Facebook Pixel Γιώργος Καραϊβάζ: Νέα τροπή! Αποκαλύφθηκαν όσα γνώριζε - "Ανοίγουν στόματα" - Ραγδαίες εξελίξεις
Life
| 2021-06-03 16:39:00

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέα τροπή! Αποκαλύφθηκαν όσα γνώριζε - "Ανοίγουν στόματα" - Ραγδαίες εξελίξεις

Sportdog Team
Γιώργος Καραϊβάζ: Νέα τροπή! Αποκαλύφθηκαν όσα γνώριζε - "Ανοίγουν στόματα" - Ραγδαίες εξελίξεις

Σχεδόν δυο μήνες μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, 19 άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις τις οποίες γνώριζε καλά ο δημοσιογράφος του Star, οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Γιώργος Καραϊβάζ: Το κύκλωμα επίορκων αστυνομικών και δικηγόρων, που ξεσκέπασε η ΕΥΠ, έφτανε να έχει μηνιαία κέρδη ακόμη και ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πόρισμα ΕΥΠ: Η πρώτη δίκη για διαφθορά στην Αστυνομία
Στις 3 Σεπτεμβρίου θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη εννέα πρώην αστυνομικοί, έναν εν ενεργεία, πέντε δικηγόροι και άλλα τέσσερα άτομα για να δικαστούν με την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας και της υπόθαλψης εγκληματία. Όλοι τους πουλούσαν εκδούλευση σε οίκους ανοχής.

Είναι η πρώτη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση διαφθοράς στην ελληνική αστυνομία που ξεσκέπασε η ΕΥΠ, μετά από διετή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παραδόθηκαν το 2016 στην δικαιοσύνη.

Στην έρευνα υπάρχουν καταγεγραμμένες 106.410 τηλεφωνικές επικοινωνίες, 44.000 σελίδες απομαγνητοφώνησης και πάνω από 90 dvds.

Πρόκειται για έναν ογκωδέστατο φάκελο, για τους τρόπους με τους οποίους, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΥΠ, «το κύκλωμα έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές Υπηρεσίες της Αστυνομίας, παρέχοντας «κάλυψη» σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα, χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς».

Βάσει πληροφοριών τα χρήματα που συγκεντρώνονται ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως, καθώς η συμμετοχή των παράνομων καταστημάτων είναι μεγάλη.

Α. Λύτρας: Τι δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ για την πορεία των ερευνών
Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα στις 9 Απριλίου, γνώριζε και έγραφε για όλα όσα αποκαλύφθηκαν από την ΕΥΠ.

«Φοβόντουσαν κάποιοι τον Γιώργο, τη δημοσιογραφία του, την πένα του να μη γράψει κάτι για κάποιους. Αυτό είναι η δική μου αίσθηση. Να τρέξουν οι έρευνες, κάπου έχει βαλτώσει» δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του δημοσιογράφου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Τι έγραφε ο Γιώργος Καραϊβάζ για το πόρισμα της ΕΥΠ
Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν δίσταζε να γράφει για όλα όσα γνώριζε στο blog του: «Βρώμικο χρήμα, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κυρία και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι;»

Πηγή: newsique.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags