Facebook Pixel Πέτρος Φιλιππίδης: Νέο "χαστούκι" σε Φιλιππίδη πριν τη δίκη - Τον… κυνηγάει ο πεθαμένος - Αποκάλυψη ΣΟΚ on air (Vid)
Life
| 2022-03-02 09:20:00

Νέο "χαστούκι" σε Φιλιππίδη πριν τη δίκη - Τον… κυνηγάει ο πεθαμένος - Αποκάλυψη ΣΟΚ on air (Vid)

Sportdog Team
Νέο "χαστούκι" σε Φιλιππίδη πριν τη δίκη - Τον… κυνηγάει ο πεθαμένος - Αποκάλυψη ΣΟΚ on air (Vid)

Μπορεί να έφυγε από τη ζωή, ωστόσο τιμώντας τη μνήμη του, πάρα πολλοί θα... κυνηγήσουν την υπόθεση απέναντι στον φυλακισμένο ηθοποιό.

Λίγες μέρες απομένουν για την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως, κατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Συριώτης, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κατηγορούμενο, αποκάλυψε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ότι οι ηθοποιοί ετοιμάζουν μαζική καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Δεν έκανα μια καταγγελία που αφορά εμένα, απλώς όταν άνοιξε το #metoo κάποιοι συνάδελφοι θεώρησαν χρέος μας τη μνήμη ενός ανθρώπου που δεν υπάρχει σήμερα και ο οποίος δέχτηκε μια κακοποιητική συμπεριφορά, να το καταγγείλουμε στα αρμόδια όργανα. Ήταν ένας αγαπητός μου φίλος, ο οποίος εκδιώχθηκε από μια παράσταση, δεν είναι πια μαζί μας!

Αλλά θεωρήσαμε και οφείλαμε στη μνήμη του ότι αυτό έπρεπε να το αναφέρουμε» αποκάλυψε ο Χρήστος Συριώτης στη Μένια Κούκου.

 

 

Πρωτοσέλιδο-βόμβα για Φιλιππίδη - Έτσι τη… γλιτώνει στη δίκη - Αυτή η γυναίκα τον αθωώνει! (ΦΩΤΟ)

Στις 18/3 αναμένεται η έναρξη της πολύκροτης δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, για δυο ακόμη απόπειρες βιασμού, καθώς και για  άλλες κακουργηματικές πράξεις.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφό του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο ηθοποιός κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο μετά την απολογία του, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν μεταξύ άλλων πως είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα αν επανερχόταν στα επαγγελματικά του καθήκοντα, γεγονός που, σύμφωνα με την απόφαση προφυλάκισης του, συνάγεται από την «μακρά περίοδο δράσης του, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος των θυμάτων του».

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα και λίγο πριν τη δίκη, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του Φιλιππίδη και του δικηγόρου του, να φέρουν τούμπα την υπόθεση.

Προ ημερών, η δικηγόρος του ηθοποιού, Κική Πακιρτζίδου, πήρε θέση στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και παρουσίασε κάποια νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεσή του.Συγκεκριμένα, η κ. Πακιρτζίδου μίλησε για τον βιασμό, τον οποίο και κατηγορείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος και φαίνεται να είναι κατ’ εξακολούθηση, δηλαδή συνέβη δυο φορές στο ίδιο πρόσωπο.

Η δικηγόρος υποστήριξε πως η γυναίκα, που τον κατηγόρησε, μετά το δεύτερο βιασμό της παρέμεινε να παρακολουθήσει τη θεατρική πρόβα, ώστε να συζητήσει με τον Φιλιππίδη, που ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης σχετικά με τον ρόλο της. Η κ. Πακιρτζίδου είπε πως μια τέτοια συμπεριφορά αντίκειται σε μια γυναίκα, η οποία και μόλις έχει υποστεί βιασμό, να θέλει δηλαδή να συζητήσει με τον βιαστή της.

Στη συνέχεια, η δικηγόρος ισχυρίστηκε πως ορισμένοι μάρτυρες υπεράσπισης του Φιλιππίδη έχασαν μέχρι και τη δουλειά τους, αφήνοντας υπόνοιες για μη δίκαιη δίκη και για πρόωρη καταδίκη του ηθοποιού από τα μέσα πριν αποφανθεί σχετικά η δικαιοσύνη και ότι αυτά δεν είναι «τεκμήρια αθωότητας», απαντώντας στις δηλώσεις των δικηγόρων των θυμάτων.

Παράλληλα, πρωτοσέλιδο εφημερίδας αναφέρει ότι στην υπόθεση μπήκε «βόμβα μεγατόνων» και παρουσιάζει την υπερασπιστική γραμμή Φιλιππίδη ενόψει της δίκης. Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως η κατάθεση της μηνύτριας για τον βιασμό αλλάζει το σκηνικό, καθώς έχει δηλώσει ότι «το είχα ξεχάσει, μου το θύμισε ένας φίλος»!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags