Facebook Pixel Νίκος Ευαγγελάτος - Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Νίκος Ευαγγελάτος "δίκασε" τη Ρούλα Πισπιρίγκου με μία πρόταση - Οργή για όσα έγιναν στη φυλακή!
Life
| 2022-04-28 09:00:00

Ο Νίκος Ευαγγελάτος "δίκασε" τη Ρούλα Πισπιρίγκου με μία πρόταση - Οργή για όσα έγιναν στη φυλακή!

Sportdog Team
Ο Νίκος Ευαγγελάτος "δίκασε" τη Ρούλα Πισπιρίγκου με μία πρόταση - Οργή για όσα έγιναν στη φυλακή!

Το πρώτο Πάσχα της μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε η μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα και τα όσα έκανε, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του δημοσιογράφου του MEGA.

Πρώτο Πάσχα για την Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρώτο Πάσχα απομονωμένη σε ένα κελί μακριά από τους δικούς της ανθρώπους. Μετά από καιρό την Κυριακή του Πάσχα την επισκέφθηκε η μητέρα και η αδελφή της και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε και της πήγαν φωτογραφίες των παιδιών της.

Ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στο MEGA για την ψυχολογική κατάσταση της Ρούλας Πισπιρίγκου στην φυλακή αυτές τις ημέρες.

«Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ήταν λίγο δύσκολες μέρες και χθες είχε μια ιδιαιτερότητα η μέρα λόγω της γιορτής του Αγίου Γεωργίου. Δεν είναι καλά τα πράγματα ψυχολογικά. Υπάρχει και η θλίψη των ημέρων και η ψυχολογική κατάστασή της είναι πολύ μέτρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε εκείνο το σημείο όμως αντέδρασε ο Νίκος Ευαγγελάτος:

Από εκεί και πέρα, έναν τρίτο συμπληρωματικό γονιδιακό έλεγχο ζητά η κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης, εν μέσω της εσωτερικής έρευνας που έχει διαταχθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις για τη Μαλένα και την Ίριδα, στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Με τους δύο πρώτους γονιδιακούς ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί, τόσο για την ίδια όσο και για τον σύζυγό της, δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα το οποίο θα μπορούσαν τα παιδιά να είχαν κληρονομήσει, με αποτέλεσμα τους αιφνίδιους θανάτους τους. Η 33χρονη δηλώνει φανερά απογοητευμένη από τον σύζυγό της στις πληροφορίες που θέλουν τον Μάνο Δασκαλάκη να πραγματοποιεί τεστ πατρότητας.

«Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια σε αυτή την ενέργεια που ακούστηκε ότι θα γίνει, από την πλευρά του συζύγου. Εδώ τίθεται ένα ζήτημα γιατί έχει ξεκινήσει ένας γονιδιακός έλεγχος που δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό στον οποίο έχουν υποβληθεί και οι δύο γονείς. Αυτό έγινε τους τελευταίους μήνες και δεν υπήρχε κάποια αμφιβολία ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις του Μάνου Δασκαλάκη με την Ρούλα Πισπιρίγκου, με την 33χρονη να προσδοκούσε την στήριξη του συζύγου της.

«Δεν υπάρχουν καθόλου επαφές. Δεν είχε την ηθική και τη συναισθηματική υποστήριξη που θα προσδοκούσε από το σύζυγό της και είναι κάτι που την έχει επηρεάσει και απογοητεύσει», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος σχετικά με την σχέση της 33χρονης με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Από την πρώτη στιγμή το μόνο που ενδιέφερε την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το αίτημα αποφυλάκισης κάτι που σύμφωνα με τον δικηγόρο της αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές εκθέσεις.

«Έχουμε αναθέσει σε τεχνικούς συμβούλους να συντάξουν τεχνικές εκθέσεις» είπε ο δικηγόρος.

-Το αίτημα πότε υπολογίζετε να γίνει;

-Αυτό δεν το ξέρω είναι άμεσα εξαρτώμενο από το χρόνο ολοκλήρωσης των τεχνικών εκθέσεων», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες τόσο για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας όσο και για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Από το μηδέν η έρευνα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Από το μηδέν ξεκινά η έρευνα για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για νέα ιατροδικαστικά πορίσματα, ενώ ανοίγει κύκλος καταθέσεων όλων των εμπλεκομένων, με στόχο να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου των κοριτσιών.

Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες εξελίξεις δρομολογούνται σε δεύτερο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατροδικαστές ξεκινούν από την αρχής την ιατροδικαστική εξέταση, θέτοντας ουσιαστικά στο περιθώριο τα όποια ευρήματα καταγράφηκαν από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις που υπέγραψαν για την 3,5 ετών Μαλένα η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα (Ιούλιος 2019) και την 7 μηνών Ίριδα η ιατροδικαστής Τσιώλα (Μάρτιος 2020) και τίθενται υπό άλλη οπτική και άλλη ανάλυση τα ευρήματα.

Δηλαδή:

-ξεκινά από την αρχή όλος ο εργαστηριακός έλεγχος.

-Έλεγχος τοξικολογικός και ιστολογικός με βάση τα ευρήματα που υπάρχουν

-Πλήρης νεκροτομική και εργαστηριακή μελέτη

Για ενδεχόμενες νέες συλλήψεις

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, τα περί ενταλμάτων συλλήψεως και άμεσων εξελίξεων, δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με το σημείο που βρίσκονται οι έρευνες, δεδομένου ότι το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν θα συνταχθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Η ουσιαστική επανεκκίνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την εισαγγελική παραγγελία των Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, για την σύνταξη εκ νέου ιατροδικαστικών εκθέσεων που να ερμηνεύουν τα ευρήματα και να αποφαίνονται για τις αιτίες που απεβίωσε η 3,5 ετών Μαλένα τον Ιούλιο του 2019 και η 6 μηνών Ίριδα τον Μάρτιο του 2020.

Πλην της παραγγελίας για την σύνταξη νέων εκθέσεων από τους ιατροδικαστές, οι δύο εισαγγελείς ζήτησαν να τους διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι των δύο παιδιών, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η Μαλένα. Να σημειωθεί ότι ο θάνατος της Μαλένας, πρώτη απώλεια για την οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

Αντίστοιχα, οι εισαγγελείς, αναζητώντας όσα αφορούν τον θάνατο της λίγων μηνών Ίριδας που πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, ζητούν να τους διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία, όπως οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε, που υπάρχουν για την δεύτερη απώλεια της οικογένειας.

 

Αποκάλυψη Κατερινόπουλου για Πισπιρίγκου - "Έδωσαν εντολή στους νοσηλευτές - Ποιο το λάθος της"!

Τα λάθη που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου τις τελευταίες 18 ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας την «καίνε» για τη δολοφονία του κοριτσιού: από τα φάρμακα που αναζητούσε και την επιμονή της να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα μέχρι και την ημέρα που επέλεξε να χορηγήσει την κεταμίνη στο παιδί.

Η τοξικολογική έκθεση της Μαλένας είναι καθαρή από ουσίες αλλά χωρίς να έχει γίνει έλεγχος για κεταμίνη, γιατί δεν υπήρχαν τότε υποψίες.

Έχοντας στα χέρια της η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή την έκθεση, ζητούσε να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα, ελπίζοντας ότι δεν θα ανιχνευθεί το δηλητήριο.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Αγλαΐα Κυριακού παρατηρούσε κάθε κίνηση των γιατρών μέσα στο νοσοκομείο. Μάθαινε για το κάθε φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα, αλλά και τη δοσολογία. Έβλεπε μέρα με τη μέρα ότι οι γιατροί αρχίζουν να έχουν υποψίες για τα περίεργα επεισόδια και αποφασίζει να ολοκληρώσει το δολοφονικό της σχέδιο το Σάββατο 29 Ιανουαρίου», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Όπως εξηγεί, «η ημέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Είχε υπολογίσει ακόμα και το χρόνο, που γίνεται η αλλαγή της βάρδιας. Φροντίζει η κεταμίνη, σύμφωνα με στοιχεία, να δοθεί μισή ώρα πριν αλλάξει το προσωπικό».

Περίμενε την «κλειστή εφημερία» η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Την 29η Ιανουαρίου 2002, ημέρα Σάββατο, το νοσοκομείο μας δεν εφημέρευε. Ήταν αυτό που λέμε οι γιατροί “κλειστοί εφημερίδα”. Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνουμε νέες εισαγωγές ασθενών», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, παιδίατρος του Αγλαΐα Κυριακού.

«Σαφές τις ημέρες που δεν εφημερεύουμε, ο κόσμος, που βρίσκεται στο νοσοκομείο, είναι πολύ λιγότερος. Αυτό αφορά και συνοδούς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Όταν είναι “κλειστή εφημερία” και Σαββατοκύριακο, ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι ακόμη λιγότερος», αναφέρει.

Η κατηγορουμένη  είναι καλά «διαβασμένη». Από τις 11 Ιανουαρίου χωρίς λόγο αναζητά φάρμακα και ουσίες στο διαδίκτυο, πριν ακόμα ξεκινήσουν τα επεισόδια της Τζωρτζίνας. Επιμένει πολύ για εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο: πρώτα στο Ρίο και μετά στο Αγλαΐα Κυριακού. Έχει ήδη, σύμφωνα με τις αρχές, την κεταμίνη στα χέρια της και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τη χορηγήσει.

Οι αρχές υποψιάζονται ότι χορηγούσε κεταμίνη στο παιδί από τη δεύτερη ημέρα νοσηλείας στο Αγλαΐα Κυριακού. Αιματολογικός έλεγχος γινόταν, αλλά όχι για αυτή την δολοφονική ουσία.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αδιαφορούσε για ένα δεύτερο φάρμακο που έπαιρνε η Τζωρτζίνα, αλλά πανικοβλήθηκε όταν ανακάλυψε την τελευταία ημέρα μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ότι στο παιδί δόθηκε φαινοβαρβιτάλη. Είναι το φάρμακο που αδρανοποιούσε την κεταμίνη.

Αποκαλύψεις Κατερινόπουλο: «Το μεγάλο λάθος της Ρούλας ήταν ότι…»

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, αναρωτήθηκε πως γίνεται να είναι άμοιρος ευθυνών για όσα έγιναν ο Μάνος Δασκαλάκης Και αποκάλυψε πως «πολλοί νοσηλευτές είχαν εντολές να προσέχουν το ζευγάρι. Ας καλέσει η ανακρίτρια τις νοσοκόμες. Είχαν πει να προσέχουν την οικογένεια αυτή και το παιδί και αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά»!

«Βλέπουμε μία Ρούλα στο… καναβάτσο και όλους τους άλλους απέξω. Εγώ δεν θα κατηγορήσω κανέναν. Αλλά δεν γίνεται να όλοι εκτός πλάνων. Κάποιοι γνώριζαν. Το λάθος της Ρούλας ήταν οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο. Όμως όταν μία μητέρα έχει το παιδί της στο νοσοκομείο, δεν ψάχνει τα φάρμακα που δίνουν οι γιατροί, αλλά πώς θα γίνει πιο γρήγορα καλά το παιδί. Τι ήθελε; Να αποκαταστήσει τους γιατρούς; Και λάθος της ήταν πως όταν το παιδί ήταν στα τελευταία του, πήγαινε με το πάσο της. Το τελευταίο που την ενδιέφερε ήταν η υγεία των παιδιών. Όμως δεν ήταν μόνη της»!

Δείτε όσα είπε:

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags