγό" του VOR, ο οποίος αναζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για συμμετοχή στις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου (Θείου Τζο), Βασίλη Ρουμπέτη (Ράμπο), Διονύση Μουζακίτη (Νιόνιου). Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας, φέρεται να έχουν ισχυρά στοιχεία που συνδέουν τους VOR και με την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη (Ζαμπόν), τον περασμένο Ιανουάριο, έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του, στον Νέο Κόσμο, τα οποία το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να "αποδώσουν καρπούς" και να οδηγήσουν σε ανακοινώσεις.

Από το περασμένο καλοκαίρι τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής γνώριζαν ότι οι "Έντικ" και κυρίως ο "Λεωνίδας" είχαν βρει καταφύγιο στην πολυπληθέστερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι πληροφορίες για τις συλλήψεις των δύο ανδρών είχαν αρχικά "κυκλοφορήσει" σε παράνομους κύκλους, φθάνοντας με αυτό τον τρόπο στα αυτιά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., πριν τελικά υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Ο "Έντικ" παρότι φέρεται να ήταν ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς τριών τουλάχιστον δολοφονιών που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα, δεν έχουν προς το παρόν προκύψει στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν κατηγορίες. Ωστόσο, σε βάρος του εκκρεμεί ερυθρά αγγελία για απόδραση και ποινή φυλάκισης 7 ετών για κακουργηματικές διαρρήξεις.

VOR V ZAKONE vs GREEK MAFIA

Ο "Κούσο", ο "Έντικ" και ο "Αντόν", οι φερόμενοι ηθικοί αυτουργοί των εκτελέσεων της Greek Mafia, αποτελούν την ιεραρχία του "τρίτου πόλου" των τσιγαράδων. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, ο VOR V ZAKONE (Ρωσο-Γεωργιανή Μαφία) "Κούσο", επιχείρησε να επεκταθεί δυναμικότερα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων στην Ελλάδα αλλά και στους "εκβιασμούς" εδραιωμένων τσιγαράδων προκειμένου να καταβάλλουν "ενοίκιο". Ανέθεσε την επέκταση του δικτύου, στον "συνεργάτη" του "Έντικ", ενώ την ελληνική "αντιπροσωπεία" του VOR ανέλαβε με έδρα στη Θεσσαλονίκη ο "Αντόν", συνεργαζόμενος με παλιό εγχώριο "τσιγαρά" της συμπρωτεύουσας.

Με αυτόν τον "τρίτο πόλο" είχε ανοίξει πόλεμο ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός με το προσωνύμιο "Θείος Τζο", καθώς ο ίδιος συνεργαζόταν με δύο εγχώριους "τσιγαράδες", στους τομείς Ασπροπύργου και Μενιδίου, παρέχοντας και την "προστασία" του ηγετικού ονόματός του στην GREEK MAFIA.

Το "βιογραφικό" του ύποπτου εκτελεστή

Ο 41χρονος "Λεωνίδας" από το Ουζμπεκιστάν που συνελήφθη στο Ντουμπάι, διατηρούσε εταιρεία ενοικιάσεων-πωλήσεων αυτοκινήτων στην Αγγλία και χαρακτηρίζεται από αστυνομικές πηγές ως "στενός συνεργάτης" του VOR. Οι αρχές εκτιμούν ότι στα πλαίσια του ακήρυχτου πολέμου στην Greek Mafia, ο Βασίλης Ρουμπέτης σχεδίαζε κάτι σε βάρος του, καθώς στο κινητό τηλέφωνο του "Ράμπο", υπήρχε φωτογραφία του "Λεωνίδα", όπως και ενός 43χρονου Ρώσου με το προσωνύμιο "Στάνι".

Ο "Λεωνίδας", μαζί με τον 43χρονο Ρώσο, με έναν 39χρονο Γεωργιανό, αποτύπωμα του οποίου είχε βρεθεί στην μπαταρία της μοτοσυκλέτας διαφυγής των εκτελεστών του Σκαφτούρου, αλλά και τον 48χρονο Θεόδωρο Μαυρόπουλο, σε βάρος του οποίου εκδηλώθηκε απόπειρα δολοφονίας στον Σβορώνο Κατερίνης στις 2 Ιουλίου 2023, ήταν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης σε εκβιασμούς και ληστείες, ενώ σχετίζονταν με τη δολοφονία του Γιώργου Μουρατίδη στις 2 Ιανουαρίου 2012 στο Κίεβο της Ουκρανίας. Σε μια άλλη δικογραφία του Λιμενικού Σώματος, ο "Λεωνίδας", μαζί με τον 39χρονο Γεωργιανό και έναν Έλληνα, φέρεται να συμμετείχε σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών στο Κατάκολο Ηλείας.

Μετά τη δολοφονία του "Θείου Τζο", αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός ως "Ράμπο", θέλησε να εκδικηθεί για τον θάνατο του φίλου του, στοχοποιώντας τον "Λεωνίδα", αλλά και άλλα πρόσωπα του τρίτου πόλου, που φέρεται να συνδέονται με τη δολοφονία Σκαφτούρου. Η απάντηση του "τρίτου πόλου" ήρθε στις 7 Ιουνίου 2023, με την δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και του κουνιάδου του Διονύση Μουζακίτη. Ακολούθησαν δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε εταιρεία των γιων του Γιάννη Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο και σε αποθήκη με καπνικά προϊόντα στην ίδια περιοχή, με τον ιδιοκτήτη της να έχει φιλικές σχέσεις με τον "Θείο Τζο".

Από τις έρευνες των αρχών, φέρεται να προκύπτει ότι το DNA του άνδρα από το Ουζμπεκιστάν, είναι το αταυτοποίητο που έχει βρεθεί σε μονωτικές ταινίες της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του "Θείου Τζο" αλλά και στο κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση του Βασίλη Ρουμπέτη.

Το οπλοστάσιο

Την ώρα που οι αστυνομικοί αναμένουν την έκδοση των δύο υπόπτων από την αραβική χώρα, προκειμένου να ανοίξει ξανά ο φάκελος των εκτελέσεων στις τάξεις της Greek Mafia, τα στελέχη του ελληνικού FBI, συνεχίζουν τις έρευνες σύνδεσης ανθρώπων της νύχτας με το σούπερ μάρκετ οπλισμού και εκρηκτικών της Μάνδρας.

Κατά τις επιχειρήσεις των αρχών εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων: 25 τεμάχια TNT, 60 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, 4 τεμάχια εκρηκτικής ύλης,7- κουλούρες βραδύκαυστο φυτίλι, 5.925 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων κυρίως πολεμικής χρήσης, περισσότερα από 15 όπλα, δεκάδες γεμιστήρες, σιγαστήρες, μια… βαλλίστρα με βέλη και ένα ειδικό μηχάνημα χάραξης (laser) επωνυμιών και σειριακών αριθμών όπλων.

"Ήταν οι μεγαλύτεροι προμηθευτές εκρηκτικών και όπλων που κατέληγαν σε ανθρώπους της νύχτας, σε εκτελεστές συμβολαίων θανάτου", σημειώνουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενοι στου δύο συλληφθέντες πωλητές, πατέρα και γιο, ηλικίας 56 και 30 ετών. "Πελάτης" του "σούπερ μάρκετ", φέρεται να ήταν ένας 44χρονος, ο οποίος είχε διασυνδέσεις με το "Θείο Τζο", το "Ράμπο" και τον "Νιόνιο", τα τρία μέλη της Greek Mafia, για τη δολοφονία των οποίων κατηγορείται ο "Λεωνίδας".

Το αποτύπωμα του 44χρονου που συνελήφθη από την αστυνομία στις αρχές Νοεμβρίου, είχε βρεθεί σε τζιπ με οπλισμό στο Νέο κόσμο, στις 10 Ιουνίου του 2023. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το όχημα, θα το χρησιμοποιούσαν δράστες που σκόπευαν να δολοφονήσουν τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, η εκτέλεση του οποίου τελικά έγινε λίγους μήνες αργότερα έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του. Στο ίδιο όχημα, είχαν εντοπιστεί ίχνη DNA και αποτυπώματα του "Ράμπο" και του "Νιόνιου", οι οποίοι είχαν εκτελεστεί, δυο μέρες πριν στον Κορυδαλλό. Οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι ο "Ζαμπόν", "πρόλαβε" τους επίδοξους εκτελεστές του, με αποτέλεσμα το τζιπ να μείνει ακινητοποιημένο στο Νέο Κόσμο. Tο όχημα είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, είχε κλαπεί από τη Νίκαια και είχε μέσα του δύο καλάσνικοφ, τρία περίστροφα, μία χειροβομβίδα, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων.

Πηγή: thetoc.gr